reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

Nie wiem czy oglądaliście na tlc moje wielki cygańskie wesele no to u mnie to było na żywo przyczepy wszędzie i jaktylko znajda kawałek wolnego pola to sie wbijają a teraz koleżanka robiła komunie ja nie byłam w kościele bo mam uczulenie ale druga znajoma weszła do środka to było z piec dziewczynek suknie ślubne normalnie tipsy rzęsy Robione podjechały limuzyna a tak wyły w kościele bo sie nie mogły przecisnąć pomiędzy ławkami a dzieci podchodziły do ołtarza dwójkami to ten babki co śluza do mszy wyciągały je na środek z tych ławek normalnie cyrk moj syn miał taki bal na koniec podstawówki w stylu lat 30 naszukałam sie garniaka i moj go zawiózł to tez dIeci podjeżdżały bryczkami z końmi no właśnie i następny problem z nimi ze trzymają konie na podwórkach pod domem jeżdżą tymi przyczepami i konia np przywiązują pod pubem a pózniej nie miał kto sprzątać i jak chciałam przejechać z wózkiem to musiałam przechodzić po trzy razy na druga stronę teraz mieszkam na zadupiu ale żadnych cyganów tu nie ma na całe szczęście

reklama
No mama to się naoglądałaś jak inne kultury żyją :-D
A w UK oni też tak po domach chodzą i coś sprzedają? Jak mieszkałam u rodziców na wsi to była istna plaga. Sprzedawali wszystko co się da i jeździli takimi przeładowanymi starymi mercedesami

Reni nie po domach nie chodzą ale za to polscy Cyganie łażą albo złomiarze ci mi krew psują bo miałam pralkę wystawiona i czekała na wywózkę to ciagle ktoś przylazil w końcu sie wkurzylam i mam tabliczki ze uwagę złe pies i juz nikt nie przyłazi obcy a mam kawałek ogrodu z przodu i furtkę

Złomiarze to inna historia. Pamiętam jak my sprzątaliśmy naszą piwnicę w bloku. Złomiarze ustawiali się w kolejce przy śmietniku i tylko czyhali, żeby roznieść co się da. Np. odkręcali klamki od starych drzwi :tak: Centrum miasta kurka, a zlecieli się jak sępy
Dobra ale koniec tematu bo wątek zaśmiecam

Ja mam taki ale w srodek z welny owczej jest i bardzo nam sie przydal bo jest cieply i jak jest zimno a taki pimpek spi to wiem ze mu nie zawieje i ze jest mu cieplutko mojemu starczylo na 2 zimy a trzeciej zimy juz w wozku nie siedzial wiec kilka razy na sanki tak pod tylek i na nogi teraz lezy wyprany w worku :-) i czeka

reklama
syn był z maja-używałam dwa lata-gondola, sanki, spacerówka.Dobrałam kolorem do wózka.Można go powiększyć/skrócić.Nie musiałam wozić kocyków i martwić się czy szczelnie syn opatulony.

Do góry