reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
Ja dostałam fotelik od brata więc kupiłam wózek 2 w 1 i żałowałam nie raz, że nie miałam możliwości wpięcia fotelika w stelaż wózka. Ja nie kupowałam fotelika i teraz też nie będę kupować, ale jak ktoś kupuje wszystko to ja jednak polecam takie rozwiązanie żeby można było fotelik przypiąć do wózka (np 3 w 1). Zależy jaki ktoś ma styl życia ale ja jestem w wiecznym ruchu i bardzo dużo z dzieckiem jeździliśmy i męczące było odpinanie z fotelika dziecka i przekładanie go do wózka, albo tym bardziej noszenie fotelika w ręce.
Oczywiście na spacery i dłuższe wyprawy gondola obowiązkowa...
Taka moja rada.

a co myślicie o kołysce zamiast łóżeczka na pierwsze pół roku życia maluszka?
Miała któraś z was, albo planuje mieć? Ja mam łóżeczko, ale do sypialni mi się nie zmieści, a kołyska jest węższa.

Ja musze przestac siedziec na allegro teraz znalazlam ten MIKRUS wózek 3w1 STARS II MEGA ZESTAW (5348550417) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Dluga gondola ladny i ma dobre opinie co o tym myslicie ?

Bardzo fajny ja wczoraj w smyku znalazlam taki Adamex BARLETTA EKO-SKÓRA 3w1 2015 FOTEL MAXI COSI CABRIOFIX ADAC***** - Wózki dziecięce wielofunkcyjne - EntliczekPentliczeksklep.pl i zakochalam sie w nim. Ma wszystko czego od wozka oczekuje. Czyli pompowane skretne kola(jest naprawde zwrotny), prosty i bialy stelarz, duza gondole i bialym dnem w funkcja kolyski i regulowanym z zewnatrz zaglowkiem. Gondola i spacerowka baardzo latwo sie wypina. Spacerowka ma podnozek z eko skorki, rozklada sie na plasko i ma regulowana wysokosc pasow. To tylko czesc zalet ale to nie reklama tylko moj zachwyt wiec juz nie bede sie rozpisywac ;)

Claudia powiem ci ze ta podwojna amortyzacja ktora ma i ten wozeczek co wyslalas to wg mnie rewelacja miekko sie go podbija np na kraweznik i babcie beda sie cieszyc bo mozna kolysac -delikatnie i bez szkody dla dziecka i wozka ;)

a co myślicie o kołysce zamiast łóżeczka na pierwsze pół roku życia maluszka?
Miała któraś z was, albo planuje mieć? Ja mam łóżeczko, ale do sypialni mi się nie zmieści, a kołyska jest węższa.

Ja sie zastanawian nad kolyska ;) a pozniej mysle zeby dziecko spalo na zwyklym duzym lozku. Nie wiem czy to dobry pomysl bo nie mam doswiadczenia.. Ale jak okaze sie ze takie zwykle jest np za duze to kupimy np taki lozeczko-kojec. To takie narazie luzne przemyslenia ;)

Kasz ja myślę że na zwykłe duże łóżko to dziecko nie będzie gotowe wcześniej niż w wieku 3lat. My myślimy o kolysce i łóżeczku ale zobaczymy.

Kasz ja myślę że na zwykłe duże łóżko to dziecko nie będzie gotowe wcześniej niż w wieku 3lat. My myślimy o kolysce i łóżeczku ale zobaczymy.
No wlasnie sie obawialam tego.. A takie tradycyjne lozeczko nadaje sie dla takich wiekszych dzieci powyzej 2lat? Bo sie boje ze juz taki "dorosly" 2letni czlowiek mozr sie buntowac ze ma spac w takim niemowlecym lozku ;)

My też kupiliśmy córce łóżko z zabezpieczeniami jak miała 2 lata. Takie na 160 długości. Myślę, że to dobry wiek bo córce już było niewygodnie w dziecięcym łóżeczku a ona i tak jest w tych drobnych dzieci.

reklama
Ja sie zastanawian nad kolyska ;) a pozniej mysle zeby dziecko spalo na zwyklym duzym lozku. Nie wiem czy to dobry pomysl bo nie mam doswiadczenia.. Ale jak okaze sie ze takie zwykle jest np za duze to kupimy np taki lozeczko-kojec. To takie narazie luzne przemyslenia ;)

Raczej nie ma szans. Dziecko wyrośnie z kołyski jak będzie miało maks 8 miesięcy a z normalnego łóżka (nawet w bokami) może wypaść w takim wieku. Po za tym taki roczny maluch będzie wyłaził ze zwykłego łóżka więc np w nocy to trochę niebezpieczne moim zdaniem.

Do góry