reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

U nas kocyki rządzą i otulacze teraz na zimę chłopaki śpią pod takim z wypełnieniem chyba nie marzną bo ciagle sie odkopują zaraz sie zbieram ogarnąć pokój to moze zrobię w końcu jakaś fotę łóżeczko złożyłam bo miejsca nie było narazie bedzie kosz i gniazdo które mam zamiar uszyć w tym tygodniu czekam tylko na zamówione lamowki i sznurek bo nie mam weny tłuc sie do sklepu materiał już wykroilam wyprasowalam wypełnienie sie wietrzy tylko szyć i chyba trzasne jeszcze kocyk jeden cieplejszy taki przytulak mam taki wełniany kocyk to go przerobię

reklama
Nie potrafię spać w staniku i uwielbiam wieczorem uwolnić te cycochy :D Jak urodziłam córkę nic mi nie cieklo nie było plam mokrych bluzek itd. Teraz zobaczymy oby tego mleka było więcej :)
Koldra z tego zestawu pościeli jest leciutka moim zdaniem . ale ją też napoczadku kocyka będę używać tego ocieplanego minky.

Ostatnia edycja:
Ja bede miala kocyki minky szyte przez kolezanki mame. Kocyki do wozka i kolderki do lozeczka. Robią z fajnych materialow na pewno bede zadowolona. W ogole kolezanki uwziely sie na zrobienie baby shower mi ten zwyczaj z zagranicy jakos nie pasuje. Jedyny fajny plus to jest spotkanie sie w babskim gronie i spedzenie milo czasu. Bo pozniej juz go tyle nie będzie. A co do stanika do spania to ja już nie wiem te koszulki wydaly mi sie takie fajne. Ale zeby mi cycki nie ucierpiały...lubie je ;) a nie wiem czy to ze teraz juz mi sporo mleka wyplywa ma jakies znaczenie na po porodzie?

Moje kolezanki tez pytaly, co na spotkaniu bedziemy swietowac urodziny malucha (typu babyshower) ale ja przeciwna jestem swietowania przed porodem, wiec powiedzialam ze nie, tylko spotkanie w babskim gronie.

Ja jak karmiłam też spałam w biustonoszu - przede wszystkim dlatego, że musiałam nosić wkładki laktacyjne, bo miałam dużo mleka i bez wkładek zalewałam wszystko :)

Dziewczyny, czy przeglądając strony netowe z rzeczami dla noworodków trafiłyście na jakąś z fajnymi kocykami? Ale nie minky. Np bawełniane? Poszukuję, bo po praniu wszystkiego - doszłam do wniosku, że brakuje mi jakiegoś delikatnego kocyka.

Ja dzis zamowilam kilka rzeczy z bambusa. Pieluchy w roznych rozmiarach, otulacz ktory moze byc tez recznikiem. Bambusowe rzeczy są milusie. Swoja czesc juz spakowalam maluchy pewnie do konca wrzesnia spakuje. Lozeczka odkupuje od znajomej. Wozek wybrany. Kocyki minky szyje kolezanki mama. Rzeczy apteczne kupione. Zostalo pare rzeczy... we wrzesniu wszystko ogarne bo pozniej moze być juz cieezko.

reklama
Do góry