reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

A ja wlasnie mialam taki przewijak z ikei skladany i kilka razy byl w uzyciu i szybko stal sie wieszakiem jakos lapiej bylo mi przewinac wlasnie na lozku. Wiec my juz wiemy co nam odpowiadalo a co bylo dla nas zbyteczne, nasze kochane pierworodki teraz wasza kolej kupowac mase zbednych rzwczy i zagracic nimi szafe jak my hahhahah

reklama
Ja staram się jednak kupować z rozsądkiem na szczęście mam też siostry które nie tak dawno rodziły i podpowiadają co warto kupić czego nie ewentualnie tez coś dostane wiec nie ma tragedii :)

Tak ewel ale to wlasnie widac na przykladzie mnie i mamby ze to co jedna uwaza za idealne rozwiazanie dla drugiej to kompletna starata kasy. O ja kupilam podgrzwacz do butelek bo moja kuzynka uwazala ze rewelacja i super sie sprawdzilo no i moje dziecko nie chcialo cieplego mleka i wiecie gdzie stal podgrzewacz ...... Na przewijaku hhahah

A ja zakupowo jestem totalnie zdezorientowana :D nie dosc ze pierworodka to jeszcze dubeltowa totalnie zielona do tego brak doswiadczonych bliskich osob i zero blizniakow w otoczeniu. Forum to dla mnie jedyny ratunek :)

Ja mam doświadczenie spore w dzieciach w opiece nad nimi i myślę że właśnie wiem co trzeba.. Ale też dla. Każdego coś innego... Taka prawda

O widzicie i mi bylo wygodnie przewijac corke na przewijaku ktory kladzie sie na lozeczku plecy mnie nie bolaly. Teraz tez taki bede miala. Jedynie przy kapaniu cierpialam bo tu bardziej trzeba sie pochylic i jeszcze bardzo uwazac trzymajac malenstwo. Podgrzewacza nie kupuje. Jakos nie odczulam jego braku przy corce jak dla mnie jest zbedny.

Ja wanienke mam ze stelazem a ze jestem kurdupel 160 to bylo calkiem wygodnie moj mial gorzej bo 188 cm wiec szybko to wlasnie on zagarnal kompanie i lal pelna wanne wody wchodzil do niej z mlodym kladl na kolanach i tylko dopuszczal cieplej potrafili tak siedziec czasami godzine. Powiem wam ze te kapiele fajnie wzmocnily milosc miedzy nimi :-) .

reklama
Do wanienki można kupić gąbkę albo foczke albo lezaczek choć mi tez plecy wysiadaly.
Ewel ja od zawsze prackwalam jako opiekunka plus wszystkie dzieciaki w rodzinie prowadzil żłobek i to nie jest tak jak masz 24 h dziecko plus wszystkie te rzeczy. Każda matka i każde dziecko jest inne i jak widzisz potzebuje różnych rzeczy.
Ja tez nie mialam podgrzewacza ani sterylizatpra nie miałam specjalnych pojemników na pieluchy bez waleczkow klinów i innych się obeszło.

Do góry