reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Co do tego kąpania to ja też tak chciałam codziennie by się kąpała i do 6 roku życia tak było. Codziennie woda w wannie i szorowanko. Tyle że w jej wypadku to na zdrowie nie wyszło. Mam dużą tendencję do łapania skórnych chorób. Po mężu i teściowej. Mój mąż po basenie to zaraz jakiegoś grzyba przynosi na palcach i zaraża małą . Szybkie leczenie i nie ma , ale jak by nie było łapią to moment. A ja odpukać nigdy nic nie miałam skórnego. No i lekarz mówi ze córka tak łapie bo przez to kąpanie codziennie osłabiamy jej florę bakteryjną .

Mało tego przez dlugi czas dwie nogi od strony piszczeli miała wielkie brązowe plamy które wciąż sie rozrastały najpierw były centymetrowe a potem całe nogi. Tyle co my z nią po lekarzach , ile maści i nic kompletnie nie schodziło wręcz się powiększało. Żaden lekarz też nie mówił co to jest tylko wciąż nowe leki. Dostaliśmy skierowanie do kliniki dermatologicznej bardzo długo wyczekiwane tutaj w de. Lekarz tylko spojrzał i mówi raz na 3 dni kąpiel . Za miesiąc będzie poprawa. I jak ręką odjął wszystko zeszło. Bez smarowania bez leków. Wystarczyło że przestała się codziennie myć. Tyle ze i tak codziennie wchodziła do wanny pupe podmyć bo ja jakoś nie wyobrażam sobie by iśc spać i się nie podmywać . Ale już nie pieniła całego ciała ,nie myła się cała . Synka będę począdkowo codziennie kąpać taki rytuał musi być . Później się zobaczy , jesli nic sie nie będzie działo nadal codziennie bo dobrze jest w dzieciach wyrabiać ten nawyk. Bo faktycznie spotkałam się z dziećmi które odstawiają histerie jak mają iść do wanny :/

reklama
Moja córka tak ze trzy lata wogole sie nie kapała mieliśmy zakaz moczenia wiadomo podmywalam ja a reszta ze tak powiem na sucho mokrym ręcznikiem to samo miała z głowa taz na dwa tyg mycie specjalny szampon inaczej jedna wielka skorupa nie wspomnę ze dwa razy miała zacięte włosy do zera prawie nie dało sie rozczesać jest o wiele lepiej bobto co przeszliśmy to horror był teraz bacszybko prysznic nie używa mydła wogole ma krem do mycia rak małych łapałam co drugi dzień i teraz tez tak zamierzam robić im na całe szczęście AZS nie wyszedł ale teraz nie wiadomo co bedzie

Moj urodzil sie w lato wiec wiadomo ze myje sie codziennie bo sie poci takie dziecko ale w zime Kapiel raz na 3 dni a tak to po prostu mycie dupki i pod paxzkami . on kocha wanne i trzeba czasami na sile wyciagac ho albo on zawsze chce wanne pelna wody nie lubi sie tylko umyc ale tak jak teraz jest przeziebiony to tylko tylek dogi i nie ma siedzienia w wodzie

ja kapalam codziennie, czasem jak pozno wrocilismy to tylko ciepla woda podmylam siusiaka dupcie , a teraz w lato to codziennie a w zime, jak juz nie ma placow zabaw itd to co rugi dzien .

My kąpiemy naszą 2 latkę codziennie. Ona uwielbia kąpiele i zawsze trochę to trwa zanim pobawi się wszystkimi swoimi zabawkami. Z młodszą będzie pewnie ten sam rytuał.

Dzisiaj z mężem obserwowalismy zabawę dzieciaków przez okno, jak się rzucali, potem nacierali ziemią. Dodam, że dziś było deszczowo. Współczuje rodzicom szorowania ich dzisiaj. Po takich zabawach pewnie codzienne kąpiele- szorowania wchodzą w grę:) Zastanawialiśmy się czy nasz Tomuś też będzie się tak bawić:p

Po placu dzieci mogą wrócić nie do poznAnia hehe,mój aż tak się nie brudzi tzn ubrań,że np mam problem z dobraniem, ale z piasku zawsze i z kurzu jest więc do kampania musi iść

Dzisiaj kupiłam duży kosz na pranie dojedzie go sporo a miałam mały :-)

I butelki z aventu... Coraz bliżej końca;-)

Ja dzisiaj skupiłam sie na car boot i jak to baba w ciąży zobaczyłam kołyskę osz jaka była ładna dobrze ze moj trzeźwo myśli i wybił mi ja z głowy nie ma co zawracać domu moj mi zdjął ze strychu chustawke i combo do przewijania złoże wieczorem wybrałam Bujak jutro jadę do ikei i już do listopada siedzę na dupie położyłam sie na dwie godziny bo ledwo zipalam

reklama
Do góry