reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja lubię spać na brzuchu i na prawym boku, BedIe ciężko mi się przestawić. Tylko się położę na lewym boku to.zaraz zmieniam pozycję bo mi nie wygodnie

reklama
Pierwsza noc z poducha byla hmm dziwna musze sie przyzwyczaic ale nie spalam na brzuchu. Faktycznie pomaga utrzymać pozycje na boku ale jak w nocy zmienialam bok to sie nagimnastykowac musialam. Mysle ze zda super egzamin jak juz brzuch będzie.

Fajne ciuszki:) Widzę że większość ma to samo zdanie, co do odwiedzin po narodzinach. Jestem ciekawa, czy te osoby, które tak od razu przylatują same by tak chciały być odwiedzane. U mnie raczej nie będzie z tym problemu. Zobaczę, jak będę się czuć po porodzie, najwyżej mama może przyjechać na tydzień mi pomóc. Ale jeśli byłoby ze mną w miarę dobrze, to bym wolała z mężem spędzić te pierwsze dni. A najwyżej mamę wziąć później jak będzie taka potrzeba. A reszta to po miesiącu, jeśli wszystko będzie w porządku.

U mnie akurat nie będzie miał kto mnie odwiedzić zaraz po bo mam tu tylko siostrę. Mama dopiero na.swieta przyleci a reszta zobaczy może w kwietniu jak pojadę do polski. A tak to będą mogli Podziwiać na zdjęciach :)

Widzę, ze już kupujecie poduchy. Jestem nią zainteresowana ale na razie nie potrzebuję bo brzuch nie rośnie, śpie na nim i dobrze się czuje , nic mnie nie boli więc pewnie bąbelkowi to nie przeszkadza. :-) Na plecach nie zasnę, nie ma takiej możliwości. Ciekawe kiedy będę potrzebwać takie poduchy ciążowej? Która z was planuje taką kupić?

Ja narazie nie potrzebuje bo na brzuchu nie śpię tylko na boku lub na plecach jak by było niewygodnie to dopiero kupie:)

Wiem ale tylkó i wyłącznie z internetu, że teraz produkują takie poduchy dwufunkcyjne tzn , że najpierw służy ciężarnej do spania a potem do karmienia po narodzinach. Nie wiem jak to działa w praktyce bo nie widziałam u żadnej koleżanki. Ja nie muszę kupować. Tak się narazie nad nią zastanawiam. Może to bedzie zbędne. Faktycznie dużo zależy od tego jak która z nas lubi spać. :happy: Ja zawsze lubilam spać z poduchami i kołdrami pomiędzy nogami na boku.

reklama
Do góry