reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

Witam,

A czy któraś z Was rozglądała się już za ciepłymi kurtkami na zimę? Szczerze mówiąc odjeździliśmy krakowskie galerie razem z moim mężem i generalnie jest tragedia jeśli chodzi o kurtki dla ciężarówek. Niestety już teraz noszę rozmiar XL, więc jak urosnę, to będę potrzebowała jakiegoś "namiotu", a tu tragedia:confused: jak już coś jest to albo cieniutkie jak na wiosnę, albo kosztuje tyle, że płakać się chce.

Buśki:happy2:

reklama
Ja dostałam kurtkę od bratowej. Jak ją przymierzyłam to w niej utonęłam, ale wzięłam ja żeby nie zrobić jej przykrości. A moze na zimę będzie akurat jak brzuszek urośnie. Kurtka rozmiat L a ja nosze S.
Ja nie chciałabym niczego kupować w ciąży bo mam nadzieje ze wróce do swoich dawnych ubrań:)
A mam gromade ubrań ciążowych po siostrach.

z kurtkami mam podobne doświadczenia... :/ ja nosze rozm. 38, a kurtkę mam z poprzedniej ciąży (w dodatku odziedziczoną po znajomej). kupiona w zwykłym sklepie, rozm. 42, trochę przerobiona przy kołnierzu i jakoś to będzie... :/ ale nie znoszę jej... :-D

w poprzedniej ciąży" nie chodziłam zimą" i nie miałam tego problemu... odkopałam teraz swój płaszczyk zimowy , który jest bardzo rozkloszowany i myśle , ze się sprawdzi. Choć najcieplejszy nie jest to za ciążową kurtkę nie dam 300 zł

co do kurtek to ja mam płaszcz czerwony do pół łydki-nie lubię go ale przechodziłam w nim dwie ciąże to teraz tech chyba dam radę :-) a i zrobiliśmy najpoważniejszy zakup związany z dzieckiem-jako że mamy 16letniego cinquecento i trudno by w nim było upchnąć trzeci fotelik,nie wspominając o wózku:no: to w niedzielę mąż był na giełdzie samochodowej w Gliwicach i kupił peugeot partner rocznik 2007:-) koloru białego z przyciemnianymi tylnymi szybami-ale jest różnica w siedzeniu w nim a co dopiero w jeżdżeniu:-)

Zeberka- no, nie powiem-zakup porządny, dzieciaki będą miały wygodę.
Ja jeszcze nic nie kupiłam...muszę zacząć niedługo, bo potem wszystko na raz może być ciężko:rofl2:

reklama
vilmaq- jak byłam na usg genetycznym to lekarz właśnie poruszył ten temat i wg niego picie 1 łyżeczki jest super, nie trzeba (w sumie to nie można) wtedy brać już dodatkowo dha żeby nie przesadzić, ale masz rację skonsultuj to dla własnego spokoju. Mówił, też o tym iż były badania i podawanie tranu (w sensie kwasów ) wyleczyło lub złagodziło adhd, bo ma to super wpływ na mózg o rtęci itp nic nie mówił.
magda- ja mam brać prenetal dha na zmianę z centrum materna (czy jakoś tak to się nazywa) w sensie, że jedno opakwanie tego ,a z później drugiego, ale pytaj ,bo pewnie sypnie Ci nieco próbek ;-)

Do góry