reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

Szkrabek nie martwie sie w sumie ze taki wielki tylko ...czym ja przykryje malucha w foteliku bo tym to pol wozka :-D Jejq ja jestem tak pipowata w tej ciazy ze trzy razy sprawdzam jak cos kupuje a i tak ciagle cos zle :-D.

Justa 13 funciakow, przesylka drugie tyle (nie pamietam ile euro wyszlo) ale nie mialam wyjscia bo u mnie takich nie ma, z angielskiego ebaya :tak:.

reklama
Szkrabek pisze:
dzag - na pewno ten nick się zgadza? rp_77? Wpisałam wyszukiwanie po nickach i ta osoba nie ma nic w sprzedaży i coś mi się nie zgadza... Może masz jakiś link do jego/jej aukcji? Będę wdzięczna
Racja,moja pomyłka. Nick to r_p77. 12 października wieczorem kupiłam, dzisiaj odbieram paczkę o nich :-).
Porannakawa, lepszy większy kocyk niż za mały:-)A masz powód do kupienia jeszcze jednego słodkiego kocyka, nie za dużego do fotelika :-D.

nie tylko ten leżaczek do kapieli - szmatka frotte na stelazu - nie wiem czy to się przyda i troche sie zastanawialam czy to brac, ale koszt 12zeta zachęcil doo spróbowania. Reszta niestety nie tak tanio :( jak te wszystkie zakupy dzieciaczkowe. Zamowilam troche rzeczy do porodu i dla dzieciaczka w aptece - poszlo 200 zl. A kosmetyków nie ma, pieluch tez nie. Dzieci jednak kosztują.

@Rumcajsowa hanka aaaa no to chyba ze tak. No kosztuja :( ja wydalam na allegro ponad 600zl i nadal mialam duzo do kupienia...gr ale na szczescie najwieksze wydatki juz za mna

Aaa i laski mam juz lozeczko :) takie ladne biale szczebelki i po bokach ciemny braz. Wymiar 120x60. I po jednej stronie tu gdzie nozki maja byc bo ma wydziarana zyrafe duza i taki metr do 90cm zeby maluch mogl sie mierzyc jak podrosnie :D

Szkrabek fajny gadzet ale cena kosmos :eek: ja mam podgrzewacz w razie czego ...za kazdym razem sie sprawdzal. Pelna butla wody na noc przy lozku w podgrzewaczu ..stala temperatura i tylko odlewalam ile mi trzeba do butelki bez ganiania po chalupie , gotowania wody itd.

Dzag
ja bym i z 10 tych kocykow kupila :-D i pod kolor i ze wzgledu na wielkosc, grubosc ... ale juz moj stary puka sie w glowe ze na stare lata mi na glowe wali i za duzo wydaje .Wiec musze sie hamowac :-D

Szkrabek fajna rzecz ale uwazam ze za ta cene to zbedna:-) lepiej wode miec w podgrzewaczu lub w termosie a te prawie 400zl zainwestowac w co innego no chyba ze ktos ma tyle kasy ze nawet nie odczuej tego zakupu:-p

reklama
Ja to w ogóle miałam na cały dzień przygotowane dwa termosy: jeden z wrzątkiem, drugi z zimną przegotowaną wodą. Obok mleko w proszku i butelki przygotowane. I tylko mieszałam żeby odpowiednia temperatura była. Lenistwo pełną gębą :-D. Dla mnie końcem świata był moment, kiedy trzeba było gluten wprowadzić. I to stanie nad garnuszkiem i gotowanie kaszy manny... Lenistwo się skończyło :-D.

Dziewczyny, żadna jeszcze nie wspominała o materacu do łóżeczka. A ja mam znowu ten sam problem co przy pierwszym dziecku: jaki kupić, jaki jest dobry, zdrowy i wygodny? Taki gryka-pianka-kokos czy zwykły piankowy, albo lateksowy? Czy jeszcze jakiś inny? :confused:

Ostatnia edycja:
Do góry