reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Jesli chodzi o pieluszki to ja mam 2 paczki pampersow 1 2 paczki pampersow 2 i 12 pieliszek wielorazowych. Na start styknie. Musze mojego pogodnic zeby wyrobil sie z pomalowaniem przepokoju i polozemiem tam paneli i plot musi wymienic, ciezko z nim bo to straszny len.

reklama
Ja mam dwie paczki pieluch 1 chyba i trochę większe wielo są w użyciu wystarczy je zmniejszyć ale dokupić pare malutkich zobaczymy jak to bedzie muszę jeszcze kupić gąbkę do podgrzewacza i chusteczki tez mam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia w domu muszę swojego pogonić bo do lata sie nie wyrobi

Mój M ostatnio poszalał bo zobaczył promocje mokrych chusteczek w Auchanie i kupił 3 paczki i pudełko plastikowe na nie ale opłacało się za 10zł ja pampersów jeszcze nie mam nawet szczerze na nie nie patrzyłam ale w przyszłym miesiącu muszę kupić przynajmniej jedną paczkę bo do szpitala będę później wozić po kilkanaście sztuk bo cała paczka przez noc mogła by zginąć...

Dziewczyny jak chcecie kupowac pampery takie z pampersa to najtaniej jest w tesco jeszcze jak ma ktos karte club card to juz calkiem. Widze pieluszki na tej stronie ewel co wkleilas za karton w promocji sa za 118 zl a teraz w tesco byly te same za 80 a z karta za 73 chyba wychodzily.
Ja jestem strasznie nerwowa reaguje strasznie cos co powinnam zlac dla mnie to koniec swiata i jeszcze wszystkim pociagnelabym ze soba zeby wnerwiali sie razem ze mna.

Kurcze nie wiem ile jest tych malych w paczce znaczy kartonie ale 5 jest 100 ja kupilam za 70 zl bo mlody na noc ma. Poszukam bo moze faktycznie tamtych jest wiecej

Ok znalazlam na tej stronie 5 jest 126 za 118 zl a w tesco ja kupilam za 70 zl 100 szt wiec troche bo troche ale tansze tescowe bo za pieluszke 70 gr a te ze strony 94 za pieluszke. Ogladam wlasnie kremy bo moze sa tansze na stronece a musze kupic bo mi ich brakuje . mam pytanie czy wiecie ktory bepanten nie musi byc zmywany bo podobno jeden musi a inny nie przed karmieniem

Ostatnia edycja:
Tak tylko ze ty kupilas 2 a im mniejsza pieluszka tym wiecej w tych kartonach z tymi w tesco tez tak jest ze karton 70 zl kosztuje a rozmiary od 2 do 5 wiec tam tez pewnie ok 200 pieluszek bedzie. Tez jeszcze chce dokupic pieluch to jak kupie napisze ile ich jest w kartonie.

reklama
Ja mam w planie zamówić papmersy w aptece jak będę zamawiać wszystko bo tylko tak przekroczę 300 zł i będzie dostawa darmowa :)
Kupuję 2 paczki- jedną malutką jedynek i jedną 2.

Zastanówcie się nad kupowaniem tych wielkich paczek bo ze mną na położniczym leżały dwie dziewczyny- dzieci obu okazały się mieć wysypkę po pampersach. Podobnie dziecko kuzynki- też alergia na pampersy. Różnie to bywa i lepiej przetestować bo potem cała pakę trzeba wyrzucić. Mi ktoś doradził kupić 3- 4 paczki różnych i wypróbować które najlepsze. U nas oryginalne pampersy zwyciężyły a potem zamieniłam na dady i też było ok

Do góry