reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reni ladny wozeczek, mi sie tez podobaja z tym bialym stelazem ale to juz chyba inny model.

sylka ja tez myslalam czy nie trzymac stelaza w bagazniku w sumie mam kombika, ale na poczatkku z noworodkiem to i tak w gondoli bede nosic na gore bedzie mi po prostu wygodniej niz wyciagac dziecko i nosic na rekach taka kruszynke, ale pewnie to pierwsze 3 miesiace poki dziecko w miare lekkie a potem wozek do auta lub wozkowni a dziecko w spiworku na gore :) ale Ty z dwojka to juz w ogole extrimum bedziesz miec heheh

reklama
Podziwiam Cię. Ja mieszkałam na trzecim piętrze, miałam aluminiowy stelaż więc lżejszego się nie dało a wyniosłam go na gorę tylko raz. Potem już zawsze zostawiałam na dole na klatce schodowej. Nikt nie ukradł, ale nawet jeśli to wolałabym kupować nowy niż każdego dnia dźwigać.
Teraz mam windę :) I mieszkam na pierwszym piętrze.
idzie sie przyzwyczaić :)
Ja mam plan trzymać wozek w bagażniku. Mieszkam na 1 ale i tak taki podwójny wozek plus dwojka dzieci to dla mnie mission imposible :D
nie umiem sobie tego wyobrazic z dwójką :D
Czemu ja nie pomyslalam by zostawiac wozek w aucie :D tez tak bede robic po co taszczyc gondole na 2 pietro.
ja czasami uzywalam w domu gondoli do spania w dzien. maz bywa ze spi po nockach, a ze lozeczko w sypialni, to jak nie dalo rady to maluch spal w salonie w wozku :)

Malaja tanie minky to chiński materiał jest cienki ma mniejsze wypustki i może prześwitywać pod światło drogi minky jest z USA jest gruby mięsisty ma większe wypustki jeżeli w aukcji nie ma w opisie ze jest z USA to jest chiński

A do mnie dzisiaj dotarł wygrany na aukcji ebay kombinezonik dla Dziecka. Normalnie kosztuje chyba z 24-26 f a ja za nowy dałam 7 f z przesyłką. Czasem warto posiedzieć i szukać okazji.

Załączniki

• 1435655736337.jpg
    1435655736337.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 44
Bardzo ładny kombinezonik. Ja dostałam od koleżanki siatkę ciuszków i poduszkę do karmienia i taką z kółkiem pod tyłek po porodzie. Jeszcze od jednej mam dostać jakieś ciuszki, tyle, że po jej córeczce to pewnie dużo chłopięcych nie będzie, ale trochę neutralnych się znajdzie pewnie:) I jeszcze mam się z jedną kumpelą spotkać, ona chcę część pożyczyć a część sprzedać. Ona raczej dość drogie kupowała, więc zobaczę, jakie mi ceny zaproponuje i czy coś wybiorę, chociaż miała śliczne ciuszki dla synka, więc pewnie będzie mnie kusiło.

Nie pomyślałam, żeby trzymać wózek w bagażniku ale to naprawdę dobry pomysł ! :) tylko, że ja akurat mieszkam na parterze, więc nie jest źle :) a ten kombinezonik śliczny :)

reklama
Ok wrocilam wlasmie od przyjaciolki i wychodzi na to ze nic nie powinnam kupowac w bo rozmiar 56-62 mam wszystko razem z tym co w domu to mam 27 body z krotkim 25 z dlugim 18 pajacy 17 bluzeczek 15 polspiochow 16 pajacy bez rekawkow 12 do spania 6 sukienek 2 spiworki do spania 8 czapeczek jesien zima 7 par rajtuzek 12 par skarpetek 2 kombinezoniki na jesien 2 na zime koldra poduszka po moim 4 komplety poszewek 4 przescieradla spiworek do wozka fotelik lozeczko wanienki .

To tyle to mam juz w domu. Czyli kupic mam wozek tylko . na bank kupie jakies sukieneczki albo cos jak mi sie bardzo bedzie podobalo chociaz nie musze.

Wypralam juz koldere poduszke i poszeki wyprasowalam i wlozylam do worka proznioweho razem z czescia wyprasowanych upranych ubranek i mysle ze do koncamtyg wypiore i wyprasuje reszte wsadze do workow prozniowych i teraz zostanie czekac na koniec pazdziernika zeby powyciagac.
Cos za szybko mi to poszlo

Do góry