reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
W 60 st tez mogą się rozwlec bo teraz wszystko na metkach ma 40 st.ciocia kupuje w lumpku i wydaje mi sie ze mówiła że chwilę gotuję w garnku, sparza białe.
Te rogale są ok ale mi wystarczyła zwykła poduszka.O tantum też słyszałam że ok ale ja wezmę to co mam lactacyd.

Ostatnia edycja:
Tantum rozrobic i do butelki z dziubkiem i wtedy plukac tak mojej siostrze radzili. Ubrania z lumpka w 40 st ale dwa razy, raz suszE i potem znowi i prasuje.

Pranie poniżej 60 dla mnie nie ma sensu czytałam gdzieś kiedyś ze nawet w podwójnej dawcę proszku na majtkach były bakterie kałowe wiec żadko kiedy coś piorę poniżej białe wrzucam czasem na 90 z wstępnym praniem a co do Eczy z lumpa to dla mnie na równi z nowymi chyba nie wiecie ile ludzi ma w rękach nowy ciuch same szwalnie to gdzieś z 10 osób jak nic krojczy szwaczki dziurki guziki jak coś podklejaja pakują pózniej transport i to co ludzie w sklepie przemacaja i przymierzają a jak chińskie to dodatkowo zabezpieczają przed grzybem bo by transportu nie wytrzymało

Reni podejrzewam ze po 90 stopniach niektóre ciuchy nadawałaby sie na ścierki do podłogi ja piorę w 60 stopniach plus olejek z drzewa herbacianego cała zaraza wybita na amen

Co to za olejek? Gdzie można.go kupić?

Kurde a.Ja.nie lubię prac powyżej 60 stopni zazwyczaj piore w 40 bo mam.wrażenie że ciuchy się.niszczą w wysokich temperaturach

o widzisz Mama 290 a ja zawsze piorę w 40 st . Ręczniki tylko w 90 i pościele cała reszta już delikatnie.
Też się obawiałam właśnie że poniszczę ubrania. Może czas to zmienić ...

Finkemma a ręczniki trzeba prac w 60 bo wysoka temp niszczy np ja robię tak na jakiś czas jak juz sa twardsze wrzucam razem ze szklanki sody oczyszczonej bardzo ładnie zmiękcza albo piorę w kwasku wypłukuje załogi po proszkach do prania
Ona ja zamawiam na ebay dodaje krople do każdego prania świetny odłażący nawet rozwodniony 1000 razy nadal wykazuje właściwości antybakteryjne
Ja tez wszytskie myki to znam od strony pieluch bo tez rożnie sie je odkażania i pierze

reklama
Do góry