Ja dziś widziałam całe multum różnych modeli, w tym angielskie i amerykańskie. Jedna mama przyniosła całą torbę i opowiadała o pieluchowaniu swojej starszej córki, o tym jak powiększała bodziaki (na zatrzaski), o workach na brudne pieluchy, o technice prania. A co mnie najbardziej zdziwiło w jej opowiadaniu to to, że ona używała także wielorazowych ściereczek do podcierania pupy.
reklama
HaTo
Fanka BB :)
Ja dziś widziałam całe multum różnych modeli, w tym angielskie i amerykańskie. Jedna mama przyniosła całą torbę i opowiadała o pieluchowaniu swojej starszej córki, o tym jak powiększała bodziaki (na zatrzaski), o workach na brudne pieluchy, o technice prania. A co mnie najbardziej zdziwiło w jej opowiadaniu to to, że ona używała także wielorazowych ściereczek do podcierania pupy.
O tak tak, wielorazowych ściereczek też już kilka zakupiłam. I zamierzam sobie uszyć więcej ze starej tetry.
A bardziej Cię to zachęciło czy zniechęciło?
Ściereczki mnie zdecydowanie zniechęcają. Ona miała nie tetrowe ale takie grube, obszywane, cięła je ze zużytych ubranek albo z jakiejś ścierki z ikei, nie pamiętam dokładnie z której. Pokazywała wariant "luksusowy" (kupowany) i domowej roboty. To były takie paski tkaniny ok 8cm x 25cm. Miała na to specjalne pudełeczka. Wydaje mi się, że waciki są bardziej miękkie niż ten materiał.O tak tak, wielorazowych ściereczek też już kilka zakupiłam. I zamierzam sobie uszyć więcej ze starej tetry.
A bardziej Cię to zachęciło czy zniechęciło?
Fajne były te worki na pieluchy. Zdziwiłam się, że wszystkie wkłady trzeba wyprać przed pierwszym użyciem trzykrotnie, by zwiększyć ich chłonność. No i używać proszku bez mydła, także dla tych bawełnianych i bambusowych.
Współczesne modele są faktycznie cieńsze niż te z 2012r ale jak chce się zrobić ekstra nieprzeciekające na noc to jednak wychodzi megagrubo. Patent z tą nakładką na zatrzaski do bodziaków jest jednak całkiem praktyczny.
Ona ma około 100 pieluch tertrowych i około 25 otulaczy w podstawowym wariancie plus kilka różnych ekstra na specjalne okazje czy kupionych eksperymentalnie.
Jej pierwsza córka odpieluchowala się dopiero mając 2,5 roku, czyli podobnie jak dzieci po pieluchach jednorazowych. A teraz kobieta jest w 29tc i przy drugiej córce też zamierza używać wielopieluch.
HaTo
HaTo zakupilas juz jakies pieluszki?? [emoji7][emoji7][emoji7]
Kupiłam. ) Może uda mi się w weekend porobić foty i wrzucić post. Jakoś słabo u mnie z czasem ostatnio.
renisus
To jak juz znajdziesz chwilke to sie pochwal [emoji4]Kupiłam. ) Może uda mi się w weekend porobić foty i wrzucić post. Jakoś słabo u mnie z czasem ostatnio.
HaTo
Wykorzystałam chwile samotności i rozpakowalam pudło z wielo. Photo 1 od prawej: otulacze PUL, formowanki oraz formowanki kieszonki, formowanki hand made oraz gatki wełniane, otulacze wełniane i longi wełniane. Photo 2 od prawej: prefoldy, wkłady sucha pupa, burty, tetra, klamerki snappi oraz podkład do przewijania i kilka małych woreczków PUL.
reklama
Podziel się: