reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy i wyprawka dla Maleństw listopadowych Mam

reklama
Bodziaki w biedrze są co jakiś czas, w mnie mają miłą bawełnę i są ładniutkie, ale dość szybko się rozciągają na szerokość. Lidlowa bawełna jest troszkę mniej milusia i wygląd nie tak ładny ale się nie rozciągają. Najbardziej zła byłam na trzypak ze smyka, bo dekolty się zrobiły mega i to po pierwszym praniu.68 poczekają do 3mca. Ja nie lubię zakładać dziecku za dużych ubrań, denerwuje mnie jak się topi w ubrankach, sama przecież też nie zakładam za dużych. a bodziaki można kupić za dosł parę złotych, fajne są h&m ubranka-chyba te malusie lubię najbardziej, nie niszczą się i pasują długo, ale tak po roczku to ubierają chłopaka w twarde dzinsy i koszule a to nie moja bajka

Po roku zeby po roku to bylo by dobrze. Tutaj niemowlaczki 3 miesiace w jensach koszulach biedulki ruszyc sie nie moga. Nie wiem kto to wymyslil ta mode dla tak malych dzieci. Ja dlugo bede spiochowac co najwyzej dresiki czy wygodne mieciutkie spodenki .

Finkemma ja wcześniej mieszkałam w sąsiedztwie angielskich cyganów wózki jak karocę i takie małe juz miały kolczyki przebite usY jakieś branzoletki pierścionki łańcuszki poubierane w kiecki takie strojne śmieszne to takie butelki oklejone kryształkami smoczki takie wkładki do wózka takie strojne jakieś falbanki wszędzie imiona wyszyte albo wyklejone mnie tam juz nic nie dziwi idę do sklepu a tam spodnie dżinsowe w rozmarzę na wcześniak :/ to chyba jakiś żart albo dla lalki albo zima a dzieciaczki takie małe z gołymi stopami czasami mam ochotę podejść i przykryć te małe stopki kocykiem albo małe takie ledwo urodzone po sklepach ciągają pół gole z cienkim kocykiem i wszędzie dzieci sa w fotelikach ja rozumiem na jakiś krotkimwypad do sklepu ale na spacery

Ech ... To Tutaj w de tez tak te dzieci porozbierane az serce sie kraja. Takich cyganow jak Ty opowiadasz to ja tylko w tv widzialam kicz , pozery . Ja nie wiem gdzie te matki maja rozum byle lans sie liczy. Ja jestem przedrazliwiona uszka musza byc zakryte plecki tez i stopki cieplutkie . i wygoda dziecka to jest wazne a nie spodenki takie ze dziecko nogi zgiac nie moze.

Dzięki dziewczyny za rady dot. tego łóżeczka :-)
A te wszystkie garniturki i dżinsy dla niemowlaków mi się podobają, są słodkie. Ale muszą być niewygodne dla takiego malca, więc ja bym swojego dziecka czymś takim nie torturowała

reklama
W tesco sa duze wyprzedaze kupilam dzisiaj sloiczki z humana takie od 4 miesiace wazne do sierpnia 2016 po 2,5 wiec kupilam 10 normalnie sa po prawie 5 zl a cos takiego dziury w szafce nie wystoi. Kupilam tez bialego jelenia plyn do prania ten 1,5 l za 8 zl jak mlody sie urodzil ja wszystko wypralam w lovelli i jelpie i byl uczulony i wszystko musialam prac kolejny raz w bialym jeleniu teraz tez pierwsza mysl lovella ale jedna nie ryzykuje moze i lovella dobra i ladnie pachnie ale jednak najmniej uczulajacy bialy jelen

Do góry