reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i zakupki :)

Ja też mam w sumie wszystko 62-68 tzn kaftaniki śpioszki i pajacyki muszę dokupic body i koszulki ale powiedzcie mi jak założe body i pajacyk to starczy nie będzie za zimno? bo mi to tęż odpowiada a i mam jeszcze jedno pytanie wyjście na dwór w sumie to kwiecień ale nie wiem jakie grubsze rzeczy kupić...myslę myśle i nie wiem

reklama
Kompletując wyprawkę powinnyśmy wziąć pod uwagę, że nasze maluszki urodzą się w kwietniu, więc nie musimy kupować od razu ciepłego kombinezonu.
Czyli mrozu nie będzie, ale będą też i chłodniejsze dni.
Więc cieplejsze pajace się przydadzą.
A odradzam kupowania welurowych ubranek!!!, są głownie ze sztucznego włókna, albo z domieszką, do tego dzieci się w nich strasznie pocą.
Najlepiej mieć ze dwa sweterki na 68rozmiar, ze dwa dresiki.
Jak będzie potrzeba to się dokupi.
A i tak przecież przyjdzie lato i w tedy przydadzą się lżejsze ubranka.
No i radzę nie kupować na początek bodziaków z długim rękawem. Długie rękawki przydadzą się na zimę.
Latem fanie sprawdzają się rampersy, to takie body tyle, że z nogawkami:tak:

Odradzam też kupowania małych dżinsowych ubranek są koszmarnie nie wygodne dla maluszka. Takie przydają się dopiero jak bąbel lub bąbelkowa ma już z6miesięcy

Właśnie tak sobie myślałam cieplejszy pajacyk albo dresik jakis bo to przecież kwiecień będzie tylko na razie nie kupuje dresików bo nie wiem kto u brzuszku puka....ale to można na końcu dokupić mój małżonek ma przytaskać od znajomych parę rzeczy więc zobaczę za 3 tyodnie co tam będzie a maja to być ciuszki fotelik itp więc zobaczę co mi sie przyda fajnie,bo mogę sobie coś innego za to dokupić i zawsze sie trochę kasy zaoszczędzi więc luz...mozna dołożyc do czegos innego np wózka

marta fajny wozio tez on nim mysle, a wlascwie rozwazam miedzy tym a mikado oxford bo ten ma jeszcze fotelik sam. a mi sie przyda:-)

maju no skoro mnie pytasz o zdanie:-):-):-) to patrzę na wozio. Fajny ale mam małe ale, ten uchwyt do przekładania rączki jak na moje oko jest trochę podejrzany chodzi mi o kształt, ryzykownie szpiczasty, no i niektóre elementy wykończenia nie wyglądają najlepiej.
nie wiem dlaczego ale coś nie pozwala mi wkleić zdjęć na których zaznaczyłam ten element, o który mi chodzi:wściekła/y:

Ja skoro juz wiem,że bedzie boy to zacznę kupować rzeczy już nie mogę się doczekać a mój tato powiedział,że kupi mi wózek ciekawa jestem jaką kwotę przeznaczył....hmmmm....

aduś no to możesz szaleć, ale moim zdaniem i tak lepiej w neutralnych kolorach kupować, no niebieski może być ale byle nie za dużo;-)
idę jutro z koleżanką na polowania do cicholandu pewnie i dla młodego coś nakupuję:-):-):-)

reklama
MAsiek tak tak nie będę szaleć bo jak by się okazało że to pomyłka to ups....więc spokojnie rozważnie to zrobię...moja koleżanka jak kiedyś rodziła no ale to było 9 lat temu więc inne usg i w ogóle nie porównywalne teraz ale lekarz powiedział chłopak to mąż ucieszony zresztą byl z nia na usg a potem przy porodzie i wyskoczyła mu dziewczynka i kazali przeciąć pępowine a ten mądrala rzekł,że to nie jego bo miał być chłopak i coście zrobili dobry nie ale się uśmiałam z niego faceci są naprawdę nie przewidywalni

Do góry