reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
Ja tez po cc nie potrzebowałam wkładów poporodowych, choć jak już miałam to pierwsze dwa dni używałam :-p Resztę zostawiłam w szpitalu. Wystarczyłyby podpaski zwykłe. Ale na wszelki wypadek teraz też kupiłam paczkę. Z tym, że teraz właśnie zwykłe podpaski też wezmę. Mam nadzieję, że tym razem nie spędzimy tak dużo czasu w szpitalu.

Dzag82 ja tez tak planuje, ale z tego co sie orientuje to podklady dają, no ale majatku to nie kosztuje to wezmę, ja je chyba zuzylam na pierwsza @ po porodzie bo byla mega pod każdym wzgledem, auccc

Ja moje dwie córki kąpałam na ławie w pokoju, przewijak będę miała na łóżeczku obok ława i wszystko pod ręką.
Jeśli chodzi o podkłady to sobie też kupiłam i majtki jednorazowe, w domu mam prawie same stringi i trudno wielką podpaskę w nich utrzymać, po cc też potrzebne są podpaski lub podkłady, macica szczególnie podczas karmienia oburza się i też przez jakiś czas występuje krwawienie.

...a propo przewijaka to jestem wkurzona na swoj brak myslenia :no: Zamowilam na ebayu przyszeddl wszystko pieknie tylko kuzwa on nie ejst sztywny :hmm: Pamietam ze przy najstarszym synu mialam podobny i nie wiedzialam ze sa sztywne i miekkie :baffled: a pisalo jak byk w opisie ...ehhh nie wiem co robic szkoda mi odsylac bo strace na przesylce ...nie wiem jakas dykte przykleic z nozkami czy co?

sorki za jakosc fotki IMG_20151103_161817.jpg

Traktorzystka
kurcze fajne te pajace :tak: tylko uwazaj zeby to typowy "chinczyk" nie byl, cholera wie co oni za chemie tam pchaja.

Załączniki

• IMG_20151103_161817.jpg
    IMG_20151103_161817.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 81
Ostatnia edycja:
porannakawa - przewijak słodki :tak:. Ja bym na deskę go przymocowała i do tego wkręciła 4 nóżki - z pewnością dostaniesz w markecie budowlanym takie za grosze. No chyba, że nie chcecie się bawić w takie rzeczy, bo może przesyłka wyjdzie taniej niż ta decha z nóżkami + praca... musisz przekalkulować sobie.

reklama
Butelki Lovi aktywne ssanie bardzo wygodnie trzymają się w ręce. U starszej córki korzystałam z butelek firmy avent, bardzo szybko się zużywały, natomiast butelki Lovi są zdecydowanie lepszej jakości. Moja córka tylko z niej chce pić, smoczek idealnie dopasowuję się i przypomina sutek, nie wypluwa smoczka. Nie krztusi się.Wygodna w utrzymaniu czystości.Polecam.

Do góry