reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Dziewczyny a co myślicie o zakupie używanego fotelika do samochodu? Ja wózek planuje kupić nowy ale zastanawiam się nad używanym fotelikiem czy lepiej kupić lepszy używany z wyższymi ocenami czy gorszy nowy? W sumie foteliki to chyba za bardzo się nie niszczą.

reklama
Ewelinka jak nie jest aż tak stary i nie uczestniczył w wypadku to nie widzę powodu czemu nie
Ja już tu listę pisałam wystarczy użyć opcji szukaj w tym wątku to ja znajdziesz

Mi kolezanki odradzaja uzywany. Nigdy nie ma pewnosci czy nie uczestniczył w wypadku. Chyba ze od kogoś zaufanego. A jednak fotelik to bardzo wazna sprawa.

Dziewczyny a co myślicie o zakupie używanego fotelika do samochodu? Ja wózek planuje kupić nowy ale zastanawiam się nad używanym fotelikiem czy lepiej kupić lepszy używany z wyższymi ocenami czy gorszy nowy? W sumie foteliki to chyba za bardzo się nie niszczą.
dla mnie tez uzywka tylko od kogoś zaufanego, tak to Ci sie nikt nie przyzna czy fotelik nie brał udziału w wypadku, a to juz dla mnie zero zabezpieczenia.

U mnie jak fotelik uczestniczy w wwyapadku to policja go zabiera ale jak jest lekka stłuczka i sie nie wzywa policji to nigdy nie wiadomo ale jak ktoś znajomy chce sprzedać albo w rodzinie krąży fotelik to mozna miec używkę pierwszy fotelik starczy nam na jakiś rok wiec niezbyt długo lepiej kupić coś lepszego już następnym razem ja teraz chłopaka zamienilam foteliki na lżejsze bo nas psychicznie wielkie krowy wykańczały ina tych nowych już pojeżdżą do końca kiedy musza używać fotelika ja fotelik dostanę od koleżanki maxi cosi myślałam ze będę kupować ale ona ma bo sprzedała wózek i zapomniała o nim i tak jej w domu przeszkadza dokupie sobie adaptery bo nie wiem czy są w komplecie z wózkiem i już ale to na sam koniec zostawiam

Fotelik używany kupiłabym tylko z zaufanego źródła - od rodziny, przyjaciół gdy możemy mieć pewność, że nie było wypadku. Jeśli nie mamy takiej pewności - ja bym nie ryzykowała. Można kupić mnóstwo innych używanych rzeczy ale fotelik rzecz ważna, szczególnie jak się dużo podróżuje.

Ja też jestem przeciwniczką mikrofali - nie mam w domu i mieć nie będę. Nie smakuje mi jedzenie z mikrofali, mam fajny piekarnik który zastępuje mi mikrofalę i bardzo sobie takie rozwiązanie chwalę.
Jak odciągałam mleko i trzeba było je podgrzać po wyjęciu z lodówki wstawiałam do małego garnka i bach na indukcję na 1 minutkę i zrobione.

Ostatnia edycja:
Angoba ja mam piekarnik taki mały i tam podgrzewam bo narazie nie mam kuchenki tzn mam płytę ale zwykła indukcję chciałam ale poczytałam trochę i rezygnuje

Ja mam mikrofale i robie w niej popcorn. Obiady podgrzewam mezowi z piekarniku. A z tym podgrzewaczem do butelek racjia ja sie wstrzymam bo nastawiam sie na cyca wiec mozliwe ze wydalabym kase i stalo by nie uzywane.

reklama
Finkemma ja podgrzewacza nie kupowałam od razu miałam dwa w sumie jeden tommy tippe a drugi avent działają podobnie teraz nie kupuje bo chce karmić piersią dopóki sie da

Do góry