reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Heh u mnie ten godzinny to wlasnie 40 st :D i wszystko jasne heh ja niezby perfekcyjna pani domu :D reczniki to prawda ze sie niszcza w 90 ale ... Jakos tak lubie poczucie ze wybilam wszystkie dziwne cosie . A ubrania tak jak pisalam z obawy ze sie zniszcza wszedzie 40 na metkach no i godzinny program ;)

reklama
mama290 Ty jesteś obeznana z tematem, więc może się wypowiesz, czytałam troszkę na temat tego olejku i znalazłam taką informację:

UWAGA: Olejku z drzewa herbacianego nie mogą stosować kobiety w ciąży i dzieci poniżej 3 lat. Dużą ostrożność powinni zachować również alergicy i osoby, u których wcześniej wystąpiły uczulenia przy stosowaniu innych olejków eterycznych.

Aleali pierwsze sie z czymś takim spotykam a olejek jest stosowany do odkażania pieluch od urodzenia całe masy kobiet używają to chyba jakas taka informacja ogólna wiem ze nie wolno go spożywać ale w praniu sie wypłukuje ale z drugiej strony jak sie ma jakieś uczulenie ja cały czas piorę z nim

Wiesz ja pytam mając na względzie to, że mój syn jest alergikiem (ma sączące się krostki na głowie szczególnie latem, to prawdopodobnie ostra forma AZS), ale też spróbuję, bo ja piorę tylko w 40 i 60 stopniach

Aleali moja córka ma AZS w najostrzejszej formie rożne alergie ale nic jej ńie jest po olejku a nawet ma kremy robione tez z olejkiem bi lekarz mi tez takie specyfiki przepisuje bo swietnie odkaża

Dziewczyny doswiadczone pieluchami wielorazowymi jak myslicie kupic uzywane bo znalazlam 7 szt kieszonek z wkladami i 3 otulacze z formowankami za 150 zl a to nawet duzo taniej niz nawet kupic material i uszyc. Co myslicie kupic uzywane czy nie polecacie

aktualizacja juz je zamówiłam jeszcze olejek i te bibułki. zobaczę jak będą wyglądały te pieluszki jak fajnie to za miesiąc albo 2 zamówię następna taka paczkę używana

Ostatnia edycja:
Aleli mi sie jeszcze jedna zecz przypomniała u nas w szkołach co jakiś czas sa wszy i ja zawsze dodaje dzieci do szamponu po pare kropel olejku bo wszy nie lubią tego zapachu i u mnie normalnie mozna kupić taki szampon gotowy
Claudia używane sa lepsze niz nowe ponieważ juz sa wyprane x razy wiec uzyskały pełna chłonność po pierwszym praniu możesz im zafundować stripping a jakie masz ? Pul plus micropolar ?

Czym różnią się otulacze od kieszonek i w ogóle doświadczone mamy napiszcie które są najlepsze i jaK je prac odkażać ile szt kupić.ktore sa trwale i po 3 praniach nie rozsypia sie.

reklama
Ja doswiadczona nie jestem ale kieszonka to zszyte dwie warstwy zewnetrzna z nieprzemakalnego ale oddychajacego a wewnetrzma z takiego polarku zeby dziexko mialo sucha pupe miedzy nimi w srodku robi sie kieszonka do ktorej wkladasz wklad chlonny a otulacz to sama ta zewnetrzna nieprzemakalna a do srodka dajesz co chcesz formowanki albo wklady czy zwykla tetre

Do góry