reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Kurczę już zaczynam mieć coraz większą potrzebę, żeby zacząć zbierać rzeczy dla malucha. Ale narazie czekam, aż mi się rozwiąże sprawa z pracodawcą. Sylka narazie chcę spróbować z PIP i mam nadzieję, że to pomoże. Wolałabym nie wchodzić na drogę sądową, bo nie chcę się stresować niepotrzebnie.

A teraz jest w Biedronce promocja na pampersy, chusteczki, podkłady z Dada i na płyny do prania z Lovela. Myślicie ze warto juz kupic czy bezsensu jeszcze?

reklama
karciaa pewnie że warto kupić :) właśnie zrobiłam porządek w szafie dużo już tych ciuchów w które się nie mieszczę :sorry:

karciaa tych promocji w biedronce będzie jeszcze dużo. Ja kupuje powoli różne różności, żeby potem nie kupować wszystkiego na raz, ale pampersów i chusteczek i kosmetyków nie kupię na pewno tak wcześnie bo to wszystko termin ważności ma.

Ja tak samo kosmetyki na samym końcu poza tym jak się dobrze poszuka można uzbierać tez dużo próbek. Ja sobie uswiadomilam ze musze kupić nowa większa komode bo nie będę miała gdzie trzymać ciuszkow dla małej

Dziewczyny a macie jakaś sprawdzoną listę potrzebnych rzeczy na start?? na necie tego masę i wszędzie inaczej tak sie pytam tych już doświadczonych mamusiek np :)

karciaa, ja kupiłam właśnie w Biedronce płyn do prania dla dzieci i chusteczki mokre z tym plastikowym pojemnikiem. Niech leżą i czekają, na pewno się przydadzą. No i jakoś parę dni temu kupiliśmy 3 bodziaki też były w promocji za 23zł chyba, może jeszcze są.
Ja powoli się nastawiam na kupno wózka i łóżeczka, bo akurat na dniach będziemy mieć większy zastrzyk gotówki i chcemy właśnie na to ją przeznaczyć. Dlatego intensywnie szukam. Łóżeczko będziemy zamawiać na allegro, a wózek kupimy pewnie jakiś używany w dobrym stanie.
No i właśnie też musimy komódkę skombinować, bo nie będę miała wolnej szafki na ubranka, żeby mieć pod ręką.

Patrizia, ja znalazłam jedną sensowną (jak dla mnie) i trzymam się jej, troszkę zmodyfikowałam.

Wyprawka dla noworodka - lista - MójNiemowlak.pl
korzystam z tej, jak mówię, coś odjęłam, coś dodałam wspólnie ze swoją mamą.

Ostatnia edycja:
Ja już nie mogę się doczekać ( w lipcu prawdopodobnie ) pojedziemy do PL i przywiozę łóżeczko jeszcze w kartonie czeka aż je zabiore, wózka jeszcze nie mam ale to pod koniec wakacji będę kupować

reklama
Do góry