reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Nas i Maluszków

reklama
IzaV - ciążowe brzuchy na golasa są często mało estetyczne ;-) Nawet jeśli ma się wymiary modelki. Brzuch:
1. jest blady,bo go opalać nie wolno,
2. większość brzuchów ma wielką brązową krechę, która jak dla mnie super piękna nie jest
3. wiele brzuchów - jak już są sporawe - jest poznaczonych siatką niebieskich żył - średnio estetyczne
4. no i ten wystający pępek
Dlatego ja bęcolem straszyć nie chcę ;-) Wolę zakryć, żeby nikt nie musiał ze wstrętem ode mnie oczu odwracać ;-)

Loleczka - śliczna tuniczka! Buuu! Czemu ja mam w brzuchu chłopca???

IzaV - ciążowe brzuchy na golasa są często mało estetyczne ;-) Nawet jeśli ma się wymiary modelki. Brzuch:
1. jest blady,bo go opalać nie wolno,
2. większość brzuchów ma wielką brązową krechę, która jak dla mnie super piękna nie jest
3. wiele brzuchów - jak już są sporawe - jest poznaczonych siatką niebieskich żył - średnio estetyczne
4. no i ten wystający pępek
Dlatego ja bęcolem straszyć nie chcę ;-) Wolę zakryć, żeby nikt nie musiał ze wstrętem ode mnie oczu odwracać ;-)

Loleczka - śliczna tuniczka! Buuu! Czemu ja mam w brzuchu chłopca???

Haha wymienilas wszystkie elementy slicznego ciazowego brzuszka haha
uwazam ze kreska, wystajacy pepek sa przeslodkie, zyly no coz...to tylko zyly a ze blady... no to trudno :) kwestia gustu :p
wiadomo ze moze akurat te ociekajace tluszczykiem brzuszki nie są moze najseksowniejsze, ale akurat te chudziutkie baloniki w tym twój, z przyjemnością bym zobaczyła na plazy w bikini hah (zboczenica) - z reszta na basenie u mnie 7/10dziewczyn wlasnie w dwuczesciowym występuje ..... Nie wiem, ale jakoś wszystkie ciazowe brzuszki trudno mi oceniać w kategoriach ładny- brzydki...jak widać ze to ciąża to każdy brzuch jest na swój sposób niesamowity :)

Ja bym się wstydziła z brzuchem na wierzchu wyskoczyć więęęęc mój strój jednoczęściowy nie wytrzymał już napięcia i popuszczały mu wszystkie gumki na brzuchu i tyłku i kupiłam sobie tankini
Wczoraj była jedna ciężarna na aqua aerobiku (po raz pierwszy) i była w stroju dwuczęsciowym i w bardziej zaawansowanej już ciąży no i jak leżała na wodzie na plecach to było widać jak jej dziecko się rusza! Ja patrzyłam z zazdrością ale jak koleżance pokazałam to stwierdziła, że niefajnie to wygląda, więc można mieć rożne odczucia

Jasne zgadzam sie, chociaż mnie to dziwi, szczególnie jak kobietom sie to nie podoba...mój M nie chciał dotknąć nawet przez koszulkę brzucha kumpeli jak maluch kopal hehe ale wiadomo ze są rożne gusta i inne wyczucie estetyki ^^ ja sie jaralam od małego i pamietam ciążę bliźniacza mojej chrzestnej... byłam non stop przytulo ńia do jej brzucha, miałam 5lat a bliźniaki maja teraz już po 23,5 haha :szok:

Ja do tej listy Cwietki dodałabym jeszcze rozstępy, które dotykają część kobiet w ciąży i nie wyglądają fajnie:baffled: Poza tym brzuszek na takim etapie ciąży jak my jesteśmy może jeszcze wyglądać ok odkryty, ale na przykład w 9 miesiącu już jest zwykle przerażająco wielki :-D

Ale jeśli chodzi o dbanie o siebie w ciąży to jestem jak najbardziej za. Zazwyczaj moim ulubionym strojem są dżinsy i trampki ale raz na jakiś czas lubię wyglądać i poczuć się kobieco :-D A najbardziej nie lubię workowatych ciążowych ciuchów - bo wygląda się w nich na jeszcze większą...

IzaV - gusta różne :-D Ja z tych, co nawet na własny brzuch patrzą z lekkim obrzydzeniem ;-) Jak jest schowany pod koszulką - to mi sie podoba, a jak się rozbiorę, to wydaje mi się strasznie brzydki, choć ani pępek mi jeszcze nie wystaje, ani sie krecha nie pojawia :-D

Co do dbania - ja dresów nie posiadam w ogóle :-p W domu różnie - zależy od fantazji - albo dżinsy/pumpy + koszulka albo tuniczka/sukienka. Póki co jeszcze się cieszę, że w spodnie wchodzę, bo pewnie przy końcówce już będę musiała w samych kieckach pomykać.

Moja nowa koszula nocna(do karmienia) IMG_4102.jpg a tu szafeczka ciuszków dla dzidziIMG_4107.jpgIMG_4108.jpgIMG_4105.jpgIMG_4106.jpg no to się pochwalilam:-D:-D

Załączniki

• IMG_4102.jpg
    IMG_4102.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 45
  • IMG_4107.jpg
    IMG_4107.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 43
  • IMG_4108.jpg
    IMG_4108.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 43
  • IMG_4105.jpg
    IMG_4105.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 38
  • IMG_4106.jpg
    IMG_4106.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 42
Jakie słodkości ^^ no i Jadoga w kiecce, tez nowość :)))

cwietka, ty jeszcze z spodniach sprzed ciazy chodzisz??? W jeansy już ńie wejdę ale te materialowe jeszcze jeszcze..chociaż nieco "opiete" są lol

reklama
Iza - w przedciążowe dwie pary wchodzę. Bardzo szerokie dżinsy i materiałowe, lniane pumpy.Tylko w jednych mi się zapinanie właśnie rozwaliło :wściekła/y: muszę jakoś haftkę na nowo zamocować.
Ale w poprzedniej ciąży mi na koniec strasznie biodra rozepchało i nawet w ciążowych mi było ciasno :baffled: Więc ostatnie 2 miesiące to głównie w kieckach latałam :confused2: Teraz się nastawiam, że będzie podobnie i póki mogę się "rozkoszuję" dżinsami :-D

Do góry