reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
Ja mam duze piersi i gigantyczne sutki nie wklesaja stercza olbrzymy tak tez mialam w pierwszej ciazy i po porodzie wielki brodawko prawie 10 cm szerokie polozna mowila stworzone do karmienia bo duze i ciemne ale co z tego ze pokarmu nic zero nawet nawalu ani kropelki :( pozniej mi wrocily do normalnosci jasne i mniejsze o duzo ale nie powiem przerazalo mnie ze moglby by mi zostac takie duze i ciemne.

JA KARMILAM SYNA 3 miesiace wylacznie piersia a potem kolejne 3 puers i czasem butelka. mialam duzo mleka tryskalo mi strumieniami kilkoma, maly po 5 minutach juz sie najadal :-)

Aaaa to prawda z tymi danymi! Wypełniłam ankietę żeby dostać paczuszkę czytaj: tonę ulotek i kilka próbek (przydatnych ale bez przesady) a potem telefon dzwonił bez przerwy! Lotka - świetny sposób na uniknięcie takich sytuacji, zacznę ta metodę stosować:)

Mamuski doradzcie :) czy do lozeczka dla maluszka zamiast zwyklej kolderki i poduszki w poszewkach moge uzywac kocykow z lekkim wypelnieniem i cienkich poduszek? Czy w ogole lepiej jak maluch spi w rozkach lub takich "workach"? Chce juz pokupowac czesc rzeczy i nie wiem na co sie zdecydowac...

Kasz ja kupuje cały zestaw pościeli.z.ochraniaczem bo się przyda dziecko trochę w nim spać będzie. A dokupie Jeszcze kocyk.minky żeby z początku nim przykrywac malca bo jak ktoś już pisał że kołdra może być.ciężka.dla takiego maluszka a potem będę mieć kocyk na spacerki

Kasz poduszek sie nie używa zwiększają ryzyko nagłej śmierci łóżeczkowej ja miałam dwa kocyki jeden cienki bez wypełnienia a drugi z wypełnieniem takim 3 cm i teraz tez tak będziemy sypiać :) moje dIeci maja uczulenie na śpiworki nie chcą w nich spać ale to nie ma regoly :) ja na poczatku używam otulcza mam juz dwa jeden bawełniany a drugi z merino rożki miałam ale nie uzywalam

A do mnie dotarła kolejnan część mojej wylicytowanej wyprawki :) i na widok nich cieszę się jak głupia normalnie. Uwielbiam.takie małe ciuszki. Już się nie mogę doczekać listopada. A szlafroczek dostałam od siostry

Załączniki

• 1435997319877.jpg
    1435997319877.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 28
  • 1435997335851.jpg
    1435997335851.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 30
  • 1435997359556.jpg
    1435997359556.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 29
ja poduszke kupowalam bo byla w zestawie ale uzywalam jej dopiero pozniej.
na poczatek szlo samo przescieradlo i na to dzidź przykryty lekkim kocykiem - bo u nas w zimie dosc cieplo w bloku mam.

reklama
Ona ach takie różowe słodziutkie ja muszę przejzec swój worek bo mam polowe różowych :( szkoda dobrze ze dużo nie kupiłam duzo większość uniwersalnych ale wózek zamówiłam czerwony :)

Do góry