reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Ja tez sobie nie wyobrazam kupowac wszystkiego na raz jak jestem w sklepie i widze np jakas okazje na kosmetyki czy np pieluchy to kupie;)
Narazie kupilam pileuchu tetrowe takie z obrazkami w rossmanie jest 5 szt za 19.99 polecam;-)

reklama
Ja tam wogole nie wierze w zabobony przy pierwszej ciazy ubranka juz kupowalam w 7 tyg. Wozek mialam w 5 miesiacu. Moim zdaniem lepiej kupowac po trochu przez cala ciaze niz potem wielkie wszystkie wydatki na koniec :)

Jestem tego samego zdania. Wolę kupować systematycznie, powoli. Rozłożę wydatki na wiele miesięcy żeby potem szoku nie przeżyć w 8 czy 9 miesiącu że mam tyle tysięcy do wydania. :szok:

Ja jak bym w to wierzyła to bym musiała w trymiga szybko komuś oddać wszystko co mam od razu jak się dowiedziałam o ciąży... Ale jak byłam w pierwszej to też tak kupowaliśmy w każdym miesiącu coś żeby na koniec było coraz mniej...

Ja w pierwszej ciąży kupiłam trochę drobiazgów i poroniłam ale absolutnie nie uważam, że to miało jakiś wpływ! Za to teraz się cieszę z tych kilku ubranek i worka do spania. :-) Póki co nie dokupuję. Czekam na skan w ten czwartek. Jak się okaże że wszystko ok to pewnie coś dokupię ze szczęścia.

Wolinka ja mam to samo również cieszę się z tych rzeczy bo już zawsze na coś innego będzie:) Mam nadzieje że w środę będzie mi ktoś normalny robił to usg:)

Ja np w pierwszej ciazy nie kupilam podkladow poporodowych podpasek poeluch dla dziecka ani nic takiego szpitalnego bomciagle mowilam ze mam czas wiec jak mnie moj wczesniak zaskoczyl to trzeba bylo wszystko w aptece szpitalnej kupowac a tam ceny takiemze pobyt w szpitalu liczac wszystko wyszedl mnie prawie 800zl a ,powinien jak pozniej liczylam ok 300 no bo ja nawet koszuli nocnej nie mialam w domu spie w spodniach wiec wszystko wszystko yrzeba bylo kupic

Claudai31 a w którym miesiącu, tyg przyszedł na świat twój wcześniaczek? Może pisałaś o tym ale nie pamiętam. Aż tak bardzo cię zaskoczył? Np Moja przyjaciółka urodziła wczesniaka teraz 28 kwietnia ale lekarz przygotował ja na to. Obserwował, ona miała różne problemy i dla bezpieczeństa dziecka wyjeli go wcześniej.Zdazyła kupic wszystko bo ginekolog uprzedzał, że nie ma szans na donoszenie do terminu.Przewidział miesiąc przed i tak też było.

Dlatego te rzeczy do szpitala to ja po malu zaczynam sobie kupowac nie chce potem zostawic tego dla meza samego ;-)

reklama
Claudia to miałaś przeżycia ja zakupy do szpitala robiłam miesiąc przed albo półtorej więc torbę miałam spakowaną i się przydała bo ja po usg w przychodni dostałam od razu skierowanie do szpitala więc w amoku nie musiałam wszystkiego pakować tylko drobiazgi dopakowałam i pojechałam do szpitala...

Do góry