reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja to juz dawno zauwazylam chociazby prowadzac sklep. Podjeżdża klient samochodem ktory kosztuje tyle co mieszkanie a sie ze mną targuje i wszystko jest za drogie. Nikt inny sie nie targuje :/ wiec to pewnie w każdej dziedzinie takie kwiatki. Mama po ile w uk jest wommbe? Kolezanka kupiła coreczce i zbawienie. Ma mi oddac jak się chlopcy urodza ocenie czy lubia miec ciasno i jak cos dokupie drugie ale cenę ma kosmos. I jeszcze pytanko macie juz czapeczki na wyjście w listopadzie jaki kupic rozmiar i jaka grubosc? Na wyjscie kupiłam dresiki z hm w rozmiarze 56 ale mimo wszystko jakies spodenki mi sie malenkie wydają.

reklama
Sylka ja kupiłam za 2£ na car boocie nowy teraz widziałam taki co można rączki wyciągnąć nie mam pojęcia ile to cudo w sklepie kosztuje ale myśle ze spokojnie można używać dużej pieluchy i zapakować popatrz sobie filmiki na YouTube myśle ze można zastąpić bo tak naprawdę to całe wombbie to kawałek materiału z suwakiem ja mam zwykła czapkę jedna taka wełniana cienka a druga bawełniana nawet jak donosisz do końca to bliźniaki zawsze są trochę krótsze 56 moze być za duże ale z drugiej strony czy to az tak ważne zapakujesz i przewieziesz do domu nawet jak bedą za duże ja na wyjście biorę body plus pajac czapka i kombinezon taki miś do fotelika przykryje kocykiem i bedzie dobrze ja mam 15 minut do domu wiec nie będę cudowac zreszta nie wiadomo jaka pogoda bedzie muszę tylko osikany fotelik złożyć bo wszystko wybrałam ale zamówiłam taki dodatkowy pokrowiec cienki to założę na fotelik i mam budkę nowa pasująca do koloru wozka :)

Ja mam zaplanowane body z długim, spodenki dresowe, skarpetki i kombinezon. Wzięłam tez dodatkowo bluzeczkę z długim rękawkiem. My mamy maxi cosi ze śpiworkiem wiec jak będzie bardzo zimno to kombinezon i do spiworka dzidziusia, a bierzemy też kocyk, wiec jak będzie cieplej to w kombinezon i odkryjemy go kocykiem. Czapeczki mamy wiązane 54 i 62 albo 68 niepamiętam już. My mamy spakowane więcej rzeczy bo niewiadoma jaka będzie pogoda i kiedy będziemy rodzić, wiec wole mieć wszystko co może się przydać przy sobie. Termin wg OM ba 1 listopada ale wg. USG na 26 października, wiec z pogodą rożnie może być :)

W pogodę nie ustrzelimy. Tez mam krotki odcinek wiec luz. A wombbie u nas kosztuje 150 zl. Mają glowe do interesów :D gdyby ten moj szwagier mial łeb albo chociaz ogarnieta dziewczyne to bym go na ten carboot sterroryzowala :D Ale czarno to widzę. Kupilam wlasnie po to takie duze bambusowe pieluchy bede otulac a pozniej zobaczymy. A koleżanka na lumpie kupila mi takie cuda

Załączniki

• 1442059739254.jpg
    1442059739254.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 46
Ja odbiore w misiowym ubranku.pajac plus body.czapeczka wiazana bawelniana raczej jesienna.bo i tak misiu ma kaptur.potem dokupie jakąś misiowa niegruba czapkę choć i tak się już rozglądam.rozm.hmm syn mial mala glowke.na ponad 5 lat nosi rozm 53 54.mam smerfetki 36-38.

reklama
150 to dużo tym bardziej jak musisz kupić dwa np moi sie swietnie uspokajali jak byli opatuleni ale my od początku stosowaliśmy i największe darcia ich uspokajały bliźniaki jednak są w większym ścisku w macicy i czasem potrzebują tez tego po urodzeniu ale cena powala

Do góry