reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

reklama
Julianna na stronie Dzielnica Rodzica - dobrze wiedzie w zakladce ciąża i poród - wyprawka :) - tam kilka artykułów:)
kasia ja nie kupuje rozka....- fakt jest to fajne, krepuje dzidzie usztywnia itd ... ale wydaje mi sie, ze najlepiej maluszek bedzie mial jak bedzie bezposrednio wtulony w moje cialo. Jedyne co mam to otulaczek motherhood - jest z cieniutkiej bawelny, wiec nie zagrzeje sie dzidzius, a tez bedzie delikatniej skrepowany niz w rozku :)

Reniuszek wiadomo , że najlepiej u mamy , ale nie da się 24 h na dobę przytulać;-) w rożku ciasno , ciepło i przytulnie, ale to moje własne , prywatne doświadczenia;-)

martolinka dlatego na nieprzytulanie mam ten otulaczek :) plus dla niego ode mnie, ze nie jest taki grubasny, pozweala cialku oddychac , a tez przy tym dobrze opatula szkraba :)
ale to juz wyjdzie w praniu jak Maluszek sie urodzi i "pokaze" co najbardziej lubi :) , kazde dziecie jest w koncu inne :)

ja byłam zadowolona z rożka i jeden wystarczył

śpiworka to jakoś w foteliku sobie nie wyobrażam, bo jak spiąc dziecko pasem jak między nogami jest śpiworek:confused:
myślę że spokojnie kocyk wystarczy a może i nie będzie potrzebny wcale przy końcu kwietnia

z kosemtyków używałam i będę używać:
- do mycia mydło Bobas, teraz dla Igora żel SVR
- do wody w kąpieli wkraplałam oliwkę Hipp albo J&J
- nawilżanie - nie pamiętam :eek: chyba dostałam jakąś maść na wazelinie z witaminą A do nawilżania a potem balsam Exomega (super nawilża i super się wchłania) - dla Igora do dziś używam
- do mycia pupki chusteczki Nivea poza domem, w domu wacik i przegotowana, ciepła woda
- przeciw odparzeniom Sudocream i czasem Bepanthen, częste wietrzenie pupki bez pieluchy

generalnie minimum chemii, środków zapachowych etc. - to wszystko dlatego, że Igor miał alergię na nabiał, przez cały okres karmienia byłam na diecie a jego skóra pod specjalną opieką

rożka nie używałam, bo tak jak Reniuszek, wolałam czuć maluszka w rękach a poza rękami leżał sobie zawinięty w kocyku.
śpiworek miałam - używałam do fotelika (miał otwór na pasy) i na spacery do gondoli, ale to był luty i było zimno.

reniuszek - ja również zamówiłam synkowi ten otulaczek motherhood :tak: Czekam właśnie na przesyłkę. Mam nadzieję, że się sprawdzi.:blink: Ale jeden rożek też mam na wszelki wypadek. W sumie to może on służyć nawet jako kołderka (?) :sorry2:

Widziałam te śpiworki do fotelików w Lidlu, ale myślę, że to zbędna rzecz. Też uważam, że kocyk wystarczy.

Muszę obczaić te kosmetyki z Rossmanna dla dzieci, o których pisała martolinka :tak:

A ja dzisiaj troszkę pochodziłam po sklepach i trafiłam w smyku na fajną przecenę śpiworków do spania bardzo fajne gatunkowo a cena to 35-40 zł więc Korzystna i zastanawiam się nad zakupieniem jeszcze jednego na zmianę, a i kupiłam duże opakowanie sudocremu w superpharmie za 27 zł- 250ml :) otulaczek też już mam paru miesięcy bo akurat trafiłam na promocję:) jestem fanką wszelkich promocji i wyprzedaży

reklama
Do góry