reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

A to pieluchy i wklady pierze sie osobno bo ja na filmikach wszedzie widze ze w jednej pralce wszystko piora.

A moglabys mi wyslac linka np na allehro z tym czyms do pdkazania ?

Kurcze dla nowicjusza masakra z tymi pieluchami wydaje sie taka trudne

reklama
ANTYBAKTERYJNY SYSTEM PRANIA BIO D NAPPY FRESH P-N (5094519322) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ANTYBAKTERYJNY DODATEK PRANIA BAMBINOMIO MIOFRESH (5217418110) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
To coś takiego mozna stosować za kazdym razem jak pierze sie pieluchy warto kupić tez większe aniołach sody oczyszczonej i kwasku jak kupuje tak z 500 g i rozpuszczam w słoiku z woda i dodaje łyżkę do prania zawsze kwasek rozpuści kamień w pieluchach bo wiadomo siki to robią kamień to tylko tak wyglada groźnie na poczatku ale jak juz zaczniesz to będzie ci łatwo szło ja z 3 miesiące czytałam oglądałam zanim zaczęłam bo sie bałam ze nie podołam jeszcze mozna olejek lawendowy troche lepiej pachnie a właściwości ma podobne
Na opakowaniu tych odkazaczu jest opisane jak namaczac chyba łyżkę na 5 litrów ja leje goroca wodę i moczę pieluchy cała noc a rano robię pranie i oczywiście pieluchy tez namaczam juz wyprane nie brudne :) ale taka akcje robię Max 3 razy w roku nie cześciej

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja sprobuje poki co czytam info od mamy i zapisuje a później zakupie kilka i zobaczę bo wydaje mi się ze to tylko tak strasznie brzmi :)

Sylka poglądaj sobie filmiki na YouTube tam duzo pokazują jak taka rutyna rpwyglada ja 3 miesiące do tego sie brałam gromadziłam zapas i Wogole sa rodziny które Wogole nie używają pieluch to by mi sie Wogole nie chciało na bank

reklama
a to za wracaja czasy na pieluchy wielorazowe, nawet nie wiem , ze sa takie na rynku, poza tetrowymi...:-)

dziewczyny to robicie ze wzgledow ekologicznych czy to lepsze dla dzieci ? bo ja nie mialam o tym pojecia heheh

ale chyba pozostane przy pampersach, przeraza mnie to pranie, prasowanie, nie szkoda czasu ???

Do góry