reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
Dziewczyny wyprowadzcie mnie z bledu jesli sie mylę;) tak sobie z mezem wczoraj myslelismy o wozkach. Pomyśleliśmy zeby kupic sama wersje spacerowa z fotelikiem. Spacerowka ktora chcemy kupic ma wkladke dla niemowlaka i nie ktorzy uzywaja jej od narodzin wiec mysle ze smialo od marca bedziemy corcie wozic w spacerowce a Zima i tak spacery beda krotkie max pol godzinki wiec i wersja fotelik+ stelaz wystarczy. Tym bardziej ze chcemy kupic lepszy fotelik ktory ponoc jest zdrowszy dla pleckow malucha i dziecko nie ma w nim tak zapadnietej klatki piersiowej. Co myslicie doswiadczone mamuski? Sprawdzi sie? Czy lepiej dokupic gondolę?

Kasz spokojnie możesz tak zrobić dokup taka wkładkę do wózka z twardym dnem nie musi byc tej samej firmy co wózek ja tez nie planuje wycieczek przez zimę dopiero w maju zaczynamy przedszkole to będziemy łazić ale moj wózek ma opcje i gondoli i spacerówki wiec ja wyboru nie mam ale niektóre wózki spacerowe swietnie sie rozkładają na płasko

Powiem szczerze, że dla mnie wszelkie rozwiązania po za gondolą odpadają. Moim zdaniem niemowlę do 3 miesiąca ma leżeć całkiem na płasko. Wiem, że są takie wózki spacerowe co się tak rozkładają- taki może i mógłby być, ale z kolei gondola lepiej chroni przed zimnem i wiatrem, a w końcu rodzimy zimą.
A i uważam, że dziecko powinno być minimum godzinę dziennie na świeżym powietrzu jeżeli pogoda tego nie uniemożliwia. A najlepiej dłużej. dzieci super śpią na polu. Moja sypiała w wózku na balkonie :)

Dzieki dziewczyny za opinie. Udalo nam sie kupic wlasnie dzis malo uzywany wozeczek wiec mamy i gondole i spacerowke. Wyszlo taniej 200 zl niz za sama nowa spacerowke ;)

Ja mam zdanie takie samo jak Malaja uwazam ze spacerówki nie sa przeznaczone dla noworodkow od 0

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Z wykształcenia jestem fizjoterapeutą i wg mnie i mojej wiedzy niemowlak powinien do spacerówki przesiąsć się około 6mca. Ortopedzi czasem pozwalają wcześniej tzn. 5mc , ale nie w pozycji pionowej. Wiele metod i szkół powtarza zresztą żeby nie sadzać dziecka zanim samo nie usiądzie (nie stawiać też - więc chodzik to samo złoooo :rofl2:) m. in blw

Zdanie o foteliku wpinanym do wózka mam takie samo jak Mamba i Malaja - ewentualnie na jakiś szybki wypad typu szczepienie lub zakupy w spożywczym, ale na spacery, spanie na powietrzu - wygodna gondola.

Ja yez tak uwazam dla malenstwa tylko gondola a fotelik jeste fotelikiem samochodowym a nie spacerowym. Zreszta takie poubierane dziecko w zime i jeszcze spiworek sama bys biegla dokupic gondole bo by ci bylo szkoda posciskanej kruszyny. Mi sie podobalo jak mlody lezal taki rozwalony w gondoli jak spal.
Teraz jak chodze po ulicy to jak wariatka zagladam do mijanych wozkow.

reklama
Do góry