reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja też jakoś nie bardzo z szyciem i potrafię zaszyć kieszeń przyszywając guzik ( tak sobie raz w płaszczu zrobiłam:p). Zazdroszczę tym, co potrafią, naprawdę fajna sprawa i wtedy takie unikatowe rzeczy :)
A ten pracodawca Sylka to u mnie, nic nie wywalczyłam. Narazie złożyłam skargę do Państwowej Inspekcji Pracy i czekam teraz, ale to pewnie trochę potrwa. Do tego teraz opóźniają maksymalnie dostarczenie dokumentów do ZUSu, żebym zasiłek, jak najpóźniej dostała. I byłam w ZUSie to mi powiedzieli, że muszę czekać, jak nie dostarczą do dostaną upomnienie i potem karę. I nikt nie patrzy na to, że już zaraz będzie 3 miesiąc, kiedy nie mam środków do życia. Jakbyśmy nie mieli jakiś oszczędności, to nie wiem za co mieli byśmy żyć. Ale cóż takie są przepisy. Mam nadzieję, że niedługo się sprawa wyjaśni. Jeszcze rozumiem, żeby mi mieli jakoś dużo zapłacić, a tu trochę powyżej najniższej krajowej...

reklama
To jest strasznie podłe i sie zastanawiam czy nie probowac z sadem. Mój tesc kiedyś podal pracodawce do sądu nie pamietam czy to był brak umowy czy pensji i dostal chyba z 7tys odszkodowania. Nie masz kogos zeby podpytac jakby to zrobić?

A ja mam jakieś 33 sciegi i spokojnie nie uzywam wszystkich ale staraam się Szyc coraz więcej. Póki co uszylam sobie leginsy ciazowe a teraz szukam materiałów na pościel dla malej i wiem ze jedna strona będzie minky za ro druga to nie potrafię wybrać wzoru.

Claudia jakie to wypełnienie ???

Ja mam dwie maszyny zwykła i overlock ale teraz nie mam weny na szycie muszę sie wsiąść i uszyć ta pościel do moses busket ale póki nie mam określonej pluci to czekam

Mam stara koldre do wywalenia letnia zlozylam na pol i zszylam taki walec o szerokocsi 20 cm dlugi na cala dlugosc koldry na 2 m pkrowiec uszyje w poszewki w ksztalcie tego banana i wloze walec z koldru do srodka zobaczymy jak wyjdzie ale wypelnienie takie jak w koldrach chy poduszkach i jest miekkie

Hahahah ja chcialam do schonoska ja dac bo ostatnio wlasnie stare koce i koldry wywozilam a ta tak wlasnie pomyslalam ze uzyje bo nowego banana mi szkoda.

Kurier mnie przeklnie ;) kolejny pluszak dla maluszka

Załączniki

• 1432727931523.jpg
    1432727931523.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Do góry