reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

No ja urodzilam w 33 tyg i 5 dni a torbe tak planowalam na miesiac przed . mialam juz cala liste na allegro czekalam na wyplate :-) a koniec koncow trzeba bylo pozyczyc tym bardziej ze na ligocie namstart kazdej mamie kaza kupic 10 butelek bebilonu gotowego i smoczki jednorazowe. Jak cie tak zaskoczy to nie myslisz gdzie kupic taniej tylko mlecisz gdzie cie posla wiec moj kupil wszystko w szpitalu nawet kapcie :-) wiec teraz juz robie liste i mysle ze juz od tego miesiaca powoli zaczynam zbierac.

reklama
Dziewczyny ja też sobie nie wyobrażam, że mój ukochany pakuje mi torbę do szpitala.On mnie już kiedyś spakował wg podanej instrukcji - to była katastrofa. Dobrze, że o tym pszecie. Zrobię to odpowiednio wcześniej ale na pewno nie teraz bo to 12 tydzień dopiero.

Teraz dopiero mysle o tym ze sa rzeczy ktore trzeba miec juz teraz jak podklady podpaski bo to nawet gdyby stalo sie cos zlego na tym etapie juz w szpitalu trzeba miec niestety

To mają wymagania:) Na Kopernika w uniwersyteckim nawet podkłady dawali ubranka jedynie na wyjscie trzeba było mieć swoje i smoczki jeśli ktoś chciał żeby dziecko miało to swoje też a tak to pampersy chusteczki maść wszystko było kto chciał to wiadomo niektórzy kupowali ale to raczej z dobrej woli...

Na ligocie trzeba bylo jiec wszystko swoje tylko ubranka dawali a tak to podklady kremy pieluchy chusteczki. Najpierw dalam cala paczke pieluszek ale paczka wypafowala w 4 dni jak zapytalam to powiedzialy mi ze dziecko male przeciez sika (mlody lezal na neonatologi nie wolno mi go bylo brac ze soba wiec one go przewijaly ) ok sika ale paczka w 4 dni ?????? Dopiero dziewczyny mi powiedzialy ze ona codziennie nosily 10 pieluszek i tyle bo jak zostawiasz paczke to one biora twoje pieluszki dla dziecka ktoremu zabraklo albo dla nowo narodzonych ktorym jeszcze nie doniesli pieluch wiec pozniej juz tez tak robilam i nastepna paczke w czesci zabralam jeszcze do domu. Jesli chodzi o to ligota kapa ale jesli chodzi o specjalistow ich doswiadczenie umiejetnosci i wiedze to rewelacja dlatego ogholnie wspominam ten szpital bardzo bardzo dobrze

To ja was przebije bo torbe szpitalna mialm juz spakowana w 18 tyg bo od tego momentu lekarz mi to zasugerowal do dzieci nie potzrebowalm nic bo u nas wszytsko daja ale ja donosilam pieluchy bo wiadomo sa matki ktore sa zaskoczone wczesniejszym porodem wiec niech one kozystaja ja wiedzialm juz duzo wczesniej wiec bylam przygotowana najdrozsze byly pieluchy dla wczesniakow pampers micro u mnie w szpitalu nie uzywa sie chusteczek tylko waciki ale oni je daja co prawda podkladow po porodowych nie ma ja zakupilam chyba z 4 paczki bo myslalm ze mi sie przydadza ale tak pieknie mnie wyczyscili I mialam tak lekkie krwaweinie ze zwykle podpaski a pozniej wkladki mi wystarczyly a podklady poszly do smieci nie kupowalam zadnych specjalnych majtek mialam zwykle tylko z wysokim stamen bo ja po cc ja spedzilam w szpitalau nie cale dwa dni wiec pizama mi sie nie przydala ale pozniej jak chodzilam do chlopakow to mialam bluzki rozpinane z przodku zeby ich kangurowac u nas szpitale z reguly daja liste co trzeba miec

Dziewczyny czytalam wasze komentarze o wozkach i ja zadnego wozka sobie tak nie cenie jak tego wlasnie 3 w 1 na pompowanych kolach. Nienawidze spacerowek bo to cholernie niewygodne a nie mialam jakiejs spacerowki za 200 zl . Spacerowka z takiego wozka na pompowanych kolach jest obszerna wygodna ja mam bardzo lekki i zwrotny wozek i dlugo bede jezdzic taka wersja spacerowa. Typowa spcerowke wykorzystam glownie do samochodu a i tak zastanawiam sie nad zmiana na inna marke. Niby mam rozkladana na plasko z rewelacyjna budka i amortyzatorami ale wkurzaja mnie te dzielone uchwyty tzw. Rogi. Dla cala raczka jest najwygodniejsza wiec potem pomysle nad espiro magic wyprobiwany lekki i bardzo zwrotny a poza tym dosc gleboki i w miare obszerny. Poza tym sklada sie do bardzo malych rozmiarow.

Wiolinka masz juz folder od poloznej?? tam powinno wszytsko byc a jak nie ma to sprwdz na sronie swojego szpitala bedziesz chodzic do szkoly rodzenia?? tam tez podaja taka liste I pewnie zaprosza cie na zwiedzanie porodwoki to sie mozewsz wszytskiego dopytac u mnie sa dwie gazetki w srodku folderu emma diary I bounty pregnancy tam tez sa listy ale nawet jak sobie wezmiesz co co daja to zadne problem lepiej miec niz nie miec tutaj nic nie dziwi dziewczyny przychodza do porodu z 3 walizakmi np wogole to od tego zacznijmy ze ja zawsze ide do szpitala nie z torba a wlasnie walizka czasami zmieniaja sale latwiej niesc niz targac torbe po porodzie tez latwiej wyjsc ze szpitala I odrazu ci mowie jak kupisz fotelik to patrz czy ma wkladke dla noworodkow bo moga was ze szpitala nie wypuscici bez niej

reklama
mama290 ja mam tu tone ulotek na różne tematy, dostałam od położnej i prawdę mówiąc ja ich nie czytałam, jedynie to co mi wypisali w karcie.Ja nic nie wiem o szkołach rodzenia w UK?? Nic, zero. Nie myślałam o tym. A polecasz? ja nawet nie wiem od którego miesiąca trzeba chodzic do takiej szkoły rodzenia. Porodówki mi jeszcze nie pokazywali.

Do góry