reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reni to jest rozmiar 56 -62 (0-3 m ) . Jakis taki duzy mi sie wydaje bo jak dziecko urodzi sie np 50 cm to sie utopi .... moja corka jak sie urodzila wazyla tylko 3050g i miala 49 cm .

karcia ladne ciuszki czasem maja swoja cene ;/ chociaz i taniej da sie cos fajnego upolowac. Ja bym w zyciu nie dala tyle kasy za kombinezon jakbym nie trafial okazji , moje max to bylo 12f bo dziecko za szybko rosnie by wyrzucac kase w bloto.
Mi sie strasznie rzeczy z nexta dla dzieci podobaja ale niektore maja taka cene ze lekko przesadzaja.

Ostatnia edycja:
reklama
A ja dzis mam zdobyczne ;) 5 workow ubranek rozm 56-62 :D dostalam od znajomej a myslam ze bede musiala wszystko kupowac :) kupilam tez dzis chusteczki w pudelku nastepnym razem kupie butelki oczywiscie avant :) lubie ta firme i ma smoki w ksztalcie sutkow :)

ale macie ubranek WOW a Claudia to już całkiem gotowa ;-);-) pozazdrościć:tak:

polecam butelkę MAM antykolkowa bo ma odkręcane dno i wszędzie łatwo można umyć

dziewczyny czy któraś kupowała już poduchę do karmienia taką fasolkę z kulkami styropianowymi?? ja miałam od siostry ale ona rodzi w niedzielę, więc będzie jeszcze korzystać, może ktoś już kupił i może polecic bo nie chce mi się szukać;-)

ona sliczny ten kombinzonik :) ja tez chyba kupie 62 na poczatek mama nadzieje ze bedzie dobry moj maly tez mial 3050 ale 53 cm :)

claudia super masz ubranek jak dla blizniakow :)

zazdroszcze wam kompletowania wyprawki j narazie niec nie kupuje bo nie wiem po prostu pod jakim katem szukac , chyba ze znjade cos fajnego uniwersalnego to kupie sobie zeby mi bylo milo :) ale naucze sie chyba cierpliwosci w tej ciazy :) :)

zazdroszcze tego kompletowania wyprawki... fajne uczucie.. ja ciuszki ostatnio przegladnelam i pare bodziakow mi zostaje do dokupienia. wszystkie inne rzeczy bede kupowała cos we wrzesniu. wtedy tez chce spakowac torbe szpitalna i juz luz :-)
butelki ja z kolei polecam tommee tippee, szerokie, wiec tez fajne do mycia. ale laktator juz kupie innej firmy, chociaz jeszcze nie wiem jakiej.

62 nawet jak nie na listopad to bedzie na nowy rok. Ja takie malutkie musze kupic w necie uzywane bo to bez sensu a chce kupić te w rozmiarze newborn. A butelki i smoczki avent mam dostatek bo tesciowa mi zalatwila ze szkoly rodzenia :)

Smoczek obowiazkowo swiecacy w nocy musi byc ;) u mnie avent maja duza powieszchnie nie grozi wlozeniem calego do buzi a uwierzcie ze dzieci maja takie zdolnosi. Nie noworodki ale ciut starsze takie cuda robia.

reklama
Do góry