reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

ale to też zależy od firmy, z dużymi piersiami chyba nie ma co liczyć na dobry stanik za 50 zł:/

reklama
Sylka- fajny wózek, ale cena masakra. Powiem ci, że jak popatrzyłam na ten wózek to tak sobie pomyślałam, że bliźniaki to jednak niezłe wyzwanie :) Ubieranie, rozbieranie, pakowanie do wózka, pakowanie do samochodu...i to wszystko zimą- nawet z jednym to nie takie proste czasem, a co dopiero z dwoma.
Ale z drugiej strony swoje dziecko się tak bardzo kocha od pierwszych dni, że dwójka to tylko jeszcze więcej miłości :) Ja bym nie miała nic przeciwko żeby mieć od razu dwójeczkę :) Choć na pewno lekko nie jest :)

ja póki co głową tego nie ogarniam jak to będzie wszystko wyglądało ale jakoś damy radę :) Na ten wózek już muszę zacząć polować mimo zabobonów i takich tam. Ale to z czystych ekonomicznych względów. Może uda nam się kupić taki używany. Zależy nam na bardzo dobrym wózku bo przy dwójce to jest masa gimnastyki z tym związana. Myślę że mamy tyle czasu że spokojnie znajdę.

Sylka ja jak czasami myslalam o blizniakach to dlanie tylko ABC design żeby wpakowac się do windy i jako tako mieścić się w drzwiach. Bliźniaki miała moja ciotka i wiem jak to wygląda a ona miała jeszcze dwóch starszych chłopców więc ogólnie musiała ogarnąć 4.

Oj ja sie ciesze ze tam siedzi jedno. Ciezko ji sobie wyobrazic siebie z 2 noworodkow chociaz moja kolezanka jak urodzila blizniaki to powiedziala ze nagle to sie staje takie naturalne i nie wyobrazasz sobie ze joglabys zajmowac sie tylko jednym

Mamba w ogole nie podobaja mi sie wozki wagonowe. Chyba ze dla dzieci rok po roku. Ale dwojke na pewno chce miec tak zeby byly kolo siebie ten co upatrzylam ponoc ma dobra szerokosc i sie wszędzie miesci. Musi byc stosunkowo lekki zwrotny i latwo sie składać. Co do wychowania jestem dobrej myśli :)

Sylka easywalker podobny jest do mountain buggy a ja taki mam jest zwrotny i fajny ale składa się na płasko co daje duża powiezszchnie i jest dość nieporęczny dobrze jeździ szczególnie po wertepach co do zomma to nie znam osoby która długo użytkowała długi i w dłuższym użytkowaniu staje się męczący dobry jest bj city mini lekki i zwrotny można dokupić gondole do niego ja miałam na początku britaxa b-duala ale nie każdemu takie rozwiazanie odpowiada jedno dziecko pod drugim przed zakupem warto pomierzyć samochód korytarze szerokość drzwi bo można się wpakować w wózek który gdzieś nam utknie:) ale i tak nie ma wózka idealnego zawsze coś nam będzie nie pasować

reklama
Dzięki mama tez mysle pomierzyc to i owo:) ten bj city tez mi sie bardzo podoba i cene ma przystepniejsza.

Do góry