reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

My po remoncie odnaleźliśmy chyba wszytskie smoczki jakieś 50 szt w jednym pokoju szkoda ze chłopaki juz odzwyczajeni i znowu je chcą :)
A ja tym razem smoczka nie kupuje :) tzn mam jeden ale nie chce go używać schowali go głęboko

reklama
Z jednej strony fajnie ze mam wszystko po mlodym i po malym od Nany i cos od kuzynki bo to mega odciazenie finansowe ale tez kurcze odebranie takiej przyjemnosci kupowania tych malenstw. Wiadomo mam tegommase takie uniwersalne cos tam tez jest niebieskie czy z jakims autkiem ale szkoda oddac i kupic nowe ylko dlatego ze nie sa typowo dziewczece jak sa jak nowe .
Moja mala chyba juz jest na tyle duza ze nawet to lozysko na przedniej scianie nie przeszkadza w tym zeby czuc jak sie wierci. Oczywiscie spi prawie caly dzien i wstaje jak ja klede sie spac

Ja tez uzywalam butelek tommee tippee i bardzo je sobie chwalilam. Latwe do mycia, fajnie sie trzyma, podobno antykolkowe ale ja w takie cuda nie wierze.
Smoczki mielismy najxwyklejsze aventa, inne byly odrzucane - widocznie w ocenie corki za bardzo przekombinowane.

Anulka ja dostałam od koleżanki poduszkę do karmienia, to jak będę miała chwilę to jutro postaram się ją ogarnąć wrzucić jakieś zdjęcie, bo w sumie nie zwróciłam za bardzo na nią uwagi tylko schowałam narazie.

Niezle ze już macie tyle ciuszków, ja to mam radochę, jak coś dostanę albo kupię i tak potem siedzę i to oglądam i już nie mogę się doczekać, jak będę mojego Tomaszka w to ubierać:)

Hej!

Ja nadal nie czuję potrzeby kupowania. Oglądam sobie rożne rzeczy ale na kupowanie przyjdzie czas. Może w sierpniu zrobię rekonesans, we wrześniu zacznę dokupowanie tego co brakuje.

Ja mam sporo ubranek 56 i u mnie ten rozmiar się bardzo przydał. Córka miała 54 cm ale nosiła 56 naprawdę długo.

Smoczków nie kupuje. Dla córy miałam dwa nie wiem po co. Zabrałam je do szpitala a w paczce od szpitala też dostałam kolejne dwa. Córka ich nie tolerowała i po jakimś czasie kupiłam jej kauczukowy. Ten zaakceptowała...
Więc kilka smoczków poszło do śmieci.

A te paczuszki co dają w szpitalu są bardzo fajne bo sporo tam przydatnych próbek więc warto z nich skorzystać a potem kupować to co podpasuje. Ja dostałam dwa smoczki, buteleczkę loveli, buteleczkę emolium, bepanthen, sudocream i kilka mikro pampersów i chusteczek do pupy

2 smoczki-jeden w domu a drugi do torby na spacery. Syn odrzucił smoczek aventu w drugim mcu i nie pomyslalam zeby probowac z innymi bo nie bylo tragedi. Przynajmniej nie bylo problemu z oduczaniem. ja będę karmić piersią i nie kupuje butelek. Laktator mam medela i polecam purelan na sutki bo nie trzeba zmywac przed karmieniem.

Ja ze smoczkami troche przesadzilam :) mam ich az 5 i to wszystkie najmniejsze :p jeden dostalam gratis do poduszki dla ciezarnych. I 4 kupilam z lovi bo byly w dwu pakach wiec mam dwa rozowe i dwa mietowe koncowki chyba ciut sie roznia ale pewnosci nie mam. Przyznaje ze nie wiedzialam czym sie kierowac wiec wybralam te ktore byly najladniejsze ;)

reklama
Wyczytałam ze w niektórych szpitalach jeżeli uzupełnisz ankietę dają takie Pudelko dla niemowlaka z rożnymi rzeczami
Niebieskie Pudełko "Skarb Malucha" - Family Service
niestety mojego szpitala nie ma na liście...

No to właśnie takie dostałam, a nawet dwa bo i dla chłopca i dla dziewczynki.
A że wypełniłam ankietę to jeszcze ponad rok mi do domu różne próbki przychodziły- nawet zupki i soczki.

Do góry