reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ewel- masz rację, jak kto uważa.
Każdy jest inny. Ja na razie nawet nie patrzę na akcesoria dla dzieci. Nie zwracam uwagi na promocję, nie oglądam. Nawet nie sięgam do rzeczy po córce. Na razie mnie do tego nie ciągnie.
Oczywiście zaplanowałam już sobie jak urządzę pokój dzieci, jakie meble dokupię i wiem mniej więcej co mi będzie jeszcze potrzebne dla dziecka, ale na razie nic nie kupuje.
Kupiłam tylko kocyk...ale to się praktycznie nie liczy ;)

I nie chodzi o czarnowidztwo czy pesymizm, ale jednak jeszcze mam pewne obawy czy wszystko dobrze się ułoży.

Na razie żyje ciążą i kupuje dla siebie rzeczy na czas ciąży :)

reklama
To jutro skoczę do Biedronki, zdecydowałam się na te płyny do prania, podkłady i chusteczki, mam nadzieję, że jeszcze będą:)
Ja do nie dawna też nie zwracałam uwagi, ale teraz już mam coraz większe uczucie, że muszę zacząć wszystko gromadzić.

Ja jeszcze nie mam takiej potrzeby kupowania. Popralam ubranka ale okolo 36 tyg wypiore je jeszcze raz i czekam bo nadal nie wiem czy Weronika jesli tak to wszystko dla niej mam jesli chlopczyk nie mam prawie nic :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny oszalalam z tymi zakupami... Zawsze maz mnie troche powstrzymywal a teraz jak na zlosc nic nie mowi ;) pozazdroscilam angoba kocyka z la millou i tez skusilam sie na minus 10% i kupilam kocyk, poduszke do karmienia i poduszke antywstrzasowa ;) aa i jeszcze gryzaczek dokupilam bo brakowalo mi do darmowej dostawy ;)

Kasieczna - zerknęłam na listę wg mojego doświadczenia to mniej więcej to, tylko za dużo tych pieluch tetrowych i flanelowych, nawet używane do "wszystkiego" co pocieknie, uleje się itp. Mi wystarczyły dwie flanelowe i kilka tetrówek.
no i zapasy kosmetyków/pieluch trochę ryzykowne bo może po pierwszym użyciu wyjść alergia i będzie ups

Patrizia - te listy są dobre, bo upewniają,że "raczej wszystko" się przygotowało, ale wiele też zależy od dziecka (alergie) i od nas - przykładowo: nakupiłam dużo pajacyków, ale okazało się że nie ich nie lubimy (ja i mąż), bo trzeba rozebrać całe dziecko, żeby przejść do meritum;-) albo staniki do karmienia i koszule - okazało się że moje piersi reagują na bawełnę wyciekiem mleka i najlepiej sprawdziła się romantyczna koszulka na piersiach obszyta elastyczną koronką :-) i tak koszule nosiłam tylko w szpitalu , a ile ja się narozkmniałam które zapięcie (guziki czy kieszonki) wygodniejsze eh :-D
o! albo butelka - to był hit! byłam tak nabuzowana i oczytana w karmieniu piersią, ze ostentacyjnie nie kupilam butelki -po porodzie miałam krwotok, mleko było, ale maluch nie przybywał - kazali tymczasowo dokarmiać, dawałam strzykawką, bo jedyna butelka jaką mąż na szybko nabył wyglądala jak dla lalek a nie dla noworodka, karmiłam piersią 11mcy ale po co to latanie i stres hehe
i faktycznie najlepsze, najpraktyczniejsze pomysły i rady zasięgnęłam tu na forum :tak:

na pewno rzecz w którą warto zaopatrzyć się wcześniej to krople Sab simplex na kolkę, w Polsce zazwyczaj sprowadzane z Niemiec lub kupowane przez ciocie /wujków - niby jest odpowiednik pl ale to nie to samo, mój maluch kolki jako takiej dokuczliwej nie miał ale i tak baaaardzo się przydały

reklama
Anulka jak dobrze posluchac kogos z doswiadczeniem ;) nawet nie pomyslam o tym ze pajacyki moga byc tak nie praktyczne. Dobrze ze narazie kupilam tylko jeden ;) czyli najlepsze ubranko na niemowlaka to body+ spiochy lub body+spodenki?

Do góry