reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Co do tego kąpania to ja też tak chciałam codziennie by się kąpała i do 6 roku życia tak było. Codziennie woda w wannie i szorowanko. Tyle że w jej wypadku to na zdrowie nie wyszło. Mam dużą tendencję do łapania skórnych chorób. Po mężu i teściowej. Mój mąż po basenie to zaraz jakiegoś grzyba przynosi na palcach i zaraża małą . Szybkie leczenie i nie ma , ale jak by nie było łapią to moment. A ja odpukać nigdy nic nie miałam skórnego. No i lekarz mówi ze córka tak łapie bo przez to kąpanie codziennie osłabiamy jej florę bakteryjną .

Mało tego przez dlugi czas dwie nogi od strony piszczeli miała wielkie brązowe plamy które wciąż sie rozrastały najpierw były centymetrowe a potem całe nogi. Tyle co my z nią po lekarzach , ile maści i nic kompletnie nie schodziło wręcz się powiększało. Żaden lekarz też nie mówił co to jest tylko wciąż nowe leki. Dostaliśmy skierowanie do kliniki dermatologicznej bardzo długo wyczekiwane tutaj w de. Lekarz tylko spojrzał i mówi raz na 3 dni kąpiel . Za miesiąc będzie poprawa. I jak ręką odjął wszystko zeszło. Bez smarowania bez leków. Wystarczyło że przestała się codziennie myć. Tyle ze i tak codziennie wchodziła do wanny pupe podmyć bo ja jakoś nie wyobrażam sobie by iśc spać i się nie podmywać . Ale już nie pieniła całego ciała ,nie myła się cała . Synka będę począdkowo codziennie kąpać taki rytuał musi być . Później się zobaczy , jesli nic sie nie będzie działo nadal codziennie bo dobrze jest w dzieciach wyrabiać ten nawyk. Bo faktycznie spotkałam się z dziećmi które odstawiają histerie jak mają iść do wanny :/

reklama
Moja córka tak ze trzy lata wogole sie nie kapała mieliśmy zakaz moczenia wiadomo podmywalam ja a reszta ze tak powiem na sucho mokrym ręcznikiem to samo miała z głowa taz na dwa tyg mycie specjalny szampon inaczej jedna wielka skorupa nie wspomnę ze dwa razy miała zacięte włosy do zera prawie nie dało sie rozczesać jest o wiele lepiej bobto co przeszliśmy to horror był teraz bacszybko prysznic nie używa mydła wogole ma krem do mycia rak małych łapałam co drugi dzień i teraz tez tak zamierzam robić im na całe szczęście AZS nie wyszedł ale teraz nie wiadomo co bedzie

Moj urodzil sie w lato wiec wiadomo ze myje sie codziennie bo sie poci takie dziecko ale w zime Kapiel raz na 3 dni a tak to po prostu mycie dupki i pod paxzkami . on kocha wanne i trzeba czasami na sile wyciagac ho albo on zawsze chce wanne pelna wody nie lubi sie tylko umyc ale tak jak teraz jest przeziebiony to tylko tylek dogi i nie ma siedzienia w wodzie

ja kapalam codziennie, czasem jak pozno wrocilismy to tylko ciepla woda podmylam siusiaka dupcie , a teraz w lato to codziennie a w zime, jak juz nie ma placow zabaw itd to co rugi dzien .

My kąpiemy naszą 2 latkę codziennie. Ona uwielbia kąpiele i zawsze trochę to trwa zanim pobawi się wszystkimi swoimi zabawkami. Z młodszą będzie pewnie ten sam rytuał.

Dzisiaj z mężem obserwowalismy zabawę dzieciaków przez okno, jak się rzucali, potem nacierali ziemią. Dodam, że dziś było deszczowo. Współczuje rodzicom szorowania ich dzisiaj. Po takich zabawach pewnie codzienne kąpiele- szorowania wchodzą w grę:) Zastanawialiśmy się czy nasz Tomuś też będzie się tak bawić:p

Po placu dzieci mogą wrócić nie do poznAnia hehe,mój aż tak się nie brudzi tzn ubrań,że np mam problem z dobraniem, ale z piasku zawsze i z kurzu jest więc do kampania musi iść

Dzisiaj kupiłam duży kosz na pranie dojedzie go sporo a miałam mały :-)

I butelki z aventu... Coraz bliżej końca;-)

Ja dzisiaj skupiłam sie na car boot i jak to baba w ciąży zobaczyłam kołyskę osz jaka była ładna dobrze ze moj trzeźwo myśli i wybił mi ja z głowy nie ma co zawracać domu moj mi zdjął ze strychu chustawke i combo do przewijania złoże wieczorem wybrałam Bujak jutro jadę do ikei i już do listopada siedzę na dupie położyłam sie na dwie godziny bo ledwo zipalam

reklama
Do góry