reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mamy i maleństwa

Aenye donkey jest swietny :-) i w wersji pojedynczej i podwojnej jeszcze ten kosz ktory mozna zamontowac obok :tak: i chyba jeden z najladniejszych wozkow ,zreszta nie ma co dyskutowac w sklepie wszyscy praktycznie walili na dzial gdzie staly Bugaboo .:-D Piekny ehhhhhhhhh .

OlaSzy racja z ta sprzedaza my tez z tymi drogimi nie mielismy problemu ze sprzedaza :tak: Jedynie ten moj mutsy to pomylka .

reklama
t1.jpgt2.jpgt3.jpgt4.jpg
Jeszcze do tego jest baza do auta, trzeci śpiworek, spacerówka, parasol, moskitiera, zestaw dodatkowych kółek cross country, opakowanie na koła do auta (żeby nie brudziły w bagażniku) osłona przed wiatrem do spacerówki, poszewka na poduszkę i kołderkę i pewnie jeszcze o czymś zapomniałam. Jak na razie większość rzeczy leży schowana w szafie, później będę ogarniać co do czego :)
zaletą np. torby jest fakt, że podzielili ją na kieszenie i jest podpisany 'termos' na butelkę i kosmetyczka na brudne pieluszki, żeby nie przepuszczała zapachu. Jeden śpiworek jest wykonany z wełny owczej, więc bardzo cieplutki :)
Jest to model be you v3, a z kolorem udało nam się jak ślepej kurze ziarno - wersja ze skóry, limitowana paris romance:tak: więc bardzo cieszę się z tego zestawu i liczę na to, że później sprzedam go w niewiele niższej cenie :)

Załączniki

• t1.jpg
    t1.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 109
  • t2.jpg
    t2.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 85
  • t3.jpg
    t3.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 83
  • t4.jpg
    t4.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 78
Ja podobnie jak agak przedwczoraj kupiłam kilka rzeczy dla siebie i malucha - typu majtki siateczkowe, krem na brodawki, podkłady ale też termometr do wody itp. Nie mogę się doczekać przesyłki :-)

Ja już nie słucham rad w stylu "nie kupuj jeszcze" - ostatnio sąsiadka do mnie przyszła i powiedziała bym ubranek jeszcze nie kupowała - kurcze, w 8-9 miesiącu w życiu nie będę miała tyle siły by za tym biegać - wtedy chcę dopiąć ostatnie rzeczy i rozsiąść się wygodnie na kanapie i czekać na poród ;-)

Zdecydowałam, że pranie i prasowanie ubranek zostawiam na październik, choć skręca mnie niesamowicie - ale czeka nas jeszcze docieranie niektórych ścian i malowanie, więc bez sensu już coś robić. Ale zbliża się ten czas dużymi krokami, więc się cieszę bardzo, bardzo :-D

Wczoraj spakowałam swoją torbę do szpitala (tak na wszelki by mąż nie musiał w razie czego szukać i przywozić). Na szczęście się nie przydała - ale zdecydowałam, że już jej nie rozpakowuję, będę już tylko z czasem dokładać kolejne rzeczy potrzebne do porodu i dla malucha. A tak w razie czego (tfu, tfu) będzie w gotowości.

AgaK -gdzie kupilas kombinezon? allegro? jakis sklep? patrzylam na C&A w necie? ale ciekawi mnie jakośc na żywo? a w najblizszym mi sklepie tylko kurteczki

i powiedzcie mi ile kupujecie kompletow poscieli do lozeczka 2? wiecej? czy 1 i spiworek. Nie mam dzieci i nie mama pojęcia co i jak? :)

rumcajsowa hanka - ja przy pierwszym dziecku miałam dwa komplety na zmianę - trzeba mieć przy najmniej dwa - jak uleje, posika czy coś innego sie stanie - po zatym zawsze trzeba przeprać i drugi świeży założyć.

Teraz dokupiłam jeden nowy, bo nie mogłam się powstrzymać :-) więc mam 3. I nowe prześcieradełka - takie z podgumieniem.

A ja właśnie dzwoniłam do jednego sklepu i okazało się, że mają na stanie wózek, który chce obejrzeć od 3 miesięcy i NIGDZIE nie mogę go znaleźć!!!! HURRRRRAAAAA!!!! :-D:-D:-D

Cieszę się jak małe dziecko, w końcu go obejrzę na żywo! Zaraz wyruszamy! lalallalalalalalala :laugh2::-p

reklama
Hej,

OlaSzy dla mnie największe znaczenie ma waga wózka i jego szerokość :)) Bugs jest najlżejszy (ma raptem 15kg z dwoma siedziskami!), dla porównania właśnie Teutonia ma 23 i to wcale nie jest najwięcej, ile ważą wózki bliźniacze. Standardem jest waga od 20-25kg więc tu B mocno odstaje na moją korzyść :) Do tego szerokość z dwoma siedziskami / gondolami, istotna przy wejściu do klatki / drzwi sklepowych - Bugs 74cm, a inne ok 80 (Teutonia 79). Moja koleżanka ma Teutonię dla bliźniąt i jest mega zadowolona, wózek nie do zdarcia i na wszystkie tereny, ale szczerze ja bym nie była - nie wiem, jak ona daje radę ;) Nie jeżdżę w terenie, to po pierwsze, normalne chodniki, trasy spacerowe. A pchałam wiele razy z nią wózek z jej maluchami w różnym wieku i po prostu byłam mokra jak szczur ;))) A ostatnio, jak miały oboje po 2 lata, to już w ogóle masakra, myślałam, że zejdę po 5 minutach ;))) Nie wiem, jak to się robi, ja już szukałabym najlżejszej parasolki przy takim ogólnym ciężarze ;)))
W ogóle tak szczerze podziwiam podwójne i potrójne mamy, że aż bym na kolana padła… mnie totalnie to przeraża, na razie grubą krechą odznaczam czas do porodu i wszystko co PO - zbywam w myślach ;) :(

Do góry