reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

poranna zaplacilam grupo ponad polowe mniej - wiec dla mnie roznica kolosalna- tymbardziej, ze wozek jak nowy z niewidocznymi sladami uzytkowania. No i 3w1 z dodatkami.... w pl kosztowalby mnie spokojnie kilkaset zl wiecej rowniez uzywany. A chyba nie pisalam o tym, ze fotelik nowy - zapakowany - bez sladow :)
a co do maila- poprosze mame, zeby znalazla u siebie w skrzynce i Ci podam. Strony swojej nie ma.

reklama
reniuszek- wózek wypasiony, a dzidziuś w takiej bryczce i w koszulce: "kudłaty stworek na dobry humorek" będzie robił furorę:-)
izka- oj czuję, że poszalejesz na tych wyprzedażach, hehee:-) ale po bodziakach widać, ze warto szukać dobrych okazji:-)

a ja zakupiłam ocieplane getry ciążowe na allegro, przesyłka doszła b. szybko i od dwóch dni w nich biegam:-) gatunkowo b. fajne i cenowo też. korzystałam z tej aukcji OCIEPLANE ciążowe legginsy getry ZIMOWE leginsy S (1934972622) - Aukcje internetowe Allegro

a co do zakupów dla maluszka to zajrzałam do lumpka i zaopatrzyłam się w kilka malutkich body w rozm 50 ( bo obawiam sie, że moje kruszynki nie będą gigantami), podejrzewam, że długo nie będe ich uzywac , ale wolę miec na wszelki wypadek, zwłaszcza, że w lumpku na wagę, takie bodziaki to groszowa sprawa:-)

Porannakawa super pomysl z tym watkiem bo wlasnie mialam pytac dziewczyny z doswiadczeiem co powinno sie np znalezc w kosmetyczce noworodka i co mamusi sie po porodzie moze przydac bo ja juz powolutku musze sie rozgladac zeby w razie czego z pl sobiesciagnac

A co do wozkow to ja patrze na takie co myslicie?

http://allegro.pl/polski-wozek-dzieciecy-aston-3w1-mikado-i1931515834.htm
Wózki dziecięce 4w1 Matti 13kg Zaprojektuj+GRATISY (1937220494) - Aukcje internetowe Allegro
http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-3w1-espiro-gtx-2011-hit-i1896315592.htmll

Ostatnia edycja:
Andzik-otwiera mi sie tylko ten drugi link, fajny ze ma tyle gazdzetow, jedyne co mnie zastanawia bo nie widze na zdjeciu-czy ten wozek ma resory? bo powiem Ci ze wyglada troche podobnie do mojego, ktory jest ladny, dobrze i lekko sie prowadzi ale kolka sie szybko zryly i nie ma resorow co dodatkowo przyspieszylo "rozklad" kolek i takie twarde podskoki na wybojach. Trudno mi powiedziec czy ten akurat tez ma takie wady, bo w sumie te kolka maja ladne kolce i wygladaja porzadnie. Najlepiej by bylo zobaczyc i sprobowac ten wozeczek na zywo w rekach, jak "chodzi". Tak poza tym sliczny.

Jejku ja sie kompletnie nie znam na tych wózkach. Przeglądam na allegro, potem czytam opinie na ceneo i dalej mętlik w głowie. Raczej zdecyduje się kupić używany. Chyba zlece wybór mojemu M. Zna się na autach, więc moze łatwiej mu będzie ogarnąć wózki.

Jesli chodzi o oddzielny temat na temat tego co polecamy i odradzamy to ja proponuje go zostawic tu na zakupowym, tylko wytłuścić że polecam, odradzam. Jeśli chcecie to możemy zrobic oddzielny temat o wózkach, ale nie wiem czy to sie sprawdzi, bo dziewczyny juz o tym na głównym piszą :wściekła/y:
Co do wózków to chyba najlepiej kupić używany bo to zwykle połowa ceny, a po jednym dziecku i kilku miesiącach użytkowania to zwykle stan jest b dobry, no chyba że ktoś ma dużo kasy ;-) A tak od siebie tylko powiem, dziewczyny czytajcie opinie o wózkach które się wam podobaja, bo kupić wózek bo jest ładny to chyba niezbyt dobry pomysł :no: Ja bym nigdy mężowi kupna wózka nie pozostawiła, to przeciez my nim będziemy głównie jeździć...trzeba sobie założyc na czym nam zależy, czy będziemy go wnosić po schodach, czy mamy mały bagażnik, czy pokrycie da sie prać, czy mozna wpiąć fotelik, czy koła sa pompowane etc. Może sa faceci co sie na tym znają... ja tam wole wszystko sama :sorry:

julianna wydaje mi się że oddzielny temat o wózkach nie jest potrzebny bo tu już sporo o nich jest a temat nie jest zbyt obszerny więc można go zawsze pobieżnie przejrzeć :tak: a co do zaśmiecania innych wątków i mieszania w nich tematów to albo je przeklejaj- oczywiście jeśli masz czas i chęci albo usuwaj to się nauczmy;-) bo porządek musi być

Dziewczyny ja też cały czas zastanawiam się jaki wózek kupić im więcej oglądam tym większy mętlik mam, postanowiłam wybrać się do sklepu i na własne oczy poogląda jakich rozmiarów jest, jakie ma koła, do jakich rozmiarów się składa itp.
Mam do was prośbę bo jestem teraz jeszcze na etapie łóżeczka podoba mi się ten poniżej z opcją przekształcenia w tapczanik jak myślicie jest sens czy strata kasy???
VOX - Łóżeczko 140x70 cm

a ja zakupiłam ocieplane getry ciążowe na allegro, przesyłka doszła b. szybko i od dwóch dni w nich biegam:-) gatunkowo b. fajne i cenowo też. korzystałam z tej aukcji OCIEPLANE ciążowe legginsy getry ZIMOWE leginsy S (1934972622) - Aukcje internetowe Allegro
fajne te leginsy sama się zastanawiam nad zakupem, mam pytanie dotyczące rozmiaru, kupiłam sobie ciążowe leginsy w H&M o rozmiarze M czy tu rozmiarówka też się sprawdzi i mam kupić M czy L??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mania fajne to łózeczko, ale strasznie drogie. W Ikei kupisz juz za 89zł, zależy tez czy planujesz kolejne dziecko bo wtedy lepiej zostawić sobie łózeczko szczebelkowe. a jakby starszak juz spał w tym to trzeba by kolejne kupować.

Do góry