reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
Ja miałam jeszcze zwykły z Allegro nazwałam go urwi cycek roztrzaskalm go na ścianie pózniej w akcie desperacji koleżanka przywiozła mi w środku nocy avent ręczny ciezko szło ale te 150 ml co dwie godziny ściągałam ale zeby sie nie męczyć kupiłam modele sprawdziła sie elegancko ale sprzedałam teraz dostałam tommy tippe ręczny ale ze sie mi trafiła medela to kupiłam wiec mam dwa zobaczymy jak to sie wszytsko w praniu okaże bo w szpitalu maja medale ale takie duże kombajny ja wole miec w domu tak na wszelki wypadek

ciekawe czy wogole bede miec pokarm ;/ bo w poprzedniej niby mialam ale taki do dupy ze mloda sie darla co chwile bo sie nie najadala , ulewala, masakra poprostu ;/

Medela jest rewelacyjna ale niestet droga. Ja dałam 600zl. Warto spotkać się z doradcą laktacyjnym bo dużo pomoże w kwesti karmienia. Z ciekawostek: między 1 a 4 w nocy jest najtresciwszy pokarm. Ja karmiłaM wylacznie swoim mlekiem 6mcy a ogolnie 12mcy. Nie było łatwo. Parę zastoi przeszłam ale się udało.

Agami cała dobę ściągałam co dwie godziny bo sie bałam ze im braknie w szpitalu ale szczerze to nie pamietam jak mleko wyglądało w nocy bo robiłam to na śpiocha :) ale zecyzwiscie zmienia sie skład

Moj maly w ogole niessal a ja przy miseczce e mialam wklesle brodawki. Co 2 h mialam naciagac sutki strzykawka zanim przyjdzie nawal. Oj przeszlo siE. Gdyby nie doradca i mój upór dawno przeszlabym na butelke. Przez dwa tygodnie wazylam małego w body przed i po karmieniu stąd wiedziałam ile zjadAl. Do laktatora też leciało. A ten swing naśladuje ssanie noworodka.mozna przyspiszac i zwalniac sciaganie pokarmu.

Ostatnia edycja:
Latem jest ciepło a i widno od 4 to dobrze się wstawało do malucha. A w listopadzie ponuro i pewnie będę spała na stojąco.

Dziewczyny z Warszawy, może ktoś polecić dobry luxmpex dla dzieci? chętnie tez tam powariuje jak pójdę na L4:)
myślę ze dużo tez kupie nowych rzeczy, mam 400 zl bonow do wydania, chyba w Tesco skorzystam, tam niezłe ceny.

reklama
Agami ważyłas przed i po pamietam ze mi tak syna ważyli 13 lat temu teraz juz nie ważyłam ale wisieli na cycku ciagle do tego stopnie ze zdażyło mi sie obiad gotować z ssakiem przy sobie albo tak siedziałam godzinami z dwoma :) ja mam inny problem jakieś takie małe sutki i karmie. Nakładkami bo za cholerę dziecia nie umiały złapać

Do góry