reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
Dziewczyny wyprowadzcie mnie z bledu jesli sie mylę;) tak sobie z mezem wczoraj myslelismy o wozkach. Pomyśleliśmy zeby kupic sama wersje spacerowa z fotelikiem. Spacerowka ktora chcemy kupic ma wkladke dla niemowlaka i nie ktorzy uzywaja jej od narodzin wiec mysle ze smialo od marca bedziemy corcie wozic w spacerowce a Zima i tak spacery beda krotkie max pol godzinki wiec i wersja fotelik+ stelaz wystarczy. Tym bardziej ze chcemy kupic lepszy fotelik ktory ponoc jest zdrowszy dla pleckow malucha i dziecko nie ma w nim tak zapadnietej klatki piersiowej. Co myslicie doswiadczone mamuski? Sprawdzi sie? Czy lepiej dokupic gondolę?

Kasz spokojnie możesz tak zrobić dokup taka wkładkę do wózka z twardym dnem nie musi byc tej samej firmy co wózek ja tez nie planuje wycieczek przez zimę dopiero w maju zaczynamy przedszkole to będziemy łazić ale moj wózek ma opcje i gondoli i spacerówki wiec ja wyboru nie mam ale niektóre wózki spacerowe swietnie sie rozkładają na płasko

Powiem szczerze, że dla mnie wszelkie rozwiązania po za gondolą odpadają. Moim zdaniem niemowlę do 3 miesiąca ma leżeć całkiem na płasko. Wiem, że są takie wózki spacerowe co się tak rozkładają- taki może i mógłby być, ale z kolei gondola lepiej chroni przed zimnem i wiatrem, a w końcu rodzimy zimą.
A i uważam, że dziecko powinno być minimum godzinę dziennie na świeżym powietrzu jeżeli pogoda tego nie uniemożliwia. A najlepiej dłużej. dzieci super śpią na polu. Moja sypiała w wózku na balkonie :)

Dzieki dziewczyny za opinie. Udalo nam sie kupic wlasnie dzis malo uzywany wozeczek wiec mamy i gondole i spacerowke. Wyszlo taniej 200 zl niz za sama nowa spacerowke ;)

Ja mam zdanie takie samo jak Malaja uwazam ze spacerówki nie sa przeznaczone dla noworodkow od 0

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Z wykształcenia jestem fizjoterapeutą i wg mnie i mojej wiedzy niemowlak powinien do spacerówki przesiąsć się około 6mca. Ortopedzi czasem pozwalają wcześniej tzn. 5mc , ale nie w pozycji pionowej. Wiele metod i szkół powtarza zresztą żeby nie sadzać dziecka zanim samo nie usiądzie (nie stawiać też - więc chodzik to samo złoooo :rofl2:) m. in blw

Zdanie o foteliku wpinanym do wózka mam takie samo jak Mamba i Malaja - ewentualnie na jakiś szybki wypad typu szczepienie lub zakupy w spożywczym, ale na spacery, spanie na powietrzu - wygodna gondola.

Ja yez tak uwazam dla malenstwa tylko gondola a fotelik jeste fotelikiem samochodowym a nie spacerowym. Zreszta takie poubierane dziecko w zime i jeszcze spiworek sama bys biegla dokupic gondole bo by ci bylo szkoda posciskanej kruszyny. Mi sie podobalo jak mlody lezal taki rozwalony w gondoli jak spal.
Teraz jak chodze po ulicy to jak wariatka zagladam do mijanych wozkow.

reklama
Do góry