reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Poduszki użyłam po półtora roku i do tego z niej taki flaczek. Ja mialam obowiązkowo podkład na materac i pieluszke tetrowa pod glowe która zmieniałam. posciel mam medyczna lekka i po synu zbitą wiec powinno być ok. U mnie w nocy 19st. Do wózka tylko spiworek z podszewką polarowa.I kupię szumiacego misia zamiast suszarki ☺.

reklama
My usypiamy sie tak od poczatku ze do łóżka po kąpieli i kolacji zgaszone światło coś szumiacego i zawsze usypiali z poczatku nosiłam tuliłal ale pózniej ręce mi odpadły co do książki to myśle ze jest dobra dla mam na pierwszy raz wiele zeczy jest ciekawych ale duzo takich do których sama doszłam metoda prób i błędów ja kupuje duzo książek poradników czytam w kółko teraz magluje o karmieniu piersią niby wiem wszytsko prYnajmńiej tak mi sie wydaje ale czasem coś mnie zaskoczy lubie sobie odświeżyć pamięć przy chłopakach po tak długiej przerwie to miałam troche cykroa co i jak ale chyba jednak głowa pamięta wszytsko :)
Agami ja mam chustawke co ma muzykę i sUm wody działało rewelacyjnie to demo sopnia ze kiedyś uspalam pielęgniarkę co przyszła dIeci ważyć

O tych rytulalach tez bylo i uwazam ze to jest wazne by dziecko wiedzialo co zaraz sie wydarzy. Wyciszanie malenstwa okolo godziny przed snem zlota zasada pobudzone dziecko ma problem ze snem. Dlatego wszelkie smiechy chichy laskotki i rozne zabawy nie przed spaniem. Tutaj dlugi z mezem walczylam o to by sie dostosowal bo go zawsze na wyglupy wieczorem bralo a potem corka dlugo zasnac nie mogla. Zreszta do tej pory tak potrafi zrobic a potem do szkoly ciezko wstac bo zasnela o 23 bo tatusia na tance wieczorem bierze.
Facet to nieraz gorzej jak dziecko.

Szumiś, wishbear jakikolwiek byle szumiał jak suszarka. Pamiętam jak w 10 roku były upaly a my na podłodze przy gondoli z suszarka padnieci po calym dniu kolkowyM. W szkole rodzenia nauczono nas szuuuszac też działało aż sucho było w buzi hehe. ja mam karuzele Fishera z dzwiekami ptaszków i na męża działało. Syn wolał suszarkę i odkurzacz.
Finkmena święta racja.

U mnie jakoś kołek nie było jakieś tam pojedyncze epizody kilkudniowe nie męczyły mnie dzieci w tej kwesti ale moi lubią w nocy jeść jeszcze nie dawno chłopaki co 3 godziny sie budzili wzięłam sie w końcu za to przemeczylam ich dawałam smoczek pare nocy z zrzędy i przestali teraz czasem sie budzą bo smoczki skasowałam ale przykryje ich po głowie pomiziam i śpią teraz liczę na spokojniejsze dziecko zeby tak zaczęło noce przesypiać a nie męczyć biednej mamy :)

reklama
Ja też mam dziecko nie-kolkowe - na kilkukrotne bóle brzuszka (bo mama zjadła coś nie halo) stosowaliśmy krople Delicol - szybko działały i skutecznie. Mam nadzieję, że Hania też będzie nie-kolkowa.
Ja się relaksuję. Mąż z córką na spacerze porannym zanim przyjdzie największy upał, później w planach obiad i spacer popołudniowy do parku (będzie cień... ufff...) :)

Do góry