reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Mamba ja też z jednej strony zazdroszczę, a z drugiej cieszę się, że mam to z głowy i znajdę sobie przyjemność w kupowaniu drobiazgów. A będę miała do kupienia tylko kosmetyki, butelki, przewijak, wanienkę, ewentualnie pościel jak będzie chłopiec, kocyki, pieluchy.

No i ubranka jak będzie chłopczyk, ale jak na razie jest wersja, że dziewczynka.
Mam za to w planach kupić komodę z tego samego zestawu mebli co ma córa no i pewnie kołyskę do naszej sypialni.

Fajnie kupować wszystko nowe, ale ja mam tak cudne rzeczy po córce i taki mam do nich sentyment, że z przyjemnością użyje ich po raz kolejny.

reklama
Hmmm ja poscieli nowej nie bede kupowala nic sie nie stanie jak okaze sie ze to dziewczynka i bedzie spala w niebieska mysze miki czy wezmie kapiel w niebieskiej wanience ubranka na chlopca mam po moim a na dziewczynke bede miala od kuzynke wiec u mnie serio tylko *******y do kupienia no i wozek

A ja ciuszki będę kupować bo większość sprzedalam a wanienke tez mam niebieska i jakoś mi to nie przeszkadza. Pościel to sobie uszyje z przyjemnością

Sylka ja jeżdzę na dwa jeden na alington lane a drugi na hamble przy duzym Tesco ja mam cześć zeczy i tak chyba kupie wszystko naraz bo nie za dużo tego zostało muszę listę uzupełnić fotelik kupie britaxa chyba :) jeszcze pomyśle

ja pościel mam w sumie taką uniwersalną, może troszkę dziewczęcą, ale córka jej jeszcze używa więc jak urodzi się chłopiec to jemu kupię nową, a jak dziewczyna to córce nową (większą) a nowej córce starą :)
Przewijak, koce, wanienkę i inne takie duże rzeczy oddałam do domu samotnej matki bo mi zalegały a stwierdziłam, że dla kolejnego dziecka po prostu kupię nowe.

Dzieki mama mam nadzieje ze przyszly chrzestny sie skusi i poswieci kilka niedziel na szukaniu jakis cudów :) najbardziej bym chciala zeby jakies fajne nosidelka upolowal widzisz je czasem? Chusty nie chce ale nosidelko czasami moze sie przydać. A co do zakupow to my bedziemy musieli wszystko kupić wiec będzie kolorowo a tak mocno przyszlosciowo ale na pewno będziemy mysleli tylko nie pamietam jak to sie nazywa taki wozek co mozna w niego dwojke dzieci wpakowac i podczepic pod rower. Ale to to gdzieś za rok dopiero :)

Sylka na car bootach wszystko musisz kupić a już szczególnie dla dzieci często gest nowe ja dziś kupiłam 6 nowych butelek tomy tippe za 1£ i się skusilam i mam pierwszy ciuszek we wtorek idę na usg wiec mam nadzieje ze potw ze dziewczynka inaczej będzie chodzić w różowym kombinezonie :) tez myślałam o przyczepce bardzo lekkie są ale maja wadę bo dziecko raczej nie zaśnie w nich tylko na siedząco

Ja też odwiedziłam car boots ostatnio tj w sobote i mam kilka pierwszych cudów - ubranka w tym kombinezon na jesien zime , misiowy,pluszowy,cudny. :-) Nie wydałam nawet 5 funtów a przyjechałam z reklamówką zakupów - kocham car boots. :rofl2: I polecam wszystkim mieszkającym w UK.

Dziewczyny na tych dniach dla kobiet w ciąży dostałam też listę zawierającą rzeczy potrzebne dla noworodka, wrzucam fotkę bo wydaje mi się, że całkiem fajna jest ta lista i że może być pomocna przy kompletowaniu wyprawki oczywiście nie ma co się sugerować tymi polecanymi firmami. Może komuś się przyda :)

wyprawka1.jpgwyprawka 2.jpgwyprawka 3.jpg

Załączniki

• wyprawka.jpg
    wyprawka.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 61
  • DSCN1380.jpg
    DSCN1380.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 52
  • wyprawka1.jpg
    wyprawka1.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 68
  • wyprawka 2.jpg
    wyprawka 2.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 62
  • wyprawka 3.jpg
    wyprawka 3.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny na tych dniach dla kobiet w ciąży dostałam też listę zawierającą rzeczy potrzebne dla noworodka, wrzucam fotkę bo wydaje mi się, że całkiem fajna jest ta lista i że może być pomocna przy kompletowaniu wyprawki oczywiście nie ma co się sugerować tymi polecanymi firmami. Może komuś się przyda :)
ewelisia, jaka tam jest na dole napisana strona internetowa?

Do góry