reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Mamba ja też z jednej strony zazdroszczę, a z drugiej cieszę się, że mam to z głowy i znajdę sobie przyjemność w kupowaniu drobiazgów. A będę miała do kupienia tylko kosmetyki, butelki, przewijak, wanienkę, ewentualnie pościel jak będzie chłopiec, kocyki, pieluchy.

No i ubranka jak będzie chłopczyk, ale jak na razie jest wersja, że dziewczynka.
Mam za to w planach kupić komodę z tego samego zestawu mebli co ma córa no i pewnie kołyskę do naszej sypialni.

Fajnie kupować wszystko nowe, ale ja mam tak cudne rzeczy po córce i taki mam do nich sentyment, że z przyjemnością użyje ich po raz kolejny.

reklama
Hmmm ja poscieli nowej nie bede kupowala nic sie nie stanie jak okaze sie ze to dziewczynka i bedzie spala w niebieska mysze miki czy wezmie kapiel w niebieskiej wanience ubranka na chlopca mam po moim a na dziewczynke bede miala od kuzynke wiec u mnie serio tylko *******y do kupienia no i wozek

A ja ciuszki będę kupować bo większość sprzedalam a wanienke tez mam niebieska i jakoś mi to nie przeszkadza. Pościel to sobie uszyje z przyjemnością

Sylka ja jeżdzę na dwa jeden na alington lane a drugi na hamble przy duzym Tesco ja mam cześć zeczy i tak chyba kupie wszystko naraz bo nie za dużo tego zostało muszę listę uzupełnić fotelik kupie britaxa chyba :) jeszcze pomyśle

ja pościel mam w sumie taką uniwersalną, może troszkę dziewczęcą, ale córka jej jeszcze używa więc jak urodzi się chłopiec to jemu kupię nową, a jak dziewczyna to córce nową (większą) a nowej córce starą :)
Przewijak, koce, wanienkę i inne takie duże rzeczy oddałam do domu samotnej matki bo mi zalegały a stwierdziłam, że dla kolejnego dziecka po prostu kupię nowe.

Dzieki mama mam nadzieje ze przyszly chrzestny sie skusi i poswieci kilka niedziel na szukaniu jakis cudów :) najbardziej bym chciala zeby jakies fajne nosidelka upolowal widzisz je czasem? Chusty nie chce ale nosidelko czasami moze sie przydać. A co do zakupow to my bedziemy musieli wszystko kupić wiec będzie kolorowo a tak mocno przyszlosciowo ale na pewno będziemy mysleli tylko nie pamietam jak to sie nazywa taki wozek co mozna w niego dwojke dzieci wpakowac i podczepic pod rower. Ale to to gdzieś za rok dopiero :)

Sylka na car bootach wszystko musisz kupić a już szczególnie dla dzieci często gest nowe ja dziś kupiłam 6 nowych butelek tomy tippe za 1£ i się skusilam i mam pierwszy ciuszek we wtorek idę na usg wiec mam nadzieje ze potw ze dziewczynka inaczej będzie chodzić w różowym kombinezonie :) tez myślałam o przyczepce bardzo lekkie są ale maja wadę bo dziecko raczej nie zaśnie w nich tylko na siedząco

Ja też odwiedziłam car boots ostatnio tj w sobote i mam kilka pierwszych cudów - ubranka w tym kombinezon na jesien zime , misiowy,pluszowy,cudny. :-) Nie wydałam nawet 5 funtów a przyjechałam z reklamówką zakupów - kocham car boots. :rofl2: I polecam wszystkim mieszkającym w UK.

Dziewczyny na tych dniach dla kobiet w ciąży dostałam też listę zawierającą rzeczy potrzebne dla noworodka, wrzucam fotkę bo wydaje mi się, że całkiem fajna jest ta lista i że może być pomocna przy kompletowaniu wyprawki oczywiście nie ma co się sugerować tymi polecanymi firmami. Może komuś się przyda :)

wyprawka1.jpgwyprawka 2.jpgwyprawka 3.jpg

Załączniki

• wyprawka.jpg
    wyprawka.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 57
  • DSCN1380.jpg
    DSCN1380.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 49
  • wyprawka1.jpg
    wyprawka1.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 65
  • wyprawka 2.jpg
    wyprawka 2.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 59
  • wyprawka 3.jpg
    wyprawka 3.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny na tych dniach dla kobiet w ciąży dostałam też listę zawierającą rzeczy potrzebne dla noworodka, wrzucam fotkę bo wydaje mi się, że całkiem fajna jest ta lista i że może być pomocna przy kompletowaniu wyprawki oczywiście nie ma co się sugerować tymi polecanymi firmami. Może komuś się przyda :)
ewelisia, jaka tam jest na dole napisana strona internetowa?

Do góry