reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Jesli chodzi o pieluszki to ja mam 2 paczki pampersow 1 2 paczki pampersow 2 i 12 pieliszek wielorazowych. Na start styknie. Musze mojego pogodnic zeby wyrobil sie z pomalowaniem przepokoju i polozemiem tam paneli i plot musi wymienic, ciezko z nim bo to straszny len.

reklama
Ja mam dwie paczki pieluch 1 chyba i trochę większe wielo są w użyciu wystarczy je zmniejszyć ale dokupić pare malutkich zobaczymy jak to bedzie muszę jeszcze kupić gąbkę do podgrzewacza i chusteczki tez mam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia w domu muszę swojego pogonić bo do lata sie nie wyrobi

Mój M ostatnio poszalał bo zobaczył promocje mokrych chusteczek w Auchanie i kupił 3 paczki i pudełko plastikowe na nie ale opłacało się za 10zł ja pampersów jeszcze nie mam nawet szczerze na nie nie patrzyłam ale w przyszłym miesiącu muszę kupić przynajmniej jedną paczkę bo do szpitala będę później wozić po kilkanaście sztuk bo cała paczka przez noc mogła by zginąć...

Dziewczyny jak chcecie kupowac pampery takie z pampersa to najtaniej jest w tesco jeszcze jak ma ktos karte club card to juz calkiem. Widze pieluszki na tej stronie ewel co wkleilas za karton w promocji sa za 118 zl a teraz w tesco byly te same za 80 a z karta za 73 chyba wychodzily.
Ja jestem strasznie nerwowa reaguje strasznie cos co powinnam zlac dla mnie to koniec swiata i jeszcze wszystkim pociagnelabym ze soba zeby wnerwiali sie razem ze mna.

Kurcze nie wiem ile jest tych malych w paczce znaczy kartonie ale 5 jest 100 ja kupilam za 70 zl bo mlody na noc ma. Poszukam bo moze faktycznie tamtych jest wiecej

Ok znalazlam na tej stronie 5 jest 126 za 118 zl a w tesco ja kupilam za 70 zl 100 szt wiec troche bo troche ale tansze tescowe bo za pieluszke 70 gr a te ze strony 94 za pieluszke. Ogladam wlasnie kremy bo moze sa tansze na stronece a musze kupic bo mi ich brakuje . mam pytanie czy wiecie ktory bepanten nie musi byc zmywany bo podobno jeden musi a inny nie przed karmieniem

Ostatnia edycja:
Tak tylko ze ty kupilas 2 a im mniejsza pieluszka tym wiecej w tych kartonach z tymi w tesco tez tak jest ze karton 70 zl kosztuje a rozmiary od 2 do 5 wiec tam tez pewnie ok 200 pieluszek bedzie. Tez jeszcze chce dokupic pieluch to jak kupie napisze ile ich jest w kartonie.

reklama
Ja mam w planie zamówić papmersy w aptece jak będę zamawiać wszystko bo tylko tak przekroczę 300 zł i będzie dostawa darmowa :)
Kupuję 2 paczki- jedną malutką jedynek i jedną 2.

Zastanówcie się nad kupowaniem tych wielkich paczek bo ze mną na położniczym leżały dwie dziewczyny- dzieci obu okazały się mieć wysypkę po pampersach. Podobnie dziecko kuzynki- też alergia na pampersy. Różnie to bywa i lepiej przetestować bo potem cała pakę trzeba wyrzucić. Mi ktoś doradził kupić 3- 4 paczki różnych i wypróbować które najlepsze. U nas oryginalne pampersy zwyciężyły a potem zamieniłam na dady i też było ok

Do góry