reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
Algami spoko lista ale ja jyz polowe zeczy odrzucam no ceratek na materac ja nie chciałbym na czymś takim spać jedyne jakie akceptuje to prześcieradło odychajace z pul :) ja pozbierałam wszytskie takie listy stworzyłam od nowa wywaliłem polowe heheheh i miałam listę a i tak wiele zeczy do niecEgo sie nie przydało ale tak na pierwszy raz taka lista niczego sobie :)

fajna ta lista... jesli moge...
- nie polecam pieluch bella, wg mnie lepsze biedronkowe dady.
- jezeli same uzywacie do paznokci cazek zamiast nozyczek - to tak samo maluchowi. jest większa wprawa i mniej stresu ;)
- jak kupicie kosmetyki dla dziecka to najlepiej jednej serii - latwiej bedzie eliminowac jak by bylo jakies uczulenie.. a tak to nie wiadomo ktora firma uczula.
- frida to wg uznania - mi to nie przeszlo bo wywoluje u mnie odruch wymiotny ;-) jakos tak podswiadomie heh wole staroswiecka gruszke ;-)
- masc bepanthen mozna tez na zgryzione sutki - ale to masc, nie krem. masci nie trzeba myc przed podaniem cyca maluchowi, inaczej przy kremie.
- nigdy nie pralam dzieciom w dzieciecym/noworodkowym proszku, dodawalam tylko dodatkowe plukanie i bez plynu zmiekczajacego. jak sie zacznie od tych "dzieciowych" to potem ciezko przejsc na zwykle, wtedy dizecko sie przyzwyczaja, najwiecej uczulen, wypryskow sie robi itp...
- wkladki laktacyjne fajne ma avent - wielorazowe po 6szt chyba byly, a tego jednak sporo idzie jak sie karmi piersia

mama290 przy kolejnym dziecku to już się inaczej kompletuje :) Nawet czytałam że laktator nie jest potrzebny bo ręcznie można sobie poradzić :) Jeśli chodzi o prześcieradło to ja kupie teraz takie nieprzemakające choć tych podkładów mam po synku parę- ze sklepu medycznego więc nie są złej jakości a materac jak nowy. Myślę, że dziewczyny sobie coś z tego wybiorą, nie trzeba od razu wszystkiego kupować.

Moja siostra woli właśnie ręką odciągnąć niż laktatorem tez byłam w szoku:))

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

fajna ta lista... jesli moge...
- nie polecam pieluch bella, wg mnie lepsze biedronkowe dady.
- jezeli same uzywacie do paznokci cazek zamiast nozyczek - to tak samo maluchowi. jest większa wprawa i mniej stresu ;)
- jak kupicie kosmetyki dla dziecka to najlepiej jednej serii - latwiej bedzie eliminowac jak by bylo jakies uczulenie.. a tak to nie wiadomo ktora firma uczula.
- frida to wg uznania - mi to nie przeszlo bo wywoluje u mnie odruch wymiotny ;-) jakos tak podswiadomie heh wole staroswiecka gruszke ;-)
- masc bepanthen mozna tez na zgryzione sutki - ale to masc, nie krem. masci nie trzeba myc przed podaniem cyca maluchowi, inaczej przy kremie.
- nigdy nie pralam dzieciom w dzieciecym/noworodkowym proszku, dodawalam tylko dodatkowe plukanie i bez plynu zmiekczajacego. jak sie zacznie od tych "dzieciowych" to potem ciezko przejsc na zwykle, wtedy dizecko sie przyzwyczaja, najwiecej uczulen, wypryskow sie robi itp...
- wkladki laktacyjne fajne ma avent - wielorazowe po 6szt chyba byly, a tego jednak sporo idzie jak sie karmi piersia

Miałam swoje małe nożyczki i jak zaczeły paznokcie krwawić poleciałam po dziecięce a to położna mi pierwszy raz je obcinała. Fride to teraz na odkurzacz używam bo od tej na dmuchanie ciągle się infekowałam. Na początek można sobie ten artykuł odpuścić a potem zdecydować. Na persil przeszłam po 1,5 roku bo syna jednak wysypywało wcześnie. Obowiązkowe drugie płukanie bez płynu i prasowałam. Z wkładkami trzeba uważać bo kleją sie do obolałych sutków i jest wtedy masakra. Zastanawiam się na wielorazowymi. Któraś ma sprawdzone oprócz aventu?:) nieprzeciekające?Mi sie sprawdziły podkłady jedn. Hippa w gości, lekarz itp i wcale ich duzo nie poszło bo składałam do torby i korzystałam dalej o ile nic sie nie ulało i nic z pieluchy nie poleciało.

Agami wkładki wielorazowe nieprzemakalne sa z pul popatrz na Allegro ja mam bambusowe i jedwabne i avent tez mam bo sa takie ładne z koronki ja mam nożyczki ze szpitala małe mam fride le mało używałam bo u nas mało było chorowania jedno jest pewne nie ma listy idealnej i zawsze sie coś kupi czego nie będzie sie używać :) ja choć dIeci mam tez nieraz kupiłam coś czego kompletnie nie używałam z ciuchami to jest tak przynajmniej u nas ze nie ważne ile mamy to wszytsko jesteśmy w stanie użyć laktator u mnie podstawa ręcznie to bym sie zamachała

reklama
Do góry