reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

Kobietki pomyślcie jednak o cienkim bawełnianym szlafroku. W szpitalach zimową porą palenie w piecu na maksa. A juz na tych oddziałach z dziećmi to masakra. Myslę, że taki miśkowy szlafrok moze być zdecydowanie za gruby. Ale to moje zdanie ;)

reklama
Ja mam szlafrok cienki z Italian Fashion i go wezme. Chociaz ja bede rodzila na starym oddziale jedyny nie po remoncie i kolezanka mi mowila ze jak jest zima to w oknach koce wisza tak wieje:-)

Ja mam szlafrok taki gryby cieply wiec kupilam sobie nowy cinszy ale tez z takiego mieciutkiego materialu tyle ze duuzo cienszy od tego co mam do domu bo ten to pol walizki by zajal:-)
1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

Dziewczyny podpowiedzcie bo czas leci a ja nadal bez łóżeczka.... Chciałabym juz je mieć w razie jak nie położa wcześniej do szpitala... I jutro ciagne męża po wózek. I jeszcze wanienka...
Czy myslicie, ze takie łóże czko jest ok?
Łóżeczko z szufladą MIKI kolor biały bez nadruku - Aruś producent pościeli niemowlęcej , dziecięcej, beciki, łóżeczka, kołyski, komody.
lub takie:
Łóżeczko z szufladą białe GOSIA 120x60 (5647609871) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Jeszcze taie mi chodzi po głowie, ale nie wiem czy przez te "falowania" wejdzie mi mie dzy meble.
Łóżeczko z szuflada/tapczanik MONIKA biała - Aruś producent pościeli niemowlęcej , dziecięcej, beciki, łóżeczka, kołyski, komody.

Proszę podpowiedzcie, bo sama nigdy sie nie zdecyduje!!! a ój mąz mówi" które chcesz"... :crazy:

I wiekszość z Was ma materac gryka kokos, tak? Bo ja sie jeszcze zastanawiam na lateksowo-kokosowym, ale to znacznie wyższy koszt. Choc nie o kasę mi chodzi (babcia sie dołozyła do wyprawki ;) ). Po prostu jestem niezdecydowana....

Materacyk lateks-kokos jak najbardziej ok. Ja rezygnuję z lateksowego ze względu na koszty :sorry:. Ale latek ma idealną sprężystość. Nie jest ani za miękki ani za twardy.
A między 1 a 2 łóżeczkiem nie widzę różnicy (nie licząc tej dziury u góry w wezgłowiu i w nogach). To z tych dwóch brałabym tańszy. Dla mnie osobiście ten trzeci model to bajer troszkę, ale nie dużo droższy w sumie niż zwykłe łóżeczko, to może można się skusić... No nie wiem sama. Starszemu dziecku i tak kupisz łóżeczko większe, więc za długo nie poużywacie. Ale cena znośna. Więc czemu nie.

A ja dzisiaj w Biedrze kupiłam pieluszki 1-ki. Jakieś super hiper premium cośtam z "wewnętrznym wycięciem na pępek". Rozpakowałam kilka godzin temu, żeby o cudo obejrzeć i... do teraz szukam tego wycięcia :-D. Hehehe.. Chyba zapomnieli wyciąć. Albo coś skrywają pod nazwą "wewnętrzne wycięcie na pępek". Ale fajne są, mięciutkie. Przetestujemy.

Ostatnia edycja:
Marcysiu mi podoba się to pierwsze łóżeczko. Jeśli chodzi o materac mamy pianka-lateks,na stronie materace dla ciebie byla promocja wiec skorzystaliśmy;) jeśli chodzi o szlafrok to też mam taku gruby i za kolanko,ale nie będę kupować innego. Dopakuję go do reklamówki żebt torby nie zapychać;)

Dzag ja dziś w biedronce znalazlam kapsułki jelp do prania za 10 zł,te same w kauflandzie kosztuja 24 zł. Ale fajnie,że piszesz o tych pieluchach też czas o tym pomyśleć;)

reklama
Marcysia ja mam właśnie kupione to łóżeczko-tapczanik tylko że z zabudowanymi frontami i nadrukiem i powiem Ci, że super to wygląda, a moja mama to się wręcz napatrzeć nie mogła, jak je złozyliśmy, ale ja właśnie lubię takie trochę bajeranckie rzeczy :-) Tylko płaciłam trochę drożej, bo od razu z materacem było a materac gryka-pianka-kokos :-)

Do góry