reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

krucha, kasia - u mnie też końcówka kwietnia, tj. 30.04 :-) Ja się nastawiam na piękną wiosnę, trochę ubranek mam, a większość to bodziaki zarówno z długim jak i krótkim rękawkiem, parę kaftaników i śpiochy. Chcę jeszcze dokupić jakiś cieplejszy dresik i kombinezon ;-) w razie chłodów. A co będzie potrzebne to dopiero się okaże w kwietniu/maju :-D

reklama
Ja mam termin na 26 kwietnia, ale obawiam się, że skoro zima tak późno przyszła to długo potrzyma...Nastawiam się raczej na średnią pogodę, na pewno nie na ciepełko:-p 4 pary cieplejszych śpioszków i dresik chyba wystarczy hmmm?

ja mam body na długi i krótki rekaw, jakieś półśpiochy, na noc pajacyk, nabyłam tez takie fajne welurkowe dresiki ala półspiochy...jakis ciepły sweterek też się znajdzie...ja kupowałam kilka rzeczy na 56 a tak to raczej 62 :) wczoraj poszaleliśmy na zakupkach. Było bardzo miło - mimo, że co chwila musiałam zaglądać do wc, było mi goraco i troszkę łydki spuchły...

ja jestem pewna że będzie jednak ciepło, przewaznie po wielkanocy robi się wiosna, w tym roku wielkanoc szybko to i wiosna szybko przyjdzie, ale na ubranka raczej nastawiam się na długie body czy pajacyki, w końcu to będzie noworodek więc nie rozbierzemy od razu, ale kupię jakiegoś cienki kombinezon, oglądałam już używane na allegro bo po no nówka skoro długo nie posłuży, ale jesli mam rodzić końcem marca to trzeba w coś ubrac bąbla choćby na powrót ze szpitala

robaczku bardzo podoba mi sie Twoja teoria że po Wielkanocy bedzie wiosna, oby :-)

A ja wczoraj kupiłam sobie 3 koszulki do szpitala i jestem nawet zadowolona, może nie powalają fasonem, ale są fajne, wygodne, mają guziczki i kosztowały 28zł wiec nie tak tragicznie. Dziewczynom z Krk polecam Tandetę ;-)

reklama
No a ja właśnie przed, mam nadzieję, bo nie chciałabym spędzić świąt w szpitalu.Tam nie dają takich ciast jakie piecze moja babcia xD.

Mam to szczęście że ulicę obok otworzyli sklepik z ciuszkami i akcesoriami dla maluszków, i każde ubranko kosztuje 5 zł, a z krótkim rękawkiem 3 zł. Mamy starszych dzieci oddają tam praktycznie nowe ciuszki i tak oto moja kolekcja jest dosyć pokaźna. Gdyby rzeczywiście było zimno, to w "lumpie" obok w dniu wyprzedaży udało mi się dostać taki kombinezono-śpiworek w kolorze turkusowym za 2 zł!!! Myślę że na pół roku mam spokój z kupowaniem ubranek.

Julianna dobrze że mi przypomniałaś o koszulach do szpitala :) Mogłoby się okazać że jakby przyszło co do czego to musiałabym paradować po oddziale na golasa hehe.

A jak tam poszukiwania wózka dziewczyny? Ja muszę się pochwalić że przeglądając orientacyjnie tablica.pl trafiłam na taka cudowną okazję że 3 częściowy wózeczek (z gwarancją, totalnie nie zniszczony, o taki http://www.gratka.pl/ogloszenie/zdjecie/10563197_8.html ) udało mi się zakupić za 350 zł.

Ostatnia edycja:
Do góry