reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

aenye - ja kupiłam takie dwie i bardzo mi się spodobały jak przyszły. Materiał jest bardzo dobry, po praniu i prasowaniu nic się z nimi nie stało - są mięciukie - super. na prawdę polecam.

NOWOŚĆ!!! KOSZULA DO KARMIENIA TAMARA *TARO* [M] (5078272735) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

DYSKRETNA CIĄŻOWA KOSZULA do karmienia r.M NOWOŚĆ (4928442130) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

olciastrzelce - aenye miała na głowie kupno domu i pracę. Teraz remont, i tak pewnie mega szybko czas zleciał.
Ale spokojnie aenye - dasz radę i wszystko na spokojnie sobie kupisz :tak:

reklama
Szkrabek, ta Italian Fashion bardzo mi się podoba :tak: Z resztą obydwie fajne, takie kobiece i stylowe. Większość koszul nie wiedzieć czemu jest produkowana jakbyśmy były zdziecinniale przy okazji ciąży - jakieś dzikie kolorki i misie. Paskudnie to wygląda na porodówce jak dla mnie :-D

EDIT: oooooo, Szkrabek, ta pierwsza aukcja to firma z Krakowa, niedaleko mnie :-) A Mają jeszcze kilka fajnych modeli. No to sobie jutro podjadę obejrzeć :-D

Ostatnia edycja:
Kochane, ja bym już wszystko kupowała ale zwyczajnie nie mam gdzie trzymać. Muszę poczekać aż się przeprowadzimy i zamówię hurtem, bo bez sensu teraz zamawiać i za dwa-trzy tygodnie stąd to przenosić w nowe miejsce, a tam nie ma gdzie odkładać niczego, bo jeszcze pobojowisko totalne. Już nawet byłam w dwóch sklepach z takimi pierdołami dla dzieci i chciałam dla świętego spokoju brać, ale ostatecznie uznałam że to bez sensu, nawet jakbym ja już nie mogła to mamę z listą wyślę i kupi mi wszystko co trzeba..

ale takie tam piżamy, kołderki, kocyki, piżamy dla mnie to ogarniam w międzyczasie, ciuszki kombinezony itp też, nie mam tylko nic poprane, poukładane, no bo bez sensu. liczę, że zdążę :p

A co do łóżeczek to się zdecydować nie mogę, czy będą mi pasować do pozostałych mebli w pokoju dziecięcym :pPPP

Szkrabek
, dzięki za propozycję, a wygodnie się z tej drugiej wyciąga cyca? ;) ja miałam wcześniej takie z dekoltem na zakładkę, mega wygodne to było no i sama nie wiem, jak mam ze stanika jeszcze cycka wysupłać i przez tą dziurę przełożyć…? A widzę, że na alll. większość taka..

Szkrabek dzieki juz ogarniam kto co ale mi sie czasem troche osoby mieszaja:-)
aenye czyli nie jest wcale tak zle z zakupami:-) no ja to nie mam wyjscia bo nie mam w poblizu zadnej rodziny czy kogos kto mi w razie czego dokupi brakujace rzeczy... a z facetami to roznie to bywa;-) dasz rade na pewno:-)

Ja też mam po pierwszej ciąży taką na zakładkę i faktycznie super wygodna. Drugą miałam z guzikami odpinanymi pośrodku, to już trochę mniej wygodne, ale nie niewygodne :-p. Wydaje mi się, że ten patent z drugiego linka nie będzie zły. Na pewno plusem jest - tak jak i przy tych na zakładkę - że do karmienia odsłania się jedną pierś, a nie dwie na raz jak przy rozpinanych :-p. A ja tam nie lubię świecić cycem w szpitalu :-D.

Oooo, dokładnie taka różowa kupiłam ;-) wcześniej miałam niebieska na tej samej zasadzie i dlatego się na nią zdecydowałam, bo super wygodna i serio dyskretna ;-)

aenye - ja kupiłam hurtem u dwóch sprzedawców allegro - HubiWorld oraz r_p77 (ten drugi polecony przez dzag). :-)

dzag - dzięki za wskazówki. Ja niestety nie karmiłam piersią, więc koszulki będę wypróbowywać dopiero. Myślałam, że jak się rozepnę po środku i odkryję jednego, to drugi nie wyskoczy i bedzie jednak przykryty :-p zobaczymy. Pewnie też zależy jaki która ma rozmiar - ja za dużych nie mam, więc mam nadzieję że wszystko na miejscu przykryte pozostanie :rolleyes2:

Ja mam właśnie takie dyskretne kupione tylko z długim rękawem. I w stu procentach się zgadzam z Dzag co do tych koszul z misiami kotkami i tak dalej jak dla mnie są okropne i w ogóle niekobiece :-)

reklama
Ej ja mam szara z dodatkami rozowymi, odpinana na guziki i ma kotka na srodku. I wcale nie czuje sie przez to zdziecinniala :) a druga mam w zeberke na ramiaczkach, ze cycka latwo tez wystawic.

Do góry