reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
Ja chętnie wszystkie listy czytam i tworzę swoją własną, zobaczymy w trakcie, jak już mały będzie na świecie czy dobrze intuicja podpowiada, co potrzebne, a co zbędne:) A ciuszków już mi chyba wystarczy, jeszcze tylko jakiś sweterek i z 2 pary spodenek i kombinezon mniejszy, bo mam na 68. Ostatnio koleżanka mi dała do przejrzenia karton na sprzedaż, ale jak policzyłam ile czego mam, to stwierdziłam, że mam już sporo i tylko kilka rzeczy wzięłam.

Ja ostatnio tez miał. Listę wszytsko ładnie kupiłam a ja sie dzieci pojawiły to co chwile moj latał po sklepach ale np nie wiem gdzie głowę miałam i Wogole ale zakupiłam cały zestaw pielęgnacyjny do pępka tylko nie wiem po co Max miał odcięty całkowicie bo miał dojście centralne założone a Olowi to nawet nie wiem kiedy odpadło kupiłam sobie wielka pakę podpasek ani jednej nie zużyłam bo krwawiłam leciutko i dały radę zwykle a pózniej wkładki za mało miałam bluzek rozpinanych bo duzo kangurowalam i karmiłam wiecznie z cycami na wieszku :) np termoopakowanie przydało mi sie na poczatku jak nosiłam mleko do szpitala a pojemniki na mleko dostawał. Sterylne w szpitalu laktator kupiłam używany a cały zestaw dostałam w szpitalu te wszytskie zaworki i rurki i tylko nosiłam je w torbie bo i jak byłam w szpitalu to tez odciagalam na bierząco i tak robiłam około czterech kursów dziennie w te i wewte :) dobrze ze mieszkałam tak blisko i mogłam tak robić

Mi się też sprawdzaly ale u syna majowego ale teraz będę czula się spokojniejszA jak całego co spakuje.

Dziewczyny mi się śmiać chce jak piszecie o tym papierze toaletowym chociaż u nas chyba w jednym szpitalu jak leżałam kiedyś też dziewczyny miały swój

Co do fridy to ja tez jej uzywalam ale czesto sie przez to zarazalam katarem w pozniejszym czasie:(
Jesli chodzi o ubranka to ja do spania zawsze dawalam pajacyk,natomiast w dzien to zazwyczaj bodziak z krotkim rekawem (jak chlodno to z dlugim) plus półśpiochy. Inny zestaw to był kaftanik plus śpiochy ale jakoś tego najmniej uzywałam bo mi się te kaftaniki podwijały cały czas.

reklama
Claudia sztućce są teraz rzadkością, bo często szpital korzysta z cateringu ;-)
Co do papieru to nie ma albo jest ten najgorszy, ja po porodzie robię roztwór tantum rosa (mnie bardzo pomaga), mam ze sobą delikatny ręcznik kuchenny i najdelikatniejszy papier, jestem już przyzwyczajona gorzej, że m.in. przez to my same potrzebujemy do szpitala całą torbę/walizkę rożnych rzeczy niestety :eek:

Do góry