reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ona ja mieszkam w domu i zawsze siup worek z Pieluchami do kosza na dwór bo moi z maja ale u nas przemiał był duży pieluch na poczatku :)

reklama
ja nie lubię niepotrzebnego wydawania pieniędzy i nie lubię mieć nowych, dobrych rzeczy, których już nie używam bo nie wiem co z nimi zrobić. Takie mam podejście więc kupuje raczej ostrożnie. I na pewno nie kupię kosza na pieluch, podgrzewacza do chusteczek i do butelek też nie. Przy córce takie rzeczy kompletnie by mi się nie przydały więc teraz będzie pewnie podobnie.
Ja uważam, że takie coś zawsze można kupić jak zaistnieje potrzeba.

Z kosmetyków kupię tylko emulsję do mycia. Kremu będę używała tego co dla córki. Do pupy kupię bepanthen bo mi spasował.
I tyle z kosmetyków.
Ubranka mam po córce, kupię troszkę nowych.
Mam jeden kocyk nowy, dokupię jeszcze jeden,
Pościeli na razie nie kupuję bo nie będę używać na początku.
Prześcieradła mam.

Termometr mam, a do wody nie potrzebuje.
Ręczniki kupię bo córka wciąż swoich używa.

I tyle...
Nie poszaleje, ale też dużo nie wydam :)

Malaj ja cały czas się uczę takiego ekonomicznego życia ale zawsze coś mnie skusi ale mam nadzieję że kiedyś dojdę do tego bo idzie mi to całkiem nie zle... A co do kocyków kupujecie raczej jeden czy ze dwa...??? Bo ja mam jeden taki gruby i zastanawiam się czy on mi wystarczy???

Katarzyna, ale ja w sumie wydaje dużo pieniędzy. Kiedyś byłam oszczędna bardzo, ale od pewnego czasu nie muszę i kupuję co chce i nie najtaniej, ale tylko jeżeli uważam, że coś jest mi potrzebne, albo mi się podoba. Nie lubię kupować czegoś co mi się być może nie przyda a potem leży. Nie lubię też kupowac czegoś co jest totalnie na chwile bo cenię sobie miejsce w domu i nie mam gdzie tych gratów potem trzymać :)

Jeżeli chodzi o koc to moim zdaniem jeden to za mało. Ja dla córki kupiłam dwa a potem dwa jeszcze dostałam. Myślałam, że za dużo tych koców, a córka ulewała więc i tak miałam za mało bo jak zawijałam ją w kocyk to zaraz było po kocu :)

Moim zdaniem trzeba mieć jeden grubszy do przykrywania w wózku czy łóżeczku, a drugi cienki, mały...(to takie minimum)

Ja też nie kupuje np. ubrań które mi się nie podobają i wiem że tego nie założę ale w pewnych momentach widzę że przeginam z kosmetykami czy innymi pierdołami:)

Dziękuje za radę też właśnie myślałam jeszcze o cienkim w razie czego:) Ale niestety nie miałam szczęścia mieć małego w domu dlatego dla mnie wszystko jest tak jak by nowe i każde info cenne:)

Rozmawailam dzis z siostrami i One nawet nie wiedzialy o podgrzewaczu do chusteczek jedna ma corke roczna mowi ze gdyby wiedzila to by kupila bo w zime chusteczki sa zimne i to fajny gadzet jej zdaniem druga ma pol rocznego syna i mowi ze to kupi. A i jeszcze jedna mowila o takiej farelce na sciane sie wiesza nad przewijakiem super sprawa gdy wyciaga sie babla z wanienki. Ale nie wiemy jak to sie nazywa ma to lampke i fajny wyglad lekarze pediatrzy to maja w de.Ja nie widzialam. Poszukam tego i moze kupie jak cena rasadna.

Malaja ja w sumie to tylko ciuchy i wózek muszę kupić wiec jak zaoszczę na ciuchach to wózek kupuje drogi no i fotelik ale tu to nigdy nie oszczędzam bezpieczeństwo przedewszystkim nie lubię kolekcjonowaćieniedzy wole inwestować z głowa jeszcze nie oszczędzam na jedzeniu my lubimy dobrze jeść nie uznaje półproduktów staram sie kupować mniej ale wysokiej jakości dużo zeczy robię sama jak chleb czy wędlinki bo w sklepie to porażka

reklama
Ktos tam pisal o tej suszarce i to jest prawda dziecka sie nie uczy dzieci to lubia . Moja corka dwa razy przy szumie zasypiala. Strasznie plakala a gdy wlaczylam odrazu byl spokuj i sen.

Do góry