reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
a jak chchecie montować wanienkę w wannie? na szkole rodzenia położne mówiły, żeby na poczatku po porodzie nie schylać się tak, jak wlaśnie do wanny, tylko na swojej wysokosci mieć np wanienkę, bo takie schylanie może w przyszłości być przyczyną wypadania macicy..

ja chyba na poczatku kąpać będę w sypialni, bo wsztsko pod ręką jest. Nie mam stelaża do wanienki, ale myślę, czy by takiego składanego stolika z piwnicy na nią nie przynieść;)

My jeszcze wanienki nie mamy,ale też kupimy taką bez stelaża - brak miejsca na niego jeszcze. Wanienke wraz z przewijakiem,albo kocykiem i podkładem do przewijania będziemy kłaść w pokoju na stole,myślę że ta wysokość będzie odpowiednia;) też chyba po porodzie nie ryzykowałabym wkładania wanienki do wanny,bo raz że trzeba sie schylac to potem jeszcze podnieść z tym maluchem. Bałabym się,że złapie mnie jakis skurcz,albo że kręgosłup strzeli.

Szkrabek, ja mam długi blat w łazience, na całą jej długość. Jakieś 2 metry. Wiec ja tam przewijak położę.
Z wanienką będziemy kombinować. Przy Tymku kładliśmy ją po prostu na dwa odwrócone do siebie krzesła. Teraz musimy sprawdzić co będzie wygodniejsze w łazience. Może też na ten blat wejdzie... Potrzeba matką wynalazków :-D

Wiesz, właśnie muszę go przymierzyc :)
Ja pralkę mam w innym pomieszczeniu, więc w łazience przy sypialni zostaje tylko wanna, lub podłoga :)
Ja nie miałam brzegu za wanna i przewija zjeżdżal. Stelaż do wanienki jak dla mnie obowiązkowy i mam od pierwszego malucha. Przede wszystkim bezpiecznie i nie rozdzielczości się ani wanienka nie zeskoczy. Do tego wysoki mąż spokojnie mógł kąpać chłopaków.
My zawsze mieliśmy naszykowali ręcznik, kładłam młodzieńca na siebie i sięgała po ręcznik. Byłam mokra ale to w niczym nie prEszkadza. Jak był mąż to podawał ręcznik bez moczenie mamy.
A ja zakupiłam wkoncu podkłady poporodowa (czas najwyższy! !!)

reklama
Ja juz tez mam podklady poporodowe i az bylam w szoku jakie to wielkie :-\ toz jedna taka paczka zajmie mi pol torby:-\ mam tez te podklady na lozko z seni to i do przewijania w szlitalu sie przydadza :-)

Do góry