Hej,
OlaSzy dla mnie największe znaczenie ma waga wózka i jego szerokość
) Bugs jest najlżejszy (ma raptem 15kg z dwoma siedziskami!), dla porównania właśnie Teutonia ma 23 i to wcale nie jest najwięcej, ile ważą wózki bliźniacze. Standardem jest waga od 20-25kg więc tu B mocno odstaje na moją korzyść
Do tego szerokość z dwoma siedziskami / gondolami, istotna przy wejściu do klatki / drzwi sklepowych - Bugs 74cm, a inne ok 80 (Teutonia 79). Moja koleżanka ma Teutonię dla bliźniąt i jest mega zadowolona, wózek nie do zdarcia i na wszystkie tereny, ale szczerze ja bym nie była - nie wiem, jak ona daje radę
Nie jeżdżę w terenie, to po pierwsze, normalne chodniki, trasy spacerowe. A pchałam wiele razy z nią wózek z jej maluchami w różnym wieku i po prostu byłam mokra jak szczur
)) A ostatnio, jak miały oboje po 2 lata, to już w ogóle masakra, myślałam, że zejdę po 5 minutach
)) Nie wiem, jak to się robi, ja już szukałabym najlżejszej parasolki przy takim ogólnym ciężarze
))
W ogóle tak szczerze podziwiam podwójne i potrójne mamy, że aż bym na kolana padła… mnie totalnie to przeraża, na razie grubą krechą odznaczam czas do porodu i wszystko co PO - zbywam w myślach