reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ona ja mieszkam w domu i zawsze siup worek z Pieluchami do kosza na dwór bo moi z maja ale u nas przemiał był duży pieluch na poczatku :)

reklama
ja nie lubię niepotrzebnego wydawania pieniędzy i nie lubię mieć nowych, dobrych rzeczy, których już nie używam bo nie wiem co z nimi zrobić. Takie mam podejście więc kupuje raczej ostrożnie. I na pewno nie kupię kosza na pieluch, podgrzewacza do chusteczek i do butelek też nie. Przy córce takie rzeczy kompletnie by mi się nie przydały więc teraz będzie pewnie podobnie.
Ja uważam, że takie coś zawsze można kupić jak zaistnieje potrzeba.

Z kosmetyków kupię tylko emulsję do mycia. Kremu będę używała tego co dla córki. Do pupy kupię bepanthen bo mi spasował.
I tyle z kosmetyków.
Ubranka mam po córce, kupię troszkę nowych.
Mam jeden kocyk nowy, dokupię jeszcze jeden,
Pościeli na razie nie kupuję bo nie będę używać na początku.
Prześcieradła mam.

Termometr mam, a do wody nie potrzebuje.
Ręczniki kupię bo córka wciąż swoich używa.

I tyle...
Nie poszaleje, ale też dużo nie wydam :)

Malaj ja cały czas się uczę takiego ekonomicznego życia ale zawsze coś mnie skusi ale mam nadzieję że kiedyś dojdę do tego bo idzie mi to całkiem nie zle... A co do kocyków kupujecie raczej jeden czy ze dwa...??? Bo ja mam jeden taki gruby i zastanawiam się czy on mi wystarczy???

Katarzyna, ale ja w sumie wydaje dużo pieniędzy. Kiedyś byłam oszczędna bardzo, ale od pewnego czasu nie muszę i kupuję co chce i nie najtaniej, ale tylko jeżeli uważam, że coś jest mi potrzebne, albo mi się podoba. Nie lubię kupować czegoś co mi się być może nie przyda a potem leży. Nie lubię też kupowac czegoś co jest totalnie na chwile bo cenię sobie miejsce w domu i nie mam gdzie tych gratów potem trzymać :)

Jeżeli chodzi o koc to moim zdaniem jeden to za mało. Ja dla córki kupiłam dwa a potem dwa jeszcze dostałam. Myślałam, że za dużo tych koców, a córka ulewała więc i tak miałam za mało bo jak zawijałam ją w kocyk to zaraz było po kocu :)

Moim zdaniem trzeba mieć jeden grubszy do przykrywania w wózku czy łóżeczku, a drugi cienki, mały...(to takie minimum)

Ja też nie kupuje np. ubrań które mi się nie podobają i wiem że tego nie założę ale w pewnych momentach widzę że przeginam z kosmetykami czy innymi pierdołami:)

Dziękuje za radę też właśnie myślałam jeszcze o cienkim w razie czego:) Ale niestety nie miałam szczęścia mieć małego w domu dlatego dla mnie wszystko jest tak jak by nowe i każde info cenne:)

Rozmawailam dzis z siostrami i One nawet nie wiedzialy o podgrzewaczu do chusteczek jedna ma corke roczna mowi ze gdyby wiedzila to by kupila bo w zime chusteczki sa zimne i to fajny gadzet jej zdaniem druga ma pol rocznego syna i mowi ze to kupi. A i jeszcze jedna mowila o takiej farelce na sciane sie wiesza nad przewijakiem super sprawa gdy wyciaga sie babla z wanienki. Ale nie wiemy jak to sie nazywa ma to lampke i fajny wyglad lekarze pediatrzy to maja w de.Ja nie widzialam. Poszukam tego i moze kupie jak cena rasadna.

Malaja ja w sumie to tylko ciuchy i wózek muszę kupić wiec jak zaoszczę na ciuchach to wózek kupuje drogi no i fotelik ale tu to nigdy nie oszczędzam bezpieczeństwo przedewszystkim nie lubię kolekcjonowaćieniedzy wole inwestować z głowa jeszcze nie oszczędzam na jedzeniu my lubimy dobrze jeść nie uznaje półproduktów staram sie kupować mniej ale wysokiej jakości dużo zeczy robię sama jak chleb czy wędlinki bo w sklepie to porażka

reklama
Ktos tam pisal o tej suszarce i to jest prawda dziecka sie nie uczy dzieci to lubia . Moja corka dwa razy przy szumie zasypiala. Strasznie plakala a gdy wlaczylam odrazu byl spokuj i sen.

Do góry