reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja jeszcze muszę dokupić parę rzeczy ale strasznie ciężko chodzi mi się po sklepach .Żałuje że nie zajelam się tymi zakupami wcześniej . Teraz mam też ten etap że mi się poprostu nie chce . Trochę pochodze i wszystko mnie boli. A dziś przyjedzie do mnie kocyk minky :D duży 160/110 cm :D

reklama
finkemamma i jak kocyk ? w jakiej cenie go kupilas ?
ja sie wlasnie zastanawiam nad rozmiarem, nie chce tych najmniejszych bo mam kilka, a te duze starczaja na dlugo , mozna zawsze zlozyc , podwinac...

Ja lubię małe kocyki. W sumie duży mam jeden po córce i mało go używaliśmy bo do spania po roku miała już kołderkę a tak na spacerach to rzadko ją już potem przykrywałam. A te małe wbrew pozorom starczyły mi na bardzo długo, miałam dużo, teraz też mam chyba 4.

Co do kąpania to ja jestem z tych co kąpią każdego dnia. Czasami jak nam córka zaśnie w samochodzie albo jak wrócimy późno to odpuszczamy sobie, ale raczej traktujemy kąpanie codzienne jak obowiązek i podobnie będzie z noworodkiem. Szybka i krótka kąpiel, ale będzie. tylko w szpitalu powiem żeby mi nie kąpali i w domu też z 2- 3 dni się może wstrzymam.
Codzienna kąpiel u noworodka nie jest konieczna, a nawet może wielu uważa, że niewskazana, ale jednak taki rytuał ma znaczenie i dziecko uczy się szybciej rytmu dnia.

A jeżeli chodzi o staniki to planuje zakup dwóch do karmienia ale jeden dopiero pod koniec ciąży a drugi jak już urodzę. Ja niestety należę do tych kobiet, którym karmienie zniszczyło biust a można temu zapobiec mają odpowiedni stanik.
Stanik na noc obowiązkowo wg mnie i to porządny.
Dla mnie to inwestycja 200 zł za jeden, ale nawet się nie zastanawiam. Zresztą tak jak sobie zepsułam biust złymi stanikami tek sobie już od długiego czasu poprawiam jego stan dobrymi biustonoszami więc wiem, że warto.

Ja kosza nie kupuje wystarczy nam łóżeczko, od teściów mamy dostać kolyske wystarczy :)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja wczoraj postawilam kosz w salonie obok tapczana i mlody lezy ze mna wieczorem i mnie pyta " mamo a jak zuzia sie urodzi to ona bedzie tam w koszyku spala a my sie bedziemy tak przytulali na bajce dalej/? " kochane dziexko widax juz sie troszke deneruje ze bedzie sie musial dzielic ale ja wlasnie tez po to mam ten kosz zeby mala byla obok nas a ja bede mogla nadal poswiecac czas mlodemu

Do góry