reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Malaja myslisz ze spanie w biustonoszu tez ma znaczenue dla biustu? Kupilam dwie koszulki do karmienia super wygodne i chcialabym w nich spac bo w stanikach nieznosze. A kupić sobie juz po porodzie porzadne u brafiterki... na dzień. Paatrzcie co moja kolezanka znalazla w lumpie ale hardcore ciekawe czy nawet ze zdrowymi plecami to jest realne :D

Załączniki

• 1441623148169.jpg
    1441623148169.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Moja córka też się trochę obawia . Ja
Jej poświęcam mase czasu praktycznie wracając że szkoły jest ciągle przy mnie . odrabiamy lekcjie potem trochę się pobawi i uczymy się codziennie dodatkowo godzinę a potem wspólnie coś robimy albo gramy w gry planszowe albo spacerujemy czytamy książki . A wczoraj gramy w statki i też pyta czy będę z nią grać jak jej brat się urodzi . Aż mi się płakać chcialo bo Ona taką kochana taką przywiązana jest do mnie .Muszę robić wszystko co się da by nie czuje się ta na drugim miejscu . A jeszcE jej kolezanka nadała że jak dziecko się urodzi to rodzice przestaną ją kochać . Tragedia jak niektóre dzieci odbierają przyjście na świat rodzeństwa.

Ja dzieki Bogu nie mam takich problemow z corka ona sie nie moze doczekac braciszka i sama mowi ze wszystko bedzie sprawiedliwie to co dla niej to tez dla niego albo wogole .... cieszy sie tez ze bede z nia w domu bo jak pracuje to malo mialam dla niej czasu ... do pracy bede chodzic do konca pazdziernika a potem juz macierzynskie ...

Ja mam kosz czeka już rozłożony starsi podchodzą normalnie tzn syn sie zamierza wyprowadzić do namiotu córka kręci nosem ze bedzie chłopiec a chłopaki mało kumają narazie pokazują ze dzidzia jest w brzuchu u nich tez i noszą lalki ale czuja ze coś jest na zeczy bo maja taki okres ze tylko mama

Sylka ja myślę, że spanie z biustonoszu ma ogromne znaczenie i tak też mówiła mi braffiterka ale tak naprawdę to ja się na biustach nie znam :)
Wiem, że są kobiety u których karmienie nie odbija się na piersiach, a u mnie naprawdę była tragedia. Nic to nie zmienia, i tak zamierzam karmić i nie załamię się jak biust nie będzie taki jak kiedyś, ale jeżeli można temu zapobiec nosząc porządny stanik+ zakładając go w nocy to spróbuję tak robić., Żałuje, że po pierwszej ciąży to zbagatelizowałam bo mogło być inaczej.

Moja córa też na razie nie przejawia zazdrości. Cieszy się na siostrę choć widzę, że ta moja ciąża już jej się nudzi i dłuży. Cały czas pyta kiedy ta siostra się urodzi.
Nie dziwie jej się. Mi też już się znudziło.

Mam kosz mojżesza i jestem nim zachwycona. Oprócz tego oczywiście łożeczko. Na razie oba spakowane. Rozłożę początkiem listopada. Kosz mam na stojaku- kołysce.

Ostatnia edycja:
Ja bede spała w biustonoszu, bo chyba jedynie tak moge zalozyc wkładki na noc, inaczej wszystko miałam mokre, a tego niecierpie. co do wygody - da rade, ten okres sie przezyje a potem spowrotem bez :)

Kupiłam ten kocyk minky i chciałam go jako kołderki używać na początek, bo nie kupuję pościeli narazie, ale tak się zastanawiam czy mi mały nie będzie marzł pod tym? Co myślicie? Myślałam, że on będzie w ogole trochę grubszy.

kurcze mialam nie kupowac stanika do karmienia tylko zwykly z odpinanymi ramiaczkami,,, ale chyba przejde sie do sklepu z bielizna maja tam dobre staniki i zobacze co tam maja ciekawego moze drozszy stanik bedzie lepiej sie sprawdzal niz ten co mialam przy synu bo byl porazka..

mi przydawaly sie i duze i male kocyki, duze wolalam na zime czy do spacerowki, teraz synowi przykrywam nim lozko, a male wyciagnelam z szafy i popralam dla malej , jeden taki cieniutki dostalam , wiec mysle, ze mi starczy

Karciaa zależy od podejścia bo wiele osób uważa, że dziecko nie powinno spać pod kocem a tym bardziej pod grubą kołdrą. Moja córa spała pod cieniutkim kocykiem, ale było lato. Dla drugiej planuje kupić śpiworek do spania i niczym nie przykrywać. Kołdra jak dla mnie jest za ciężka i za gruba i bałabym się, że się dziecko w nią zaplącze albo zakryje całe.

reklama
Maluchy sie tK nie wierca dopiefo jak podrosna to sie robi problem bo wiecznie to odkryte ja mam kolderke i bede przykrywala ja bedzie zimno to sa lekkie kolderki a jak kiesys poerzyna 10 kilowa mam tez duzy koc minki po synku i na jesien dobre do wozka

Do góry