reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

Ja też mam nakładany na łóżeczko - tak było z pierwszym i tak będzie z drugim. Ok 7-8 miesięczne maluchy i tak już się raczej przewija na czymś większym, bo to ruchliwe już takie, że aż strach na tą dechę położyć ;-)
Komodę mam osobno.
Zreszta miejsca w sypialni brak na takie cudo i trochę kasy szkoda...

reklama
Moje łóżeczko tez już dojechało i mąż składał w poniedziałek. Wybraliśmy takie :
DAN-DREW :: produkcja i sprzedaż sanek drewnianych :)

Materac GPK. Jutro zamówię pościele z ochraniaczem do łóżeczka. Jeszcze wanienka, ręcznik i pieluchy tetrowe / flanelowe i chyba wszystkie podstawowe rzeczy będziemy już mieli :)

Przewijak również zamontujemy na łóżeczku, w sypialni nie mamy zbyt wiele miejsca... ale myślę, że to rozwiązanie się sprawdzi i będzie praktyczne.

Ja na razie mam w pokoju na lozeczku i tam tez bede ja kapac ale jak za bardzo bedzie chlapac to bede ten przewijak chyba na pralke klasc i kapac w lazience. Mi sie wydaje ze one sa dosyc solidne raczej i narazie zostanie na lozeczku :-)

Kurcze moja mala niby ma swoj pokoik i tylko na poczatku bedzie spala u nas w kolysce ale w tym jej pokoju to mi sie nic nie miesci... :-( mam tam szafe 2drzwiowa (z jednej strony miejsce na wieszaki) komode lozeczko i fotel i juz sie wydaje zagracone a jeszcze nie mam gdzie wlozyc jej poscieli i recznikow:-\ cos kiepsko z organizacja u mnie :-\

U mnie to juz całkiem zagracone będzie w dwich pokojach w czworo mamy sie pomieścić przy czym jeden to goscinny i tam nie śpimy, w remoncie mam 3 pokoje jeszcze ale tam narazie nie zamieszkamy. Mi to juz nie przeszkadza na tym etapie ;).

Olciastrzelce, wanienka na łóżeczku? Dobrze zrozumiałam? :eek:
Marcysia, super ten fotelik :tak:. Fakt, wygląda kosmicznie, ale właśnie przez tą zabudowę robi wrażenie bardzo solidnego i bezpiecznego, taki zabudowany. No i widzę 4 w ADAC. Fajny.
Zozzolka, ja też mam tym razem przewijak na łóżeczko. Kiedy nie będzie używany będę go stawiała obok łóżeczka, mam akurat miejsce między łóżeczkiem a komodą.

Hehe dzag w zadnym wypadku :-) przewijak na lozeczku :-) zle sie wyrazilam :-) chodzilo mi o to ze ten przewijak bedzie pewnie wedrowal razem z wanienka najpierw w pokoju a potem w lazience na pralce bedzie zeby zaraz po kapieli polozyc sobie bezpiecznie maluszka zaraz obok:-)

olciastrzelce, dzag - no dałyście mi super wskazówkę, dzięki za pomysł. Nie wiem czemu sama o tym nie pomyślałam, ze przewijak pójdzie na naszą wannę podczas kąpieli malucha :rolleyes2: Ciężko mi sie myśli chyba :-) A martwiłam się, ze w sypialni będzie zimniej przeciez niż w łazience i maluszek zmarznie po kąpieli... ech... a takie proste rozwiązanie ;-)

reklama
Do góry