reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
Claudia dzięki za informację bo ja to pojęcia o tym nie mam. A do łóżeczka warto kupować śpiworek taki cieńszy czy lepiej jakiś kocyk albo rożek?

Ewelisia niektóre dzieci nie lubią śpiworów np moje wszytskie ja mam kocyki cieńsze i grubsze kołderkę nie używam i poduszek tez nie

A w takim spiworku mozna zabrac dziecko ze spitala? zeby kombinezon nie zakladac takiemu malemu? do fotelika chyba pasuje

Ostatnia edycja:
Tak nie musisz miec kombinezonu wystarczy cieply pajacyk body z dlugim rekawkiem i spiworek. No chyba ze byly by siarczyste mrozy i do tego jechalabys wozkiem.

Moj w tych spiworkach do lozeczka nie chcial spac ale teraz mam dla malej bo zobaczymy moze bedzie chciala a kupilam po 1.5 wiec jak nie bedzie chciala to sie nic nie stanie. Moj byl z maja wiec bylo lato i spal albo w samym bodziaku pod tetra bo bylo tak cieplo alno w pajacyku pod kocykiem jak bylo chlodniek ale mialam posciel i w zime juz spalod koldra ale w listopadzie to on mila juz prawie pol roku

Ostatnia edycja:
Ja zrobiłam pierwszy poważny zakup kupiłam bazę do fotelika do samochodu czeka mnie jeszcze jedna taka atrakcja tyle ze z isofixem i zmieniłam koncepcje wózka trafiłam na fajna promocje i tak sie zastanawiałam ze w sumie Bugaboo jest fajny i Wogole ale wole tez pieniądze odłożyć na konto stałym sie posiadaczka britaxa b- smarta zestaw 2 w 1 kosztował jakieś 170 £ jeszcze dojdzie fotelik

agami tez go ogladalam i zastanawialam sie wlasnie czy sie sprawdzi. Dziekuje pewnie tez sobie taki kupie uniwersalny i nie na 1 sezon :-)

dziewczyny a macie jeszcze jakies wozki na oku, mysle o tym izzi go co finkemama wysylala linki, ale chcialabym jeszcze porownac z innymi
?

reklama
Ewelisia niektóre dzieci nie lubią śpiworów np moje wszytskie ja mam kocyki cieńsze i grubsze kołderkę nie używam i poduszek tez nie

No ja już pisałam kiedyś, że moja córa to kochała swobodę i już w pierwszej dobie po porodzie była odwijana ze wszystkich betów i leżała taka wolna i swobodna. Śpiworków nie tolerowała, rożka też nie.
Dla drugiej chciałabym mieć na noc taki śpiworek do spania bo to jednak bezpieczniejsze niż koc. Ja się wiecznie bałam, że mi się córa tym kocem zasłoni (takie głupie myśli). Ale jak druga pójdzie w ślady pierwszej to też śpiworek nie zda egzaminu.

Ja miałam dziecko latem więc nie ma doświadczenia w kombinezonach, ale chyba zdecyduję się a ciepły kombinezon, a nie śpiworek do wózka...
jeden kombinezon już chyba mam od koleżanki rozmiar 62, potem może będzie trzeba dokupić 68.

Do góry