reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

Quchasia, zmierz głębokość tej komody. Standardowo mają ok. 50cm. Przewijaka mają długość 70cm. Musisz mieć dobrze wyważony ten przewijak, źeby bezpiecznie na komodzie go położyć i używać. Czyli odpowiednio od ściany odsunąć komode. Ja bym na kocu położonym na komodzie nie przewijała. Jakoś mało bezpieczne mi się wydaje. A przewijak ma wyższe boki i jak kulasz Malca na boczek w trakcie ubierania czy przewijania to nawet jakiś gwaltowniejszy ruch Twój czy Malca nie spowoduje skulania się z przewijaka.

Ps. Na allegro od 37zł z kosztami dostawy dostaniesz sztywne przewijaki ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczynki:) ja też jestem na etapie poszukiwań przewijaka sztywnego,ale zakladać go będę na łóżeczko,a jeśli już o nim wspominam to wrzucę wam zdjęcie. Mam nadzieję,że będzie je widać bo pierwszy raz dodaję tak przez telefon.

Załączniki

• 1445862724512.jpg
    1445862724512.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 80
Pisałyście wcześniej o koszulach do szpitala. Ja kupiłam 2 szt. Italian Fashion w sklepie stacjonarnym. Chyba .szkrabek taką pokazywała w linku z allegro. Jestem bardzo zadowolona. Nie są rozpinane, tylko wyciąga się z nich ładnie cycusie. Jedna ma krótki rękaw, a druga 3/4. Stanik do karmienia mam na razie tylko 1. Tzn zamówiłam w smyku online. Jak będzie ok to zamówię jeszcze ze 2.

Mam dylemat jednak co z szlafrokiem. Bo mam taki gruby, mięciutki, ale mi jest wiecznie gorąco, a w szpitalu u mnie to jak w saunie. Chyba jeszcze czeka mnie zakup jakiegoś cieńszego.

Piotrusiowa ja sie wlasnie te zastanawiam co z tym szlafrokiem. Wydaje mi sie ze on zajmie mi prawie cala torbe. A dzisiaj jeszcze kupilam te podpaski bella poporodowe i sie przerazilam bo to takie wielkie.. i jak tu sie spakowac do malej torby...

Hahaha :-) Mam ten sam problem ze szlafrokiem :-) Mam w domu taki misiowy, gruby straszliwie, do tego długi taki za kolana. W ogóle go nie używam, ale wisi, bo to prezent od męża :-p Szkoda mi wydawać kilkadziesiąt złotych na nowy, który z resztą nie będzie mi się podobał i którego nigdy pewnie już nie użyje. Ale coś do szpitala trzeba wziąć, żeby po korytarzu nie paradować w koszuli. Może skrócę ten mój długaśny i utne go chamsko poniżej tyłka :-D

Ja kiedys nie lubilam a odkad mam swoj misiowy to moge w nim przesiedziec caly dzien czasami :-) i sie zastanawiam czy w lumpku nie rozejrzec sie za takim cienszym byle do szpitala byl :-\

reklama
A no i musze sie pochwalic. Juz mam praktycznie cala wyprawke w koncu:-) zostala tylko kolyska ktora jutro odbierzemy, spiworek na allegro juz zamowiony i czekam na dostawe no i wozek ale to juz rodzice kupia przed porodem :-) jestem z siebie dumna:-) myslalam ze nigdy tego nie ogarne:-) teraz zostaje juz tylko spakowac torby :-)

Do góry