reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych pociech

A ja tak w temcie zakupowym chce dorzucic slowko ode mnie...
od poczatku mialam problem z obcinaniem Szymciowi paznokci, jakos zadne nozyczki nie spelnialy moich oczekiwan, jedne albo tepe, inne za grube i ciezko bylo nimi obcinac malutkie pazurki, a inne zas sie rozwalily... w sumie to mialam chyba cztery pary, dopiero w zeszlym tygodniu udalo mi sie kupic odpowiednie z firmy bebe jou, kosztowaly 23zl, naprawde warto.
Pisze to bo moze ktoras ma tez podobny problem.

reklama
tomola kurcze a ja myslalam ze mam pecha do nozyczek:szok:jedne mi sie rozwalily, drugie byly tak grube, ze chyba paznokcie centymetrowe by dopiero obciely ale juz teraz jest ok:tak:mam z canpolu inne i sa fajne:tak:a kosztowaly chyba z 10 zl w zestawie z pilniczkiem:-Di cazkami;-)

Wiki-jesli moge doradzic;-)
Kazde dzecko jest inne,ale na tyle co mialam do czynienia z dziecmi to wydaje mi sie ze wydalabys niepotrzebnie kase:no:prawie 2 letnie dziecko ma inne zainteresowania;-)
Dzieciaki którymi sie zajmowalam interesowaly sie ksiazeczkmi,kredkami,dziewczynki lalkami,misiami i domkami dla lalek,chlopcy samochodami na baterie,elektroniczne zabawki i Teletubisie:laugh2:Spiderman,Superman i Batman byli na topie-ale to u odrobine starszego chlopca:tak:
?Nie wiem czy cos pomoglam:dry:

wiki-Zabawka którą zaproponowałaś bardziej nadaje się dla młodszych dzieci niż dla prawie dwuletniej dziewczynki.Jeżeli nie wiesz czym się mała interesuje to najlepiej podpytaj rodziców.

Właśnie problem w tym że pytałam i nie wiedzą lalki ma chyba wszystkie możliwe zabawek też ma mnustwo a ona jest taka spokojniutka i wogóle malutka i drobniutka teraz zaczyna mówić po woli i myśle że może coś edukacyjnego ale nie wiem do kredek i mazaków ogolnie ten kierunek póki co jeszcze ja nie interesuje.

No to jak juz rodzice nie wiedza co mozna kupic ich corce to wcale sie nie dziwie ze masz problem:baffled:kto jak kto ale chyba rodzice wlasnie WIEDZĄ NAJLEPIEJ czym bawi sie ich dziecko i co ja interesuje:tak:
ale jezeli jest tak jak piszesz to moze faktycznie taki stolik bedzie ok:blink:

tomola z canpolu jest kilka roznych rodzajow:tak: my tez mamy takie niebiesko - zolte strasznie grube!!! ale te drugie sa ok:-)

reklama
Chłopiec którym opiekuje sie moja mama bawi sie stolikiem edukcyjnym chetnie...no ale on młodszy bo ma 1 rok i 3 miesiace...to tyle co moge pomoc;-)

Do góry