reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja używam tylko pajaców rozpinanych po całości niczego innego nie kupuje żadnych śpiochów nic co sie rozpina tylko w kroku małe dzieci robią często kupy po pachy wiec najlepiej jak jest szybki dostęp co do kosmetyków używam tylko johnsona All in one niczego innego żadnych szamponów kremik mam swój przy chłopakach kupiłam wielki sudocrem i nawet go nie otworzyłam bo moje dIeci nie maja odparzeń bo są na wielo co do kołki to u nas nie było tzn jakieś tam małe epizody obyło sie bez leków nie wiem czy wiecie ale na YouTube ktoś nagrał godzinę szumu suszarki świetne do usypiania :) napewno bezpieczniejsze niż dmuchanie dziecku na brzuch

reklama
Johnson u nas odpada na calej lini nic z niego moj mlody uzywac nie moze bo strasznie go uczula. Kiedys umylam go wlasnie tym all in one i biedny byl caly w luskach. On jest alergikiem z kosmetykami musimy bardzo uwazac. Jak byl maly to mial taka skaze bialkowa ze na nutra byl. Teraz juz jest lepiej ale staramy sie zminimalizowac srodki myjace. Jak nie trzeba to nie uzywamy

A ja uzywalam tylko pajacykow najlepiej od razu tych z lapkami rozpinane z dołu lekko podciagniete i po sprawie.
Sab simplex nigdy mi się nie przydał a i zadnej suszarki nie uzywalam a tym bardziej nagruwanego szumu.
Z kosmetyków dla mnie hitem jest krem s.o.s. z nivea i plyn do kąpieli z oliwka z serii sensitive poza tym jakiś czas kapalam małego w krochmalu.
Co do pieluch tetrowych to zapasy się przydały bo raz były pomocne przy ulewanou dwa mały traktował je jako przytulanke.
U mnie sprawdził się rożek w twardym wkładem zwłaszcza w szpitalu gdzie ułatwiał wyciąganie małego z wanienki kiedy byłam pocięta i obolala poza tym w domu tez SPAL tylko w roku bo lubił ciasnote i ciepelko.

Kasz - ha, właśnie głownie o to mi chodziło - każda mama jest inna i każde dziecko inne. Jedni tylko pajace, inni tylko nie pajace ;-) ale to dlatego forum bb jest fajne, że możemy nawzajem się dzielić pomysłami. Bo ja przenigdy bym nie wpadla na pomysł usypiania dziecka odgłosem suszarki, a okazało się że właśnie to często ratowało mi tyłek hehe. Więc nadal chętnie czytam i korzystam z podpowiedzi innych mam. No i jeszcze to, że każde dziecko inne, więc to co skutkowało u starszaka, wcale nie musi działać u młodszego i świeże pomysły pewnie się przydadzą. :tak:
Na pewno moje dziecko nauczyło mnie elastyczności ,nie zarzekać się, że ja nigdy, bo ja zawsze i tylko... :-D Dziś się śmieję, że dobrze, ze nikt mnie nie uświadomił, że mój synek prześpi pierwszą noc w wieku 14mcy:szok: jak słuchałam innych rodziców, że tak 3mce, pół roczku, to sobie myślałam: "mój to pewnie jeszcze wcześniej" ... taaa...:-D:-D

Ja mam w bujaku szum wody lasu i jakieś inne dźwięki moi bardzo długo zasypiali przy dźwiękach a krem sos nivea tez bardzo lubię nawet czasem smaruje córkę a ona ma AZS dość silne od urodzenia. Ja nakupowalam spodenek bluzek koszul i nic takiego nie używałam słodko to wyglada ale dziecku nie zbyt wygodnie w tych przebierankach

Ja podobnie jak mama290 jest zwolenniczką pajacyków, ewentualnie body + półśpiochy (pajacyki najwygodniejsze dla dziecka moim zdaniem), ubrania wyjściowe stosują zgodnie z nazwą na wyjścia/spacery, w domu stawiam na wygodę dziecka. Śpiochy to dla mnie przeżytek.
Rożek kupuję 1, ale miękki, twarde nigdy się nie sprawdziły, a ten mogę wykorzystywać do różnych celów, początkowo dziecko w nim śpi i czuje się bezpieczniej.

Moi jak leżeli w szpitalu to do samego końca mieli po 3 kabelki i musiałam miec tez body takie rozpinane po całości tez fajne ale mało popularne

reklama
A ma ktoras z was moze taka typowa liste dla dzieci zimowych ile mniej wiecej czego kupic. Moje pierwsze dziecko bylo wiosenne i mi mam pomagala w wyprawce by wszytsko bylo.

Do góry